Eurooppa-liigan karsinnat: HJK - Riga FC 15.8.2019, Klubi on selvä suosikki jatkamaan

Avausottelu Riikassa päättyi 1-1. Töölön tekonurmi ei ole kenellekään helppo paikka pelata, Belgradin Punainen Tähtikin kävi siellä juuri häviämässä.
HJK - Riga FC
Elokuu 15,2019
19:00

FC Kööpenhamina odottaa HJK:ta Eurooppa-liigan karsintojen seuraavalla kierroksella. Ja tokihan Klubi sinne itsensä pelaa, sen verran hyvistä asemista se lähtee toiseen osaotteluun latvialaista Riga FC:tä vastaan.

Ensimmäinen osa Riikassa päättyi 1-1. HJK teki ottelussa avausmaalin jo seitsemännellä minuutilla, kun Tim Väyrynen pääsi Daniel O’Shaughnessyn syötöstä läpiajoon laittamaan pallon maalin.

Riga FC oli avausottelussa parempi joukkue, mutta se ei pystynyt tätä kääntämään voitoksi. Riikalaiset saivat pelissä yhteensä 12 maalipaikkaa, joista kolme meni maalia kohti. HJK:lla paikkoja oli seitsemän ja kaksi osui kohti maalia. Riga FC oli erityisen kova erikoistilanteissa. Sen maalikudeista seitsemän tuli kulmista tai vapareista. Kun peli siirtyy HJK:n kotikentälle ja tekonurmelle, niin Klubi nousee selvästi suosikiksi pelissä. Vierasmaali vielä auttaa HJK:ta huomattavasti.

Riga FC nopeasti Latvian huipulle

Riga FC on nuori joukkue, joka on nopeasti noussut Latvian eturiviin. Se on perustettu vasta vuonna 2014, kun FC Caramba Riga sekä Dynamo Riga yhdistyivät.

Vuonna 2018 Riga FC oli jo Latvian ykkösseura, kun se voitti sekä liigamestaruuden että cupin. Europeleissä riikalaiset ovat nyt toista kertaa. Viime kaudella se putosi Eurooppa-liigan karsinnoissa CSKA Sofialle rankkareilla. Tällä kaudella se putosi Mestareiden liigasta Dundalkille myös pilkkukisan jälkeen.

Eurooppa-liigan karsinnoissa Riga FC näytti, että ei sitä väheksyä pidä. Se pudotti edellisellä kierroksella Puolan hallitsevan mestarin Piast Gliwicen yhteismaalein 4-4 vierasmaalisäännöllä. Puolan sarja toki on kovempi kuin Veikkausliiga, joten kyllä Klubin pitää olla valmiina.

Riga FC:llä on ollut tänä vuonna ongelmia valmentajien kanssa. Sillä on nyt menossa jo kolmas valmentaja. Mestaruuteen joukkueen vienyt Skrypnyk jätti homman jo tammikuussa, ja nyt viimeisin valmentaja on aiemmin reservijoukkuetta valmentanut Konevs. Konevs on todellinen mies hädässä -valmentaja, hän on nyt Riga FC:n päävalmentajana jo viidettä kertaa.

Riga FC on tällä hetkellä taas Latvian liigan kärjessä, kakkosena on RFS kolmen pisteen päässä, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena. Eli eiköhän Riga FC taas vie maansa mestaruuden.

HJK on kova kotonaan

HJK:kin tuntuu olevan juuri nyt hyvässä iskussa. Se voitti ennen ottelua Riikassa Punaisen Tähden kotona Töölössä 2-1. Voitto ei antanut paikkaa Mestareiden liigan karsintojen jatkossa, mutta oli se kuitenkin vahva peli.

HJK on muutenkin ollut viime aikoina erinomainen Töölön kentällä. Viimeksi se voitti Helsingissä Veikkausliigassa Lahden 4-0.

Klubi on vetomarkkinoilla selvä suosikki. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.65 – 3.50 – 5.00. Punaisen Tähden voittaminen edellisellä kierroksella on hyvä merkki HJK:n kotikunnosta, mutta kyllä sen voittokerroin on silti liian vähän. Riga FC:kin on antanut varoituksia itsestään, Puolan mestarin pudottaminen ei ole pikku juttu.

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Alho, Obilor, O’Shaughnessy, Rafinha, Parra, Kairinen, Dahlström, Mensah, Väyrynen, Riski

Riga FC:n mahdollinen avaus: Ozols, Valerianos, Stuglis, Prenga, Petersons, Saric, Panic, Rodrigues, Brisola, Fjodorovs, Debelko

 

Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.80, ja se lienee paras betsi. HJK:lla on vierasmaali tehtynä, eli jos riikalaiset eivät tee maalia, niin Klubi jatkaa. Tämä lienee HJK:n pelisuunnitelman kärki, vastustaja pidetään kurissa. Toisaalta Riga FC:n ei tarvitse ottaa riskiä ja lähteä yltiöavoimeen peliin ennen kuin aivan ottelun lopulla.

Aseta vetosi