Everton - Newcastle 23.4.2018, ilman sen kummempaa panosta

Evertonin ja Newcastlen kauden viimeiset ottelut menevät pelaillessa, putoamispeikko on karistettu, mutta toisaalta ensi kauden euroturnaukset ovat liian kaukana.
Everton - Newcastle
huhtikuu 23,2018
21:00

Maanantai-illan Valioliigassa on tarjolla pelailua. Kotijoukkue Everton ja vierasjoukkue Newcastle ovat sarjataulukon puolivälissä peräkkäin sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Pisteitä joukkueilla on 41 ja 42, kumpikaan joukkueista ei enää putoa sarjasta eikä toisaalta pääse kiinni ensi kauden europeleistä. Tämän illan motivaatio on sitten löydettävä jostain muualta.

Kun pelistä ei enää löydy kirjotettavaa, niin lehdet Englannissa ovat Evertonin kohdalla viime päivinä kirjoittaneet siitä, kuinka Evertonin faneja on pyydetty antamaan manageri Sam Allardycen ja tämän valmennustiimin työstä arvosana numeroin 1-10. Allardyce on sitä mieltä, että tällainen kysely on paha virhe, ja hän itse antoi ryhmälleen arvosanaksi 11.

Allardyce hoitaa homman

Allardyce tuli Evertonin hommiin kesken kauden, kun kauden aloittanut Ronald Koeman ei saanut mittavista pelaajaostoksista huolimatta hommaa toimimaan ja Everton vajosi jo putoamistaistoon. Allardyce on kuuluisa siitä, että hänen joukkueensa ei ole koskaan pudonnut sarjasta. Big-Sam tuskin on Evertonin manageri ensi kaudella, hän alkaa jo olla menneen ajan manageri, jos Everton haluaa mennä eteenpäin, niin se varmasti hankkii pomoksi tuoreemman miehen. Evertonilla on kova halu nousta kärkijoukkueiden mukaan, tehdä sen tempun, jonka Tottenham teki. Siihen ei sarjassasäilymisen erikoismies riitä.

Everton on pelannut parilla viime kierroksella tasapelit, ensin paikallispelissä Liverpoolia vastaan ja perään Swanseaa vastaan.

Newcaste voittoputkessa

Newcastle on voittanut nyt neljä ottelua putkeen. Sillä oli viime vuoden loppupuolella todella hankala jakso, jolloin sekin valui putoamistaistoon. Lokakuun lopun Burnley -tappio aloitti putken, jossa se 11 ottelusta voitti yhden ja pelasi yhden tasan, loput se hävisi. Tämän vuoden puolella kurssi on muuttunut. Menossa olevan voittoputken komein ottelu oli viime kierroksen 2-1 -kotivoitto Arsenalista. Matt Ritchie teki voittomaalin Arsenalia vastaan, ja hän on nyt tehnyt kolme maalia kuudessa viime ottelussaan. Viime kaudella Ritchie teki 16 maalia, kun Newcastle voitti Championshipin, tällä kaudella osumat ovat jääneet kevätpuolelle.

Everton on ollut hyvä huonoja vastaan. Se on voittanut seitsemän ottelua kahdeksasta viimeisestä, kun vastassa on ollut alemman puoliskon joukkue.

Evertonilla on muutama poissaolo, sivussa ovat ainakin Holgate, Mangala, McCarthy ja Sigurdsson. Newcastlella on koko ryhmä pelikunnossa.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.32 – 3.30 – 3.45, yli 2.5 maalia antaa kerroinlukemaksi 2.10. Hyvä veto voisi olla se, että Newcastlen Matt Ritchie osuu taas maaliin. Unibet antaa tälle kertoimeksi 5.20.

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Coleman, Jagielka, Keane, Baines – Schneiderlin, Gueye – Walcott, Rooney, Bolasie – Tosun

Newcastlen mahdollinen avaus: Dubravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez – Gayle

 

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.32 – 3.30 – 3.45, yli 2.5 maalia antaa kerroinlukemaksi 2.10. Hyvä veto voisi olla se, että Newcastlen Matt Ritchie osuu taas maaliin. Unibet antaa tälle kertoimeksi 5.20.

Aseta vetosi