Englanti - Kroatia 18.11.2018, otteluvoitolla ryhmän voitto, tappiolla putoaminen

Englanti on vetomarkkinoilla selvä suosikki, vaikka MM-Venäjällä Kroatia näytti, missä kaappi seisoo. Pelistä saattaa tulla vauhdikas ja viihdyttävä.
Englanti - Kroatia
Marraskuu 18,2018
21:45

Wembleyllä ratkaistaan Kansojen liigan A-liigan nelosryhmä lopputilanne, kun Englanti saa vieraakseen Kroatian. Jos Englanti voittaa ottelun, se voittaa ryhmän ja Kroatia putoaa B-liigaan. Jos Kroatia voittaa, se vie ryhmän ja Englanti putoaa. Jos tulee maaliton tasuri, niin Espanja voittaa ja Kroatia putoaa, ja jos tulee maaleja, mutta tasuri, niin Espanja voittaa ja Englanti putoaa.

Voisi kuvitella, että Wembleyllä pelataan ottelu, joka ei varmasti pääty tasan. Loppupuolella voi tulla hyvinkin railakasta hyökkäämistä, jos tilanne on tasan.

Kummallakin joukkueella on alla 3-2 -voitto Espanjasta. Englanti otti voiton vieraissa Sevillan illassa kuukausi sitten, Kroatia voitti viikolla pelatulla kierroksella. Voittomaalin Kroatia teki ottelussa aivan viime minuutilla. Kun Kroatia voitti Espanjan, niin samana päivänä Englanti verrytteli 3-0 -voiton USA:sta.

Englanti on siinä paremmassa asemassa, että sen avainpelaajat ovat tuoreilla jaloilla mukana. Kroatia pelasi kovan matsin vain kolme yötä sitten, ja samana iltana Englannin tähdet Kane, Sterling ja Stones huilasivat verkkarit päällä.

Englanti on ollut kova kotonaan. Syyskuussa Espanja voitti sen Wembleyllä 2-1, mutta tätä ennen Kolme Leijonaa oli hävinnyt kotikentällään viimeksi maaliskuussa 2016.

Englannin manageri Gareth Southgate nostaa varmasti ottelun avaukseen taas kaikki ykköspyssyt Kane ja Sterling etupäässä. Jesse Lingard teki USA-ottelun avausmaalin, ja hän kilpailee avauskokoonpanon paikasta seurakaveri Marcus Rashfordin kanssa.

Dele Alli pelasi USA-ottelussa avauksessa ja tuli tunnin kohdalla vaihtoon. Tänään avauksessa lienee Alli tai Ruben Loftus-Cheek.

Henderson ja Barkley saattavat myös tulla avaukseen keskikentälle. Koko Kolmen Leijonan puolustus vaihtuu USA-ottelusta maalivahti Pickfordia lukuunottamatta. Wayne Rooney kävi pelaamassa viimeisen maaottelunsa USA:ta vastaan, ja nyt kun hän on mennyt, niin Jordan Henderson on Englannin joukkueen kokenein 49 maaottelullaan. Manageri Southgate pelasi itse aikoinaan 57 maaottelua.

Kokemus on Kroatian puolella. Sillä on keskikentällä loistava kaksikko Modric ja Rakitic. Modric on pelannut jo 116 maaottelua ja Rakitic 101 maaottelua.

Kroatian manageri Dalic varmaan haluaa mahdollisimman pitkälle laittaa kentälle saman avauksen kuin Espanjaa vastaan. Miksipä muuttamaan voittavaa kokoonpanoa, paitsi jos on pahoja kolhuja? Kroatian kärjessä Espanjaa vastaan pelasi Mandzukicin lopetuspäätöksen jälkeen Perisic, Kramaric ja Rebic. Sama ryhmä jatkanee.

Englannin mahdollinen avaus:
Pickford; Walker, Gomez, Maguire, Shaw; Alli, Henderson, Barkley; Sterling, Kane, Rashford

Kroatian mahdollinen avaus:
Kalinic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj; Modric, Brozovic, Rakitic; Kramaric, Rebic, Perisic

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.85 – 4.00 – 4.30. Englannin kerroin on varmasti alikerroin, eikä sitä voi mitenkään pelata. MM-kisoissa Kroatia oli kuitenkin astetta parempi ryhmä kuin Englanti. Kroatiankaan pelaaminen Wembleyllä ei kuitenkaan houkuttele. Paras veto on yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.82. Englannin kärki on iskussa ja Kroatia on kokenut ja taitava ryhmä. Ja kun toinen joukkueista menee johtoon, niin peli aukeaa ja paikkoja syntyy kumpaankin päätyyn. Eikä lopussakaan jarrutella, jos tilanne on tasan.

Aseta vetosi