Everton - Manchester City 6.2.2019, Cityllä mahdollisuus nousta liigakärkeen

Liverpool on menettänyt pisteitä viime kierroksilla, ja nyt Manchester City nousee maalieron turvin kärkeen, jos se voittaa Evertonin Goodison Parkilla.
Everton - Manchester City
Helmikuu 06,2019
21:45

Manchester Cityllä on taas mahdollisuus nousta Valioliigan kärkeen. Se on nyt kolme pistettä kärkijoukkue Liverpoolia perässä paremmalla maalierolla, eli jos City voittaa vieraissa Evertonin niin se on ainakin hetken ykkönen.

Kotijoukkue Everton on melko kehnossa kunnossa. Se on tämän vuoden puolella pelannut viisi liigaottelua saldolla 3-0-2, ja manageri Marco Silvalla alkaa jo olla painetta. Kuukausi sitten Evertonin pääomistaja Farhad Moshiri oli uutisten mukaan jo antanut Silvalle varoituksen, että silloinen sarjasijoitus ei ollut riittävän hyvä.

Everton on viimeksi voittanut kaksi liigaottelua lokakuussa, ja sen jälkeen se on voittanut vain viisi ottelua 16:sta. FA Cupistakin se putosi Championshipin Millwallia vastaan.

Spurs meni, Everton jäi

Everton on vuosikaudet hakenut samaa minkä Tottenham teki joku kausi sitten. Se on pitkään roikkunut aivan Valioliigan kärjen tuntumassa, mutta ei ole koskaan onnistunut nousemaan askelta ylemmäs. Evertonilla on nytkin kymmenen pelaajaa joukkueessaan, jotka ovat maksaneet enemmän kuin 20 miljoonaa puntaa, eli ei sen menestyksen pitäisi olla kiinni pelaajista.

Tällä hetkellä Everton on liigassa vasta sijalla yhdeksän. Viime otelussa se otti kotikentällään Wolverhamptonia vastaan neniin 1-3.

Everton on ollut huono parempiaan vastaan. Se on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua sellaista joukkuetta vastaan, joka on sitä korkeammalla sarjataulukossa, ja vain kerran se on voittanut. Ja tämä ei lupaa hyvää Cityä vastaan.

Lucas Digne palaa peleihin yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Paluu tulee sopivaan paikkaan, sillä Leighton Baines loukkaantui Wolves -ottelussa. Joukkueen topparipari lienee Keane ja Zouma, koska Mina ja Jagielka ovat loukkaantuneina sivussa.

Newcastlen keikka työtapaturma

Manchester City hävisi viime viikolla Newcastlen kentällä 1-2, mutta se taisi olla vain työtapaturma, ja niitä vain silloin tällöin tulee parhaimmillekin. Seuraavassa ottelussaan City sitten voitti kotonaan Arsenalin 3-1, Aguero teki hattutempun.

Futiskirjoittajat Englannista ovat olleet löytävinään Cityn pelaamisesta jonkinlaista motivaatio-ongelmaa. Se teki Arsenalia ja Newcastlea vastaan maalit ensimmäisellä minuutilla, mutta sitten City antoi vastustajan tehdä seuraavan. Samaten joulukuussa Crystal Palacea ja Leicesteria vastaan se teki avausmaalin, mutta meni häviämään ottelun.

Cityllä on nyt tämä vuoden puolelta kahdeksan voittoa yhdeksästä ottelusta, joten kyllä joukkue on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Näissä otteluissa sen maaliero on huima 34-4.

City on edelleen takaa-ajaja Valioliigassa, mutta kyllä nyt tilanne on se, että Liverpool voi hävitä mestaruuden, City kyllä tekee oman osuutensa.

Arsenal -ottelussa Cityn Sane oli koko pelin vaihdossa ja Mahrez pelasi vain tovin, joten he kaksi saattaisivat olla avauksessa. Toppari Stoneskin oli vaihdon puolella viikonloppuna, kun Guardiola oli päättänyt järjestellä puolustuksen hieman epätavanomaisesti. Toppareina olivat Fernandinho sekä Otamendi ja Laporte olivat laitapakkina.

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford; Coleman, Keane, Zouma, Digne; Davies, Gomes; Bernard, Sigurdsson, Richarlison; Calvert-Lewin

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Delph; Bernardo, Fernandinho, D.Silva; Mahrez, Aguero, Sane

Vaikka Man City toki on joukkueista vieraskentälläkin parempi, niin kyllä vetomarkkina antaa sille liikaa arvoa. Unibetin kertoimet otteluun ovat 9.00 – 6.15 – 1.33, ja tämä on Citylle aivan liian vähän. Everton +1.5 Unibetin kertoimella 2.00 kelpaa aivan hyvin vetolapulle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä