Espanja - Ruotsi 10.6.2019, Espanja ei ole entisellään

Taakse ovat jääneet Espanjalta kunnian päivät, jolloin peliä pyörittivät Iniesta, Xavi ja David Silva. Ruotsi taas on pärjännyt oikein mukavasti ilman Zlataniakin.
Espanja - Ruotsi
Kesäkuu 10,2019
21:45

Espanja on voittanut EM-karsintojen lohko F:ssä jo kolme ottelua. Listassa ovat voitot Norjasta, Maltasta ja Fär-saarista maalierolla 8-2. Ruotsin saldona on voitto Romaniasta, tasuri Norjan kanssa sekä voitto Maltasta, maaliero on 8-4.

Espanja jäi sivuun Kansojen liigan finaalikierroksilta. Sen lohkosta jatkoon meni Englanti. Nyt EM-karsinnoissakaan Espanja ei ole ollut takavuosien veroinen. Kymmenisen vuotta sitten se oli maajoukkuejalkapallon hallitsija. Joukkueen peli oli kaunista ja tehokasta, tuloksena oli vielä yksi maailmanmestaruus ja kaksi EM-voittoa.

Joukkue on vanhentunut suurvuosista, eikä nuoremmasta polvesta ole löytynyt kultavuosien veroisia. Ei ole Iniestaa, ei Xavia, David Silva ja Gerard Piquekin ovat jättäneet maajoukkueen. Sergio Ramoksen, Jordi Alban ja Sergi Busquetsin ikä alkaa jo kolmosella. Päävalmentaja Luis Enriquella on menossa pakostakin jälleenrakennusurakka, eikä sellainen maajoukkuefutiksessa koskaan ole helppoa.

Färsaaret osui kerran

Perjantaina Espanja voitti Färsaaret vieraissa 4-1. Yksi päästetty maali kertoo kyllä espanjalaisten epävarmuudesta. Färsaarten joukkue on melkein tyystin amatööriryhmä, silti se pääsi kaventamaan ottelun lukemiin 1-2.

Espanja voitti Kansojen liigassa heti MM-turnauksen jälkeen kotikentällään vielä MM-finaalista toipuvan Kroatian peräti 6-0, mutta sen jälkeen sillä on ollut kotonaankin tiukempaa. Englanti voitti Sevillassa 3-2, Bosnia meni nuin treenimatsissa 1-0 ja Norja EM-karsinnoissa 2-1.

Chelsean Kepa Arrizabalaga oli Espanjan maalilla Färsaaria vastaan, ja luulisi, että nyt varsinainen ykkösmies ManU:n David de Gea tulee avaukseen. Luis Enrique tehnee vaihtoja joukkueeseen. Alba ja Busquets olivat sivussa viime pelistä, ja nyt varmaan avauksessa.

Ruotsi yllätti MM-kisoissa ja meni jatkoon lohkosta, jossa oli mukana Saksa ja Meksikokin. Neljännesfinaaleissa tuli sitten lähtö Englantia vastaan. Kansojen liigassa Ruotsi voitti lohkonsa, jossa olivat mukana Venäjä ja Turkki. Ja kun EM-karsinnoissakin on mennyt hyvin, niin kaipa se on uskottava, että ilman Zlataniakin Ruotsi on kovan tason ryhmä. Joukkue ei ole notkahtanut. Ruotsin yhdeksässä viime maaottelussa se on hävinnyt vain treenimatsissa Suomelle 0-1, ja sekin oli talviturnauksen peli, joka pelataan aina tyystin kakkosketjun miehillä.

Ruotsi on tehnyt neljässä viime ottelussaa kymmenen maalia, joten eipä se kovin paljon tunnu Zlatania kaipaavan. Victor Claesson ja Robin Quaison ovat tehneet maalit kolmessa viime ottelussaan. Nyt Espanjassa saattaa kuitenkin olla, että toinen heistä aloittaa penkillä. Ruotsin valmentaja Janne Andersson lähtenee otteluun hieman varovaisemmin.

Espanjan mahdollinen avaus: Arrizabalaga; Carvajal, Ramos, Hermoso, Alba; Roberto, Busquets, Isco; Aspas, Morata, Asensio

Ruotsin mahdollinen avaus: Olsen; Lustig, Jansson, Helander, Augustinsson; Claesson, Olsson, Ekdal, Larsson, Forsberg; Berg

 

Unibetilla kertoimet ovat 1.28 – 5.50 – 13.00, kotijoukkueen kerroin on liian vähän. Ruotsi on tasaisen vahva joukkue, ja Espanja ei ole entisellään. Ruotsi +1.5 saa Unibetilla kertoimeksi 1.97, ja se kelpaa vetolapulle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä