Englanti - Panama su 24.6.2018, Valkopaidat suurena voittajasuosikkina.

Ottelut jatkuvat jalkapallon MM-kisoissa, kun Englanti testaa Panaman pelivireen. Englanti voitti avausottelussa Tunisian 2-1. Se käytännössä varmistaa Panama-voitolla jatkopaikkansa. Panama hävisi avausottelussa Belgialle 0-3. Nyt sen pitäisi välttää tappio, että sillä olisi pientäkään toivoa jatkopaikasta. Hankalaa se on, ennen turnausta Panama rankattiin kisojen kahden kehnoimman joukkueen joukkoon ja avausottelu vahvisti arvion. Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan, joten tämä on miehistöjen ensimmäinen välienselvittely.
Englanti - Panama Jalkapallon MM-kisat 24.6.2018
Englanti - Panama
Kesäkuu 24,2018
15:00

Englanti

Englanti oli todella tiukoilla avausottelussa Tunisian kanssa, vaikka se olikin joukkueista selvästi parempi. Vasta Harry Kanen toinen maali aivan ottelun lopussa varmisti 2-1 -voiton. Englannin olisi pitänyt saada pelissä kaksikin rankkaria, kun Kane painittiin kulmapotkuissa todella rujosti nurmeen. Toisaalta Tunisian saama rankkari tuli todella kevyesti Kyle Walkerin huitaisusta.

Avauspuoliskolla Englanti juoksi Tunisialta tyystin jalat alta, ja jos Sterling, Lingard ja Stones olisivat olleet hieman tarkempia, niin Englanti olisi mennyt tauolle ainakin kolmen maalin johdossa. Englannilla on ollut viime aikoina tapa tuhlailla maalipaikkoja, ja sillä tavalla ei menestystä tule.

Tunisia vaihtoi Englantia vastaan puoliajalla taktiikkaansa, ja uusi peli-ilme toimi. Panama saanee tästä vinkin, kuinka pelata Englantia vastaan.

Dele Allilla on ollut loukkaantumisongelmia, ja hän lienee sivussa ottelusta. Allin paikalle tullee Loftus-Cheek. Englannin pelaajat ovat huimasti parempia kuin Panaman, vaihto ei muuta voimasuhteita.

Raheem Sterling ei ollut järin hyvä avauksessa, ja Englannin päävalmentaja Southgate saattaa laittaa Marcus Rashfordin avaukseen. Ashley Young on ilmeisesti taas avauksessa, ja Danny Rosen joutuu istumaan penkillä.

Karsintojen jälkeen Englanti pelasi vähämaalisia harjoitusotteluita kaikkiaan neljä kappletta. Harjoitusottelut tuottivat yhden voiton ja kolme tasapeliä. Kaksi taistoista ei sisältänyt yhtään maalia, eikä joukkue saanut kahdessa muussakaan ottelussa tehtyä itse yhtä maalia enempää. Tätä selittää kylläkin osittain kakkoskokoonpanolla pelaaminen. Puolustuspelaaminen oli ryhmän myös edellisissä harjoitustaistoissaan vakuuttavaa, mutta maalinteon kanssa jäi monessakin ottelussa runsaasti parannettavaa.

Englannin joukkue videolla:

Panama

Panamalle pelkkä kisoihin pääsy on ollut suuri saavutus. Maa on ensimmäistä kertaa mukana. Se pelasi Belgian kanssa ensimmäisen puoliajan ilman maaleja, ja onhan se pikkumaalle kova juttu oli maailmanluokan joukkueen kanssa 45 minuuttia samassa tahdissa. Kun Mertens teki toisella jaksolla komean volleynsä Panaman verkkoon, niin siitä ei sitten enää ollut paluuta. Panaman puolesta voi jännittää sitä, että tekeekö se maaliakaan turnauksessa.

Belgia-tappion jälkeen Panaman päävalmentaja Gomez sanoi, että joukkueen osallistuminen Venäjän turnaukseen on enemmänkin oppimiskokemus. Belgia-ottelussa Panama sai Gomezin mukaan moraalisen voiton, kun se ei ottanut neniin vielä enemmän. Tällä asenteella Panama siis pelaa vain niukoista tappioista, yrittää tehdä kiusaa mahdollisimman pitkään, mutta tietää, että ei se loputtomiin onnistu.

Panama varmasti pitää kymmenen miestä pallon alla jatkuvasti, eikä Englanti ole niitä parhaita joukkueita murtamaan bussipuolustusta. Panama on myös tarpeeksi fyysinen, että se voi tehdä ottelun hankalaksi englantilaisille.

Valmentaja Gomez on aikaisemmin todennut, että hänen joukkueensa ei ole yhtä hyvässä kunnossa kuin muut MM-joukkueet. Se tarkoittanee pelaajarotaatiota. Uusia miehiä avauksessa voisivat olla Tejada, Diaz ja Baloy.

Alkuvuodesta Panama pelasi kolme harjoitusottelua, joista on tullut tulokseksi yksi voitto ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on alkuvuoden aikana saanut kasaan vain yhden kappaleen, joten hyökkäyspäähän on jäänyt paljon parantamisen varaa. Myös maalintekopaikoille pääseminen on tuottanut suurta tuskaa. Varsinkin Sveitsiä vastaan ”La Marea Roja ” jäi selvästi jalkoihin, kun alppimaa onnistui viimeistelemään jopa kuusi maalia.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Englanti ja Panama kohtaavat Nizhni Novgorodissa. Kamppailu pyörähtää käyntiin kello 15.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 899 silmäparia

Ottelun katsominen

Englannin ja Panaman kohtaamista voi seurata suorana lähetyksenä Ylen kanavilla. Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, ja kaikki kamppailut esitetään suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Myös liveseurannassa tai radion välityksellä pysyy kartalla otteluiden tapahtumista. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, että esitetäänkö Englannin ja Panaman taistossa studio-osuuskin, mutta se selviää hieman lähempänä.

Näin pelataan

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.24 – 6.15 – 18.00. Vaikka Panama onkin kisojen heikoimpia, niin ei turnauksessa ole läpihuuto-otteluita, sen olemme jo nähneet. Panama +1.5 Unibetin kertoimella 2.12 kelpaa kupongille.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt