Espanja - Norja 23.3.2019, Espanja on kovasti yliarvostettu

Iniesta, Silva ja Pique lopettivat maajoukkuepelit viime vuonna. Päävalmentaja Luis Enriquella on edessä uusien pelaajien sisäänajo, ja se vie aikaa.
Espanja - Norja
Maaliskuu 23,2019
21:45

Espanjan MM-kisat menivät pahasti alamaissa, kun isäntä Venäjä pudotti espanjalaiset heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Heikosti meni Espanjalta Kansojen liigakin. Se voitti ensin komeasti kaksi ottelua, Englannin Wembleyllä 2-1 ja MM-hopeamitalisti Kroatian murskaten 6-0. Kaksi viimeistä Espanja sitten hävisi kummatkin 2-3, ja Englanti vei lohkon.

Espanja oli vuosikymmenen alkupuolella maailman ehdottomasti paras maajoukkue, mutta viime vuodet joukkue on ollut alamaissa. Brasilian MM-kisoissa 2014 putosi jo alkulohkossa.

Muutama suurvuosien avainpelaaja on lopettanut maajoukkueessa. Andres Iniesta, David Silva ja Gerard Pique olivat mukana vielä Venäjän MM-kisoissa, mutta eivät enää näissä karsinnoissa. Päävalmentaja Luis Enriquen pitää rakentaa uutta suurjoukkuetta, mutta ei Espanjalla ole ainakaan vielä takavuosien tasoinen ryhmä. Jonkin verran kovia veteraaneja on vielä mukana, kuten Sergio Ramos, Jordi Alba ja Sergio Busquests.

Espanjan hyökkäys on vielä kysymysmerkki. Ainakin vielä joukkueen paras maalintekijä maajoukkueessa on pakki Sergio Ramos 17 osumalla.

Espanja ehdottomasti tarvitsee sitä, että uudet pelaajat nousevat esiin ja ottavat joukkueen omakseen.

Norja ei ole aikoihin päässyt kisoihin

Tämä ottelu on Espanjan ensimmäinen tänä vuonna. Edellisen kerran se pelasi viime vuoden marraskuussa, jolloin se voitti Bosnian kotonaan niukasti 1-0. Brais Mendez teki ottelun ainoan maalin vasta 78. minuutilla.

Norja ei ole ollut mukana arvoturnauksessa sitten EM-kisojen 2000, joten sen nousu viime vuosituhannen lopulla futismaailman eliitin tuntumaan on kyllä stopannut pahasti.

Norjalla on edelleen pitkä lista kovia pelaajia hyvissä eurooppalaisissa joukkueissa, joten se on ollut paha alisuorittaja. Brittifutiksen ystävillekin Norjan joukkueessa on paljon tuttuja, kuten Fulhamin Nordtveit, Celticin Ajer, WBA:n Johansen, Sotonin Elyounoussi ja Bournemouthin King.

Norjan kärjillä on hyvä rekordi maaotteluista. King on tehnyt 37 ottelussa 12 maalia ja Ola Kamara kuusi 13 pelissä.

Norja voitti oman Kansojen liigan C-liigan lohkonsa saldolla 4-1-1 ennen Bulgariaa. Norjan ainoa tappio liigassa oli vierasottelu Bulgariassa, jossa isäntäjoukkue oli parempi 1-0.

Norjalla on kova ottelu ensi viikolla, kun se pelaa kotonaan Ruotsia vastaan. Sen matsin voittaminen on Norjalle varmasti paljon enemmän kuin vain kolme pistettä yhdestä karsintamatsista.

Espanjan mahdollinen avaus: De Gea; Roberto, Ramos, Inigo, Alba; Busquets, Parejo, Ceballos; Muniain, Morata, Rodrigo

Norjan mahdollinen avaus: Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Rosted; Fossum, Henriksen, Selnaes, Elyounoussi; Kamara, King

Espanja ei ole se sama joukkue, jonka monet vielä muistavat dominoineen koko maailmaa. Se ei ole niin paljon Norjaa parempi, mitä kertoimet väittävät. Espanjan voittokerroin on noin 1.17, ja se on varmasti liian vähän. Norja +1.5 Unibetin kertoimella 2.50 on varmasti hyvä veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä