Espanja - USA 24.6.2019, USA on suurin mestarisuosikki

USA murskasi avausottelussaan Thaimaan 13-0, mutta sen jälkeen sekin on pelannut niin kuin muutkin kärkijoukkueet. Espanja on ensimmäistä kertaa mukana MM-kisojen pudotuspeleissä.
Espanja - USA
Kesäkuu 24,2019
19:00

USA on naisten MM-kisojen mestarisuosikki numero yksi. Sen mestaruuskerroin on alkulohkojen jälkeen noin 2.50.

USA selvitti alkulohkon vakuuttavasti. Se voitti kaikki kolme otteluaan maalierolla 18-0. Avausottelu Thaimaata vastaan oli nolon ylivoimainen, lopputulos 13-0.

Espanja pääsi jatkopeleihin niukasti lohkonsa kakkosena, Kiina jäi taakse maalierolla. Espanja voitti ensimmäisessä lohkopelissään Etelä-Afrikan 3-1, hävisi seuraavassa Saksalle 0-1 ja pelasi viimeisen tasan 0-0 Kiinan kanssa.

USA:n ylivoima näkyy kertoimissa. Ottelupäivän aamuna USA:n voitosta saisi Unibetilla kertoimen 1.35, ja lukema on pienessä laskussa.

USA ja Espanja ovat täysillä joukkuella pudotuspeleissä. Ruotsi-ottelussa USA:n tähtihyökkääjä Alex Morgan oli suurimman osa pelistä sivussa. Hän nilkutteli vaihtoon puoliajalla. Morganin vaihtoonottaminen oli varmasti myös varotoimenpide. USA:n jatkopaikka oli jo varma, eikä staraa ollut järkeä peluuttaa enempää. Nyt Morgan on varmasti taas mukana. Keskikentän Julie Ertzillä on sama tilanne, hän lienee mukana reisivamman jälkeen.

Espanjalla ei myöskään ole loukkaantuneita tai pelikieltoja.

USA voitti viime kerralla

USA ja Espanja ovat kohdanneet vasta kerran aikaisemmin. Tammikuussa Alicantessa pelastussa harjoitusottelussa USA voitti 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Christen Press heti puoliajan jälkeen.

Ruotsi-ottelu oli USA:lle ensimmäinen todellinen testi MM-turnauksessa, eikä suurin mestarisuosikki ollut enää ollenkaan niin ylivoimainen kuin turnauksen alussa. Ruotsillakin oli pelissä paikkansa, laukaukset maalia kohti menivät USA:lle 4-2.

USA:n joukkueessa ei juurikaan ole heikkoa kohtaa, vastuunkantajia on kentän joka puolella. Alex Morgan on tällä hetkellä turnauksen paras maalintekijä, vaikka on pelannut vasta yhden kokonaisen pelin. Morganilla on viisi maalia, mutta ne kaikki tulivat umpiheikkoa Thaimaata vastaan. Morganin tähtiasema taitaa johtua kyllä suurelta osalta siitä, että hän on helposti markkinoitava hahmo. Hyvä kärki hän kyllä on, mutta ehkä ei kuitenkaan niin johtotähti, mitä markkinamiehet kertovat. Esimerkiksi Ruotsi-ottelussa USA:n laitapakki Crystal Dunn oli mainio.

Espanjan joukkue on ensimmäistä kertaa MM-kisojen pudotuspeleissä. Sen joukkueesta voi nostaa esille Atletico Madridin hyökkääjä Jennifer Hermoson. Hermoso teki Etelä-Afrikkaa vastaan kaksi maalia rankkareista.

Espanjan mahdollinen avaus: Panos; Torrejon, Paredes, Leon, Corredera; Putellas, Torrecilla, Losada; Sampedro, Caldentey, Jenni

USA:n mahdollinen avaus: Naeher; O’Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Lavelle, Horan, Mewis; Heath, Rapinoe, Morgan

 

Ottelun kertoimet lienevät kohdallaan, eikä niihin ole syytä kajota. Unibet antaa kertoimen 1.54 sille, että Morgan ei tee maalia. Laitetaan sille veto. Hän ei ole niin kova johtotähti kuin media väittää, ja jos Morganilla on vielä loukkaantumista alla vaivana, niin kyllä tähän voi panoksen laittaa. Morgan otettaneen vielä vaihtoon, jos USA on parin maalin karkumatkalla toisella jaksolla.

Aseta vetosi