Englanti - Tsekki 22.3.2019, Kolme Leijonaa kovassa nosteessa

Englanti on edelleen kovassa iskussa. MM-menestyksen jälkeen se pelasi viime syksynä itsensä Kansojen liigan lopputurnaukseen.
Englanti - Tsekki
Maaliskuu 22,2019
21:45

Englannin Kolme Leijonaa aloittaa EM-karsinnat kotonaan Wembleyllä Tsekkiä vastaan. Englanti on hyvällä itseluottamuksella ja kovalla innolla aloittamassa karsinnat.

Vuosi 2018 oli maalle menestys. Kolme Leijonaa pelasi hyvin hyvin pitkästä aikaa kelvollisen MM-turnauksen ja pääsi välieriin asti. Syksyn Kansojen liigassa Englanti voitti lohkonsa ja on mukana tulevan kesän lopputurnauksessa. Joukkue on vielä täynnä nuoria tulevaisuuden staroja, joten jos muuten Englannissa asiat ovat aivan sekaisin niin ainakin futismaajoukkueen meno näyttää hyvältä.

EM-karsinta ei ole Englannille edes välttämättä tarpeellista, jos joukkue pärjää Kansojen liigassa. Paikka lopputurnauksessa antaa Englannille pääsyn ainakin EM-karsintojen pudotuspeleihin. Todennäköisesti Englanti ei kaipaa tätä takaporttia. Se pelaa karsintojen lohko A:ssa Tsekin, Bulgarian, Montenegron ja Kosovon kanssa, ja mitä eiköhän Englanti voita ryhmänsä. Englanti on tällä hetkellä FIFA:n rankingissa sijalla viisi, lohkon toiseksi paras on Tsekki ranking-sijalla 44.

Englanti on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Se on voittanut kolme viimeistä maaotteluaan, nurin menivät Espanja, USA ja Kroatia. Kolmessa ottelussa se on tehnyt kahdeksan osumaa, joten ainakin joukkueen hyökkäyspää on ollut kunnossa. Espanjan voittaminen Kansojen liigassa Sevillassa oli komea ottelu Englannilta. Se oli puoliajalla on 3-0 -johdossa. Lopputulos oli 3-2.

Englannin seuraava ottelu Tsekin jälkeen on matka Montenegroon, ja tämän jälkeen pelataan jo Kansojen liigan välierä Hollantia vastaan.

alkapallon-EM-karsinta-Englanti-Tsekki--22-3-2019

Kova kärki Kolmella Leijonalla

Muutama pelaaja Englannin joukkueesta jätti maaottelun väliin aivan viime tipassa. Todennäköisistä aloituksen miehistä pois jäivät Stones, Loftus-Cheek sekä Shaw. Joukkueen kärki on tuttu, Kane, Rashford ja Sterling.

Tsekki ei ole muutamaan vuoteen ollut kovinkaan erinomainen maajoukkue. Viime MM-kisat jäivät siltä väliin, Tsekki oli karsintalohkonsa kolmonen Saksan ja Pohjois-Irlannin jälkeen. Kansojen liigan B-liigan lohkossaan Tsekki oli kakkonen Ukrainan jälkeen. EM-kisoissa 2016 Tsekki oli mukana, mutta sai lohkossa vain yhden pisteen.

Tsekki on voittanut kaksi viimeistä maaotteluaan 1-0. Viimeisessä Kansojen liigan ottelussaan se voitti kotonaan Slovakian ja sitä ennen treenimatsissa nurin oli mennyt vieraskentällä Puola. Voitot olivat hyviä pelejä tsekeiltä. Vastukset olivat kovilla joukkueille mukana, Puolalla oli kentällä muun muassa Lewandoski ja Slovakialla Hamsik sekä Skriniar.

Tsekkikin on muuttunut. Petr Cech ei enää ole joukkueen maalilla. Uusi veskari on Sevillan Vaclik. Brittifutiksen ystävillekin Tsekin joukkueessa on tuttuja, Vydra pelaa Burnleyssä ja Kalas Championshipin puolella Bristol Cityssä.

England possible starting lineup: Pickford; Walker, Maguire, Keane, Rose; Alli, Henderson, Barkley; Sterling, Kane, Rashford

Czech Republic possible starting lineup: Vaclik; Gebre Selassie, Suchy, Kalas, Novak; Vydra, Dockal, Soucek, Zmrhal, Jankto; Schick

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.30 – 5.45 – 14.00. Nämä ovat sen verran hyvin kohdallaan, että betsit on parempi löytää muualta. Yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.97 kelpaa peleihin. Englannin kärkipää on erinomainen, mutta puolustuksesta löytyy heikkouksia. Veskari Pickford pelaa heikkoa kautta ja vakitoppari Stones on sivussa. Keskikentän pohjan Alli on ollut kauan loukkaantuneena, Hendersonilla loukkaantuminen alla eikä Barkleykaan vakuuta.

Aseta vetosi