F1 Abu Dhabi GP 25.11.2018, viimeinen kisa ilman panosta

Hamilton varmisti maailmanmestaruutensa jo kuukausi sitten. Abu Dhabin palmujen alla ajellaan muuten vain. Aika-ajoissa oli tuttu meno, ensin Mersut, sitten Ferrarit ja Red Bullit.
F1 Abu Dhabin GP
Marraskuu 25,2018
15:10

Viimeistä F1 -kisaa viedään. Abu Dhabin jälkeen kausi on virallisesti ohi. Jännitys toki on ollut ohi jo kauemmin, panokset loppuivat siihen kun Lewis Hamilton varmisti mestaruutensa Meksikossa lokakuun loppupuolella.

Abu Dhabin aika-ajoissa ajettiin tuttu lopputulos. Lewis Hamilton lähtee paalulta kisaan, vierestä lähtee Valtteri Bottas. Kakkosrivistä lähtevät Ferrarit, Vettel kolmosruudusta ennen Räikköstä.

Kauden viimeisessä kilpailussa laitetaan asetelmia ensi kautta varten kuntoon, ja kuskit joilla olisi vielä jotain sanottavaa, haluavat ajaa hyvin. Kimi Räikkönen varmaan mielellään näyttäisi Ferrarille vielä viimeisen kerran, että hän todella on hyvä kuski.

Kauden viimeiset kisat ovat useimmiten olleet tylsänlaisia. Abu Dhabin kisa siirrettiin kauden viimeiseksi vuonna 2009, tarkoitus oli tehdä tästä kisasta ratkaisukilpailu. Näin ei kuitenkaan ole ollut sitten syksyn 2016, tällä ja viime kaudella Hamilton hoiti mestaruuden itselleen jo hyvissä ajoin.

Viime kaudella, kun Hamilton oli jo varmistanut mestaruutensa, niin Vade Bottas pääsi nappaamaan voiton itselleen. Hamilton ajoi kakkoseksi, ja Mersut voittivat Ferrarit tallipisteissa yli 140:llä. Ferrarit olivat viime vuonna kolmonen ja nelonen.

Red Bull ei tällä kaudella onnistunut haastamaan kahta kärkitallia, mutta tallipäällikkö Christian Horner sanoi, että ensi vuonna menee paremmin. Ensi kaudeksi Red Bull on tehnyt sopimuksen Hondan kanssa.

Red Bulleja pidettiin Abu Dhabin kisassa mahdollisena menestyjänä, mutta ainakin aika-ajoissa Verstappen ja viimeistä kisaa Red Bulleissa ajava Ricciardo ottivat kiltisti paikat kolmosrivistä.

Ennen aika-ajoja Sebastian Vettel oli vetomarkkinoilla kisan suosikki. Hamiltonin motivaatio on kysymysmerkki. Verstappen oli F1 -kirjoittajien vihjaus voittajavetoon. Kumpikin betsi näyttää nyt hieman kehnolta, Mercedekset näyttävät olevan edelleen parhaita.

Aika-ajojen jälkeen Lewis Hamilton on vetolistoilla suosikki. Unibet antaa hänen kertoimekseen 1.80. Bottas on listan kakkonen kertoimella 3.00. Vettelin kerroin on 7.00 ja Verstappenin 11.00.

Kisaan voisi laittaa pienen betsin Bottakselle. Hän pääsee lähtemään eturivistä, ja nyt tallilla ei ole enää syytä suosia Hamiltonia. Mercedes lienee edelleen nopein auto. Red Bullit eivät vakuuttaneet aika-ajoissa, eikä Ferrarien betsaaminenkaan houkuta.

Aseta vetosi