Espanja U21 - Saksa U21 30.6.2019, Espanja on finaalin suosikki

Espanja murskasi Ranskan semifinaaleissa 4-1 ja Saksa pieksi Romanian 4-2. Kaksi vuotta sitten Saksa voitti espanjalaiset finaalissa 1-0.
Espanja U21 - Saksa U21
Kesäkuu 30,2019
21:45

Alle 21-vuotiaitten EM-turnauksen loppuottelussa pelaavat Espanja ja Saksa. Espanja on selvä suosikki. Sen välierä Ranskaa vastaan oli niin vakuuttava, että ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.00 – 3.65 – 3.75.

Espanjan turnaus on ollut vakuuttava avausottelun jälkeen. Ensimmäisessä ottelussaan Espanja hävisi turnausisännälle Italialle 1-3, mutta sen jälkeen homma alkoi kulkea. Ensin Belgia meni nurin 2-1 ja perään viimeisessä alkulohkon ottelussa Puola 5-0. Välierässä hyvätasoisella Ranskalla ei sitten ollut mitään mahdollisuuksia, lopputulos Espanjalle 4-1.

Saksa ei ole vielä kisossa hävinnyt. Alkulohkossa se voitti ensin Tanskan 3-1 ja perään Serbia meni nurin tylysti 6-1. Viimeisessä lohko-ottelussa Saksa pelaili sopuisanpuoleisesti Itävallan kanssa 1-1. Välierässä Saksa voitti yllätysjoukkue Romanian 4-2.

Euroopan kova helle painaa pelaajia

Alle 21-vuotiaitten EM-finaalit ovat viime vuosina olleet vähämaalisia, mutta tämän vuoden turnauksessa verkkoja on heiluteltu sen verran taajaan, että runsasmaalisempi finaali ei olisi ollenkaan yllätys.

Espanjan ja Saksan loppuottelu on uusinta kahden vuoden takaisesta finaalista Puolassa. Sen ottelun Saksa voitti 1-0.

Eteläisemmässä Euroopassa on juuri nyt aivan liian kovat olosuhteen futiksen pelaamiselle. Helleaalto on kova. Espanja pelasi välierän myöhään illalla, eli sen pelaajat eivät joutuneet niin koville kuin saksalaiset, jotka pelasivat illalla helleoloissa.

Otteluraporttien mukaan kummankin välierän lopulla pelaajat olivat jo aivan uuvuksissa.

Palautuminen on kovilla.

Saksan joukkueessa on sellainen kummallisuus, että se on jokaisessa neljässä turnaksen ottelussa antanut vastustajalle rankkarin. Kun marginaalit ovat pienet, niin tällainen alkaa olla hankalaa.

Kokoonpanoihin muutoksia?

Raskaan välierän jälkeen päävalmentajat saattavat tuoda finaaliin avauskokoonpanoihin tuoreita pelaajia.

Espanjan päävalmentaja Luis de la Fuentella on useampikin kokoonpano-ongelma ratkaistavana, laittaako toppariksi Nunez vai Jorge Mere, vasemmaksi pakiksi voisi laittaa Junior Firpon tai Aaron Martinin ja keskikentän keskelle vaihtoehtoina ovat Marco Roca ja Mikel Merino. Mikel Oyarzabal jatkanee kärjessä ja Borja Mayoral istuu penkillä. Vaihtoehdot ovat nyt todellakin positiivinen ongelma, de la Fuentella voi ennen ottelua katsoa, että kuka on parhaimmassa iskussa.

Saksalaisten Benjamin Heinrichs palaa peleihin pelikiellon jälkeen, ja hän tuoreena miehenä ottanee Maximilian Mittelstädtin paikan puolustuksen vasemmalla laidalla. Semifinaaleissa Naidem Amiri oli yllättäen avauksessa laiturin paikalla Marco Richterin tilalla. Vaihto oli valmentaja Stefan Kuntzilta hyvä veto, Amiri oli erinomainen Romaniaa vastaan. Maximilian Eggenstein oli sitten pulassa Romania-ottelussa, ja saattaa olla, että Kuntz laittaa nyt keskikentälle Arne Maierin.

Espanjan mahdollinen avaus: Sivera, Junior, Nunez, Vallejo, Aguirregabiria, Roca, Ruiz, Fornals, Ceballos, Olmo, Oyarzabal

Saksan mahdollinen avaus: Nubel, Heinrichs, Baumgartl, Tah, Klostermann, Maier, Oztunali, Dahoud, Neuhaus, Amiri, Waldschmidt

 

Vaikka Espanja vaikuttaakin paremmalta joukkueelta, niin kyllä sen kerroin on liian vähän pelattavaksi. Alle 2.5 maalia saa Unibetilla kertoimeksi 2.20, ja sitä voi pienellä kokeilla. Vaikka semifinaaleissa paukuteltiinkin maaleja kovat määrät, niin kyllä loppuottelut tapaavat olla tarkkaa pelaamista, jossa mennään puolustuksen kautta. Luulisi, että ottelu jää korkeintaan kahteen maaliin lähes joka toisella kerralla.

Aseta vetosi