Everton - Swansea 18.12.2017, Allardyce hilaa Evertonin kuiville

Big-Sam ei ole koskaan pudottanut joukkuettaan Valioliigasta, ja niinpä Evertonin johtokunta kutsui miehen apuun, kun tilanne näytti tukalalta.

Everton on Big-Sam Allardycen manageroimana nousemassa komeasti kuiville Valioliigan pohjilta. Nyt Evertonilla on jo neljän tappiottoman ottelun putki, ja sarjasijoitus puolivälissä. Tänään Evertonilla on hyvät paikat vielä vankistaa asemia ja karata kauemmas vielä hetki sitten kummitelleesta putoamisrajasta, sillä vastassa omalla Goodison Parkilla on sarjajumbo Swansea.

Swansea on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden, puolitoista viikkoa sitten se kukisti kotonaan West Bromwichin 1-0. Viime kierroksella se hävisi kotonaan Manchester Citylle 0-4. Swansean tilanne ei ole vielä ollenkaan toivoton. Se on vain neljä pistettä putoamisrajan yläpuolella olevaa Stokea perässä, joten pienikin voittoputki nostaisi sen kuiville. Sellaista ei kyllä ole näköpiirissä. Manchester Citylle häviäminen ei ole kummoinen juttu nyky-Valioliigassa, mutta silti Swansean esitys kotikentällä Cityä vastaan oli aneeminen ja kehno. Swansea on juuri nyt heikko joukkue, itseluottamus on kateissa ja manageri Paul Clement taitaa olla keskellä taistelua, jossa panoksena on työpaikka.

Clement tiukassa paikassa

Swansealla on vielä kovemmanpuoleinen ohjelma vuoden vaihteessa. Se pelaa Everton -ottelun ja tammikuun toisen päivän välillä kierroksen välillä vielä kolme ottelua, kovin ottelu on tapaninpäivä Liverpoolin Anfieldilla. Ensi vuoden ensimmäinen ottelu Swansealla on kotonaan Tottenhamia vastaan, ja saa nähdä onko Clement silloin vielä managerina. Clement on jo pyytänyt seuralta tammikuun siirtoikkunan aikana pelaajia, joilla olisi välitön vaikutus Swansean peliin.

Managerin vaihdos osuu joskus kohdalleen, ja varsinkin silloin kun uusi mies on Big-Sam Allardyce. Allardyce ei ole koskaan vielä pudonnut Valioliigasta, ja tällä maineella häntä palkataan hommiin. Allardycen vaikutus näkyy jo nyt Evertonissa. Evertonilla on koko kauden ollut aivan kelpo joukkue, ja nyt tiukan, yksinkertaisen pelin taitava Allardyce on kaivanut joukkueesta parasta esille.

Allardycen kauden ensimmäiset ottelut taisivat mennä vielä uuden managerin aiheuttamassa terävyyden puuskassa, mutta kaksi viimeisintä, tasapeli Liverpoolin Anfieldilla sekä maalin voitto Newcastlesta olivat kyllä jo Allardycen taktiikan tulosta.

Vähämaalinen matsi tulossa

Vetomarkkina pitää Evertonia melko selvänä suosikkina, sen voittokertoimet ovat noin 1.70 -tasoa. Lukema lienee vähintään kohdallaan, paremminkin ehkä jopa hieman yläkanttiin. Goodison Parkilla on pettynyttä kotijoukkueen väkeä, jos Everton ei kukista heikkoa Swanseaa.

Ottelu ei varmasti tule olemaan nätti. Swansea ei pysty mihinkään hienoon jalkapalloon ja Allardycen Everton ei sellaiseen halua. Big-Samille tulos on kaikki, ja tyyli on tyystin sivuseikka.

Swansea on hävinnyt viisi viimeistä vierasotteluaan, mutta ei niistä mikään ole ollut murskatappio. Arsenalin ja Chelsean kentilläkin se hävisi vain yhdellä maalilla.

Allardycen Everton tuskin saa koskaan aikaan maalijuhlia, joten tähän taistoon voi hyvin odottaa vähämaalista ottelua. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.58 ja alle 1.5 maalia 2.85. Melkein alle 1.5 maalia -veto on maistuvampi. Maaliluku-puolella Evertonin 1-0 -voitto saa kertoimeksi 5.50, eikä se ole ollenkaan hullumpi kerroin.

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Holgate, Williams, Martina – Gueye, Schneiderlin – Lennon, Rooney, Sigurdsson – Calvert-Lewin

Swansean mahdollinen avaus: Fabianski – Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson – Ki Sung-Yong, Mesa, Carroll – Dyer, Abraham, Ayew

Allardycen Everton tuskin saa koskaan aikaan maalijuhlia, joten tähän taistoon voi hyvin odottaa vähämaalista ottelua. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.58 ja alle 1.5 maalia 2.85. Melkein alle 1.5 maalia -veto on maistuvampi. Maaliluku-puolella Evertonin 1-0 -voitto saa kertoimeksi 5.50, eikä se ole ollenkaan hullumpi kerroin.

Aseta vetosi