Eurooppa-liigan karsinnat: Riga FC - HJK 6.8.2019, Klubi on parhaimmillaan europeleissä

Mestareiden liigan karsinnoissa Punaista Tähteä vastaan HJK oli hyvä. Kotikentällä Töölössä kova belgradilaisjoukkue meni nurin 2-1.
Riga FC - HJK
Elokuu 06,2019
19:00

HJK jatkaa europelejä Eurooppa-liigan karsinnoissa kohtaamalla latvialaisen Riga FC:n. Ensin pelataan Latviassa.

HJK putosi Mestareiden liigasta Belgradin Punaista Tähteä vastaan. Klubi pelasi oikeastaan hyvin selvästi parempaa vastustajaa vastaan. Vierassa se hävisi 0-2, mutta kotivoitto 2-1 oli hyvä näyttö siitä, että vaikeasta kaudesta huolimatta kyllä HJK on edelleen hyvä joukkue.

Ottelupäivän aamuna HJK vahvisti joukkuettaan Petteri Forsellilla. Hän on hyvä hankinta Klubiin, ja vielä heti ottelukelpoinen Rigaa vastaan. Aivan vielä miehestä tuskin saa kovinkaan paljon iri, kun ei edes yhtä kunnon joukkueharjoitusta ole takana.

HJK on viime aikoina ollut Punaisen Tähden voittamisen lisäksi keskinkertainen. Veikkausliigassa se on viimeisistä viidestä voittanut kaksi ja pelannut kolme tasan. Viimeisimmässä kotimaan ottelussa se pelasi kotonaan tasan 1-1 sarjajumbo VPS:n kanssa.

HJK:n pakko painaa joka matsissa

Klubi on hieman hankalassa tilanteessa. Se on pahassa otteluruuhkassa, heinäkuun 16. päivän jälkeen on pelannut viisi ottelua. HJK on Veikkausliigassa vasta viidentenä, eli sillä tuloksella se jäisi ensi kauden europelien ulkopuolelle. Klubi ei voi ottaa löysästi kotimaansa peleissä, ja tietenkin euromatseihin panostetaan tosissaan. Päävalmentaja Toni Koskelan on hankala lepuuttaa avainpelaajia, kun jokainen ottelu on tärkeä.

Riga FC pudotti edellisellä Eurooppa-liigan karsintakierroksella puolalaisen Piast Gliwicen vierasmaalisäännön vuoksi. Ensin vieraissa Riga hävisi 2-3, mutta voitti kotonaan 2-1.

Latvian liigassa Riga on kärjessä samoilla pisteillä RFS:n kanssa, kolmantena oleva Ventspils on kymmenen pisteen päässä. Edellisessä Latvian liigan ottelussa Riga voitti kotonaan Daugavpilsin 4-0.

HJK:n joukkueesta ovat ottelusta sivussa Singh ja Vahtera, muuten Koskelalla on terve ryhmä käytössä. Klubi lähtenee vierasmatsiin pelaamaan riskitöntä peliä. Kotona tekonurmella sillä on etua Rigaa vastaan. Jos Punainen Tähtikin oli altavastaajana Töölössä, niin toki Rigakin menee kotikentällä nurin.

Samat kokoonpanot kuin viimeksi karsinnoissa?

HJK pelannee suurin piirtein samalla kokoonpanolla kuin vierasmatsin Punaista Tähteä vastaan. Avauksessa joukkueella lienee yksi kärki, Belgradissa tämä oli Riku Riski, ja nyt joko Riski tai sitten Tim Väyrynen. Kymppipaikalla pelannee Tarasov ja hänen takanaan keskikentän uutena kenraalina William Parra.

Belgradissa HJK:n systeemi oli 3-5-1-1, ja ehkä nytkin joukkue pelaa kolmella topparilla, ja nämä voisivat olla Toivomäki, Rafinha sekä Obilor.

Riga FC pelasi kotonaan Piast Gliwicea vastaan 4-3-3 -systeemillä. Sama lienee odotettavissa nytkin. Ottelutietojen mukaan latvialaisilta puuttuvat pelistä ranskalainen Berigaud, Karasauskas sekä Sato.

Riga FC:n ja HJK:n otteluparissa on sellainen hauska sattuma, että jos Klubi jatkaa, niin se kohtaa seuraavalla karsintakierroksella taas Punaisen Tähden, jos belgradilaiset putoavat UCL-karsinnoissa FC Kööpenhaminalle.

Ottelun kertoimet ovat noin 2.50 – 3.10 – 2.70, ja jostain syystä HJK:n kertoimet ovat nousussa. Hankala nähdä muuta syytä kuin sen, että Klubin kehno kausi Veikkausliigassa on saanut pelaajat betsaamaan sitä vastaa.

Riga FC:n mahdollinen avaus: Ozols, Petersons, Stuglis, Prenga, Valerianos, Brisola, Panic, Visnakovs, Rodrigues Figueira, Debelko, Sharpar

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Toivomäki, Rafinha, Obilor, Mensah, Dahlström, Parra, Kairinen, Alho, Tarasov, Riski

Unibetilla HJK +0 saa kertoimeksi 1.90, ja laitetaan sitä kupongille sinivalkoiset lasit silmillä. Klubi ei ole niin kehno mitä Veikkausliigan pelit ovat kertoneet. Europeleissä joukkue on jo muutaman vuoden ollut aivan eri ryhmä kuin kotimaan otteluissa. +0 asian handicap tarkoittaa sitä, että tasapelillä panos palautetaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä