Everton - Wolverhampton 2.2.2019, kaksikko kärkikuusikon takana

Mainio ottelu tulossa, joukkueet ovat tasavahvoja ja pelaavat hyvää jalkapalloa. Viimeksi Wolves säväytti voittamalla West Hamin komeasti 3-0.
Everton - Wolverhampton
Helmikuu 02,2019
17:00

Wolverhampton ja Everton ovat peräkkäin Valioliigan sarjataulukossa. Wolves on seitsemäntenä ja Everton kaksi pistettä perässä. Kumpikin joukkueista on hävinnyt yhdeksän ottelua, ja maalierotkin ovat melko samanlaiset. Wolves on yhden maalin miinuksella lukemin 30-31, ja Everton on kaksi plussalla numeroin 35-33.

Wolvesin saldo viidestä viime liigaottelusta on 3-0-2, Evertonin saldo on 2-0-3. FA Cupin puolella Everton putosi viime kierroksella Milwallille, ja samalla Wolves pelasi Shrewsburyn kanssa tasapelin, uusintamatsi on pikapuolin edessä.

Valioliigan kierroksella viikolla Everton voitti vieraissa Huddersfieldin 1-0. Richarlison teki voittomaalin jo kolmannella minuutilla, ja loppu pelailtiin melko tasaväkisesti. Kumpikin laukoi pelissä kymmenen kertaa maalia kohti, takaa-ajaja Huddersfield piti palloa enemmän.

Hammers hienosti kumoon

Wolvesin ottelu viikolla oli komea 3-0 -kotivoitto West Hamista. Kaikki maalit tehtiin toisella jaksolla. Ensin Saiss osui Moutinhon syötöstä ja sitten Jimenez teki kaksi viimeistä, ensimmäiseen syötön antoi taas Joao Moutinho.

Evertonin ja Wolvesin matsista saattaisi tulla oikein viihdyttävä. Kumpikin joukkueista pelaa hyvää jalkapalloa.

Joukkueet hakevat paikkaan saliigan top kuutosen takana. Nousijajoukkue Wolves on manageri Nuno Espirito Santon kanssa nopeasti sopeutunut Valioliigan kovempaan vauhtiin. Ryhmästä saattaa hyvinkin tulla kiintotähti liigaan pitkäksikin aikaa. Se on tällä kaudella jo voittanut Chelsean ja Spursin sekä pelanut tasurit kummankin Manchesterin joukkueen kanssa ja vielä Arsenalin kanssa. Joukkueen heikko kohta on ollut pelit selvästi heikompia vastaan, mutta tällaiset lapsukset tuppaavat kokemuksen kanssa jäämään pois.

Wolvesin reissu Evertonin Goodison Parkille menee paremminkin siihen kategoriaan, jossa kohdataan niitä parempia ryhmiä, eli odotettavissa olisi hyvä matsi Wolverhamptonilta.

Wolvesin ongelma saattaisi olla se, että joukkue on kovin ohkainen. Se ei kestäisi loukkaantumisia. Joukkueella on nyt vain 16 kenttäpelaajaa, jolla on kokemusta ykkösliigasta. Manageri Espirito Santo ei ainakaan vielä ole huolissaan.

”Aloitimme kauden 18 kenttäpelaajalla, ja nyt on 16 sekä U23 -joukkueen pelaajat. Näin pitääkin mennä pienellä ryhmällä, jokaiselle pelaajalla pitää antaa minuutteja, koska uskomme, että se on paras tapa kehittyä”, hän sanoi.

Wolvesilla ei poissaoloja

Evertonin Digne sai punaisen kortin Huddersfield -ottelun toisella jaksolla, ja hän on ottelusta pelikiellossa. Idrissa Gueye saattaa joutua istumaan ottelun sivussa, hänellä on ongelmia nivuksen kanssa.

Leighton Bainesin pelaaminen katsotaan aivan ottelun alla, hän sai Huddersfieldissä kovan iskun kylkeen. Yerry Mina ei ilmeisesti ole pelikunnossa. Willy Boly taas tulee jälleen mukaan peleihin, hänen pelikieltonsa on nyt ohi.

Wolvesilla ei ole minkäänlaisia loukkaantumis- tai pelikielto-ongelmia.

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Coleman, Zouma, M. Keane, Baines – A. Gomes, T. Davies – Bernard, G. Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

Wolverhamptonin mahdollinen avaus: Patricio – R. Bennett, Coady, Saiss – Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny – D. Jota, R. Jimenez

 

Vetomarkkinoilla ottelun kertoimet ovat noin 2.35 – 3.40 – 3.25. Lukemat lienevät kohdallaan, ehkä Wolves on himpun parempi joukkue, mutta kotikenttä etu merkitsee Evertonille juuri tuon verran. Paras veto lienee se, että molemmat joukkueet tekevät maalin. Kummallakin on paljon pelintekijöitä ja ratkaisijoita kärjessä, Wolvesilla Moutinho ja Jimenez ovat viime aikoina olleet kuumia, Evertonilla Richarlison on ollut mainio koko kauden. Unibetin kerroin molemmat tekevät maalin -betsille on 1.76.

Aseta vetosi