Eurooppa-liigan karsinnat: Cluj - KuPS 1.10.2020 klo 18.30, Molemmat tekevät maalin!

KuPS:lla on paikka tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa. Voitto romanialaisesta Clujsta toisi samalla KuPS:n tilille liki kolmen miljoonan euron tulot.
Cluj - KuPS
Lokakuu 01,2020
18:30

Eurooppa-liigan karsinnat: Cluj – KuPS

Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca, Romania

Kertoimet: 1.25 – 5.50 – 12.00

Livelähetys: Ruutu Urheilu

Kuopion Palloseuralla on tänään historiallinen mahdollisuus päästä Eurooppa-liigan lohkopeleihin. Edessä on vain yksi ottelu, vieraspeli Romaniassa Clujta vastaan.

Eurooppa-liigan lohkopelit olisi valtaisa juttu tietenkin KuPS:lle, mutta myös koko Suomen jalkapallolle. Vain kahdesti aikaisemmin on suomalaisjoukkue ollut mukana euroturnauksen lohkomatseissa. Kummallakin kerralla joukkue oli HJK, ja nyt KuPS:n paikka tarkoittaisi myös sitä, että Klubi ei jatkossa olisi vain omassa luokassaan Suomessa resurssien kanssa. Lohkomatseistakin KuPS saisi sen verran rahaa, että seura harppaisi valtaisan askeleen eteenpäin.

KuPS:n jatkopaikka olisi toki valtava yllätys. Unibetilla Clujn jatkopaikasta saa kertoimeksi vain 1.08, kuopiolaisten jatkosta maksetaan kerroin 7.00.

KuPS selvitti kaksi edellistä kierrosta kotikenttäedun turvin. Kuopion Savon Sanomat Areenalla on KuPS:lle tuttu tekonurmi, ja sillä varmasti oli merkityksensä. Kun KuPS pelasi edellisen kerran euroturnauksen vierasmatsin, niin norjalainen Molde pieksi sen 5-0. Ja Cluj on varmasti tasokkaampi ryhmä kuin Molde.

KuPS on Molde -tappion jälkeen pelannut kahdeksan voitto-ottelun putken, eli se on kyllä niin hyvässä kunnossa kuin joukkue vain voi olla. Tärkeä pelaaja, maajoukkueessakin jo käynyt Ilmari Niskanen ei tosin enää ole KuPS:n mukana. Hän lähti syyskuun loppupuolella Saksan kolmannen sarjatason Ingolstadtiin. Niskasen puuttuminen on kyllä yksi aukko KuPS:n joukkueessa.

CFR-KUPS eurooppaliiga

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Cluj ei juurikaan kotonaan häviä

Cluj on myös hyvässä kunnossa. Viime Romanian liigan kierroksella se oli peluuttanut tyystin varamiehistä ryhmää ja pelannut kotonaan Chindia Targoviste -nimisen seuran kanssa maalittoman tasurin. Tätä ennen Cluj oli mennyt Eurooppa-liigassa jatkoon voittamalla vieraissa Djurgårdenin 1-0. Joukkueen edellinen häviö on Mestareiden liigan karsinnoista elokuulta, jolloin Dinamo Zagreb voitti Clujn kotikentällä rankkareilla.

KuPS:n mahdollisuudet ovat kyllä niukat, mutta yksi voisi olla siinä, että ottelun aikaan Romaniassa on ilmeisesti kolea ja sateinen keli. Mitä enemmän olosuhteet muistuttavat Pohjolaa, sitä parempi kuopiolaisille.

Romanian liigan viime kauden ykkönen Cluj on kova kotijoukkue. Viime kaudella se keräsi Romanian liigassa 13 kotipelissä 35 pistettä komealla maalierolla 30-2. Kertaakaan Cluj ei viime kaudella maansa liigassa hävinnyt kotonaan. KuPS on nyt kova paikka tehdä jotain, johon paljon tasokkaammat romanialaiset eivät pystyneet viime kaudella kertaakaan.

Tälläkin kaudella Cluj on ollut hyvä. Se on sarjakakkosena viiden kierroksen jälkeen neljä pistettä U Craiovaa perässä.

Clujn ja KuPS:n kokoonpanot

Cluj on kotikentällään pelannut systeemillä, jossa on neljän puolustuslinja ja yksi mies vielä keskikentän ja puolustuksen välissä, sekä yksi mies kärjessä.

Clujn joukkueesta on kolme pelaajaa hiljattain nimetty Romanian maajoukkueeseen. He ovat puolustuksen Burca ja Camora sekä keskikentän Deac. Varamiehinä ovat vielä veskari Balgradean sekä keskikentän Bordeianu.

Clujn mahdollinen avaus: Balgradean, Susic, Vinicius, Burca, Camora, Bordeianu, Deac, Paun-Alexandru, Djokovic, Rondon, Omrani

KuPS:n mahdollinen avaus: Virtanen, Pikk, Tomas, Tarasovs, Savolainen, Nissilä, Boateng, Purje, Pennanen, Rangel, Sale

KuPS ei pärjää pelaajien tasossa, joten sen olisi sitten oltava parempi joukkue. KuPS:n norjalainen päävalmentaja Erlandsen on saanut joukkueen pelaaman tehokkaan systeeminsä mukaan, ja jos se pystyy nyt olemaan hyvin organisoitu ottelun alusta loppuun saakka, niin kaipa kuopiolaisilla olisi pienet mahdollisuudet yllätykseen. Cluj tulee varmasti matsin alusta painamaan päälle lujaa, mutta jos KuPS selviää alkumyllytyksestä ja pystyy kääntämään ottelua tasaisemmaksi, niin Clujlla saattaa peli mennä tuskaiseksi. Suosikkina ei ole helppo pelata, jos altavastaaja saa pidettyä puolustuksen hyvin kasassa.

Unibetilla 90 minuutin matsin kertoimet ovat 1.25 – 5.50 – 12.00. Molemmat joukkueet tekevät maalin saa kertoimeksi 2.50, ja siihen voisi lantin laittaa. Lukema aliarvioi KuPS:a. Vaatii paljon uskoa, että voi betsata KuPS:n jatkopaikan puolesta, mutta kyllä KuPS tästä ottelun saa tehtyä useammin kuin mitä kertoimet väittävät.

Betsit Unibetille!

Molemmat osuvat maaliin, kertoimella 2.50!

Aseta vetosi