Everton -West Ham 29.11.2017, Moyes palaa Goodison Parkille

David Moyes aloitti hiljattain Hammersin managerina, nyt hän palaa takavuosien menestysnäyttämölleen Evertonin kotikentälle.

Keskiviikko-iltana Evertonin Goodison Parkilla kohtaa kaksi kriisijoukkuetta, kun lontoolainen vierailija West Ham tulee hakemaan pisteitä. Joukkueet ovat tällä hetkellä peräkkäin putoamisrajan tuntumassa, Hammers on rajan alapuolella ja Everton yläpuolella kaksi pistettä edellä. Kumpikin joukkue rankattiin kaudella alla paremminkin pelaamaan paikoista top kuutoseen, eli kausi on mennyt todella heikosti.

Everton ja West Ham ovat kumpikin jo vaihtaneet manageria kauden aikana. Everton aloitti pelit Ronald Koemanin manageroimana, nyt hommaa hoitaa ilmeisen väliaikaisesti David Unsworth.West Hamin manageri kauden alussa oli Slaven Bilic, ja nyt uusi mies on David Moyes. Moyes oli aikoinaan menestyksekäs manageri Evertonissa, mutta sen jälkeen hänen uransa on ollut kaikkea muuta kuin voittoisa. Moyesin aikoina Everton oli todella tiukka ja hankalasti voitettava joukkue, jotain aivan muuta kuin nykyinen ryhmä. Evertonin fanit tuskin ottavat Moyesin kuitenkaan ilolla vastaan, Moyes jätti Evertonin lähteäkseen Manchester Unitedin manageriksi.

Lukaku jätti aukon

Evertonin suurin muutos kaudella alla oli viime vuosien tähtihyökkääjän Romelu Lukakun myyminen Manchester Unitediin, ja useammassakin kirjoituksessa ja puheenvuorossa Lukakun myyminen on nostettu suurimmaksi syyksi joukkueen nykyiseen alamäkeen. Evertonin maalinteko on ollut hankalaa tällä kaudella. Se on tehnyt nyt 13 osumaa, tosin West Ham on vielä huonompi, vain 12 tehtyä maalia.

Lukakun puute tuntuu Hammersia vastaan erityisesti. Lukaku on aikaisemmin ollut hyvä juuri West Hamia vastaan. Hän on urallaan pelannnut Hammersia vastaan 13 kertaa ja niissä maaleja belgialainen on tehnyt 11, joista suurimman osan Evertonin paidassa.

Evertonin joukkue on muutenkin surkeanoloinen ryhmä juuri nyt. Se teki kesällä valtaisasti pelaajakauppoja, mutta manageri Koemanin ostokset menivät pieleen. Lisäksi Evertonilla on pahoja loukkaantumisongelmia, sivussa illan ottelusta ovat ainakin Barkley, Bolasie, Coleman, Keane, McCarthy, Mori ja mahdollisesti vielä Baines ja Holgate. Jäljelle jää heikko,varamiehinen ryhmä, varsinkin puolustuksessa on pahoja aukkoa.

Yhdeksän omiin viikossa

Pelkästään viime viikolla rampa Everton päästi yhdeksän maalia kahdessa ottelussa, Valioliigassa Southampton teki neljä ja Eurooppa-liigassa Atalanta viisi. Everton on ollut sen verran aseeton, että lienee selvää, että Unsworthista ei ole kokoaikaiseksi manageriksi. Uutta nimeä odotellaan, kovinkaan hyviä ei enää ole vapaana.

Evertonin puolustuksen ongelmat ovat ottelun suurin yksittäinen tekijä. West Ham ei ole tehnyt vieraissa tällä kaudella kuin viisi maalia, mutta eipä se koskaan ole kohdannut yhtä kehnoa puolustustakaan. West Ham pelasi viimeksi kotonaan tasan Leicesteria vastaan 1-1, sitä ennen sillä oli liigapeleistä kaksi tappiota, ensin vieraissa Watfordia vastaan 0-2 ja sitten kotonaan Liverpoolia vastaan 1-4. Edellisen kerran Hammers on voittanut Valioliigassa syyskuun lopussa, kun Swansea kaatui Itä-Lontoossa 1-0.

Ainakin kolme maalia

West Hamillakin on muutama ikävä loukkaantuminen. Mainio kärkimies Chicharito on sivussa vamuudella, samaten poissa ovat ainakin Byram ja Fonte. Epävarmoja illan ottelussa ovat Antonio, Arnautovic ja Collins.

Puolustusongelmat ovat varmasti se osa, johon Evertonin leirissä ollaan panostettu, mutta onnistuuko ongelman korjaaminen nykymiehistöllä on sitten eri asia. Vetomarkkina on sitä mieltä, että ottelusta tule vähämaalinen, mutta tähän voisi laittaa vastaan. Kyllä pelissä tehdään vähintään kolme maalia joka toisella kerralla, ja Unibet antaa yli 2.5 maalia -vedon kertoimeksi 2.02. Se kelpaa kupongille.

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Williams, Jagielka, Martina – Davies, Schneiderlin, Gueye – Sigurdsson, Rooney, Calvert-Lewin

West Hamin mahdollinen avaus: Hart – Zabaleta, Reid, Ogbonna, Cresswell – Kouyate, Obiang – Ayew, Lanzini, Masuaku – Carroll

 

 

Puolustusongelmat ovat varmasti se osa, johon Evertonin leirissä ollaan panostettu, mutta onnistuuko ongelman korjaaminen nykymiehistöllä on sitten eri asia. Vetomarkkina on sitä mieltä, että ottelusta tule vähämaalinen, mutta tähän voisi laittaa vastaan. Kyllä pelissä tehdään vähintään kolme maalia joka toisella kerralla, ja Unibet antaa yli 2.5 maalia -vedon kertoimeksi 2.02. Se kelpaa kupongille.

Aseta vetosi