Euro 2020 karsinnat: Pohjois-Irlanti - Hollanti 16.11.2019, Hollanti pisteellä kisoihin

Pohjois-Irlannilla voisi olla vielä mahdollisuudet EM-kisoihin, mutta nyt sen pitäisi ensin voittaa Hollanti. Hollanti on taas muutaman heikon karsinnan jälkeen lujaa tulossa huipulle.
Pohjois-Irlanti - Hollanti
Marraskuu 16,2019
21:45

Pohjois-Irlanti on vielä mukana kisassa EM-paikasta. Hollanti on nyt lohkoykkönen tasapisteissä Saksan kanssa, ja Pohjois-Irlanti on näistä kolmen pisteen päässä.

Pohjois-Irlannilla on alla kaksi tappiota. Ensin se hävisi kotonaan Saksalle 0-2 ja perään vieraissa Hollannille 1-3. Pohjois-Irlanti kohtasi karsintojen alussa lohkon pikkumaita, ja näillä peleillä se on vielä mukana kärjen vauhdissa. Vetomarkkina ei oikein usko Pohjois-Irlannin yllätykseen, sen voittokerroin kotijoukkueenakin on kahdeksan paikkeilla.

Pohjois-Irlannin päävalmentaja Michael O’Neill on hiljattain pestattu Stoken manageriksi, mutta hän jatkaa maajoukkueen kanssa karsintojen loppuun. Pohjois-Irlannilla oli karsinnoissa aikalailla ylivoimainen urakka edessä, kun sekä Saksa että Hollanti sattuivat samaan lohkoon. Otteluohjelma auttoi siinä, että karsintapelit ovat säilyneet loppupuolelle saakka jännittävinä.

Mikä maa voittaa EM 2020 kisojen kultaa - päivitetty 23/11/20

Viimeksi meni tiukoille

Hollannin ja Pohjois-Irlannin edellinen karsintaottelu lokakuussa oli sekin jännittävä. Pohjois-Irlannin Magennis teki ottelun avausmaalin 75. minuutilla, ja Hollannin päässä alkoi hieman jo peli puristaa. Memphis Depay vapautti kotijoukkueen viisi minuuttia myöhemmin tekemällä tasoitusmaalin. Yliajalla Hollanti sitten teki vielä kaksi kassia.

Hollanti toki hallitsi ottelua Rotterdamissa mielin määrin. Se laukoi 21 kertaa, kun Pohjois-Irlanti vain kahdesti.

Hollannilla ei ole tässä ottelussa valtaisasti painetta. Sille riittää piste kisapaikkaan, ja tämä varmasti näkyy pelissä. Hyvä oma peli riittää Hollannille, se ei ole päästänyt karsinnoissa muita joukkueita kuin Saksaa vastaan kuin kaksi maalia.

Hollannin hyökkäys on myös kova. Se on tehnyt jokaisessa karsintaottelussa vähintään kaksi maalia. Kaiken kaikkiaan kuudessa karsintapelissä se on tehnyt komeasti 19 maalia.

Pohjois-Irlannin ja Hollannin kokoonpanot

Hollannilta on sivussa PSV Eindhovenin mainio kärkipari Donyell Malen ja Steven Bergwijn. Heidän tilalleen avaukseen päävalmentaja Koeman saattaisi tuoda Luuk de Jongin ja Ryan Babelin. Hollannin hyökkäyksen avainpelaaja Memphis Depay jää ilmeisesti myös sivuun avauksesta, vaikka hän on mukana joukkueessa.

Brightonin keskikentän Davy Propper ei ole mukana, vaan sairastuvalla.

Pohjois-Irlannilla ei ole loukkaantumisongelmia.

Pohjois-Irlannin kärkipää on heikko. Vaikka se on kohdannut Valko-Venäjän ja Vironkin kahdesti, niin silti se on tehnyt vain kahdeksan maalia kuudessa ottelussa. Toki sen hyökkäyksen nimilistakin on vaisunoloinen. Viime pelissä avauksessa kärjessä olleista Lafferty esimerkiksi pelaa Sarpsborgissa Norjassa, McNair Middlesbroughissa ja Dallas Leedsissä. Kova homma tämän tasoisille pelaajille, kun vastassa on Liverpoolin van Dijk ja Juventuksen de Ligt.

Pohjois-Irlannin mahdollinen avaus: Peacock-Farrell; Smith, Cathcart, J. Evans, Ferguson; C. Evans; Dallas, McNair, Davis, Saville; Lafferty

Hollannin mahdollinen avaus: Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt, Blind; F. De Jong, Wijnaldum, Van de Beek; Promes, L. de Jong, Babel

Pohjois-Irlannin hyökkäys on heikkoa. Hollanti on vieraissa, ja sille riittäisi pistekin. Alle 2,5 maalia saa kertoimeksi Unibetilla 1.93. Siitä pelilapulle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä