F1 Australian GP 25.3.2018, Hamilton taas vankka suosikki

Kausi 2018 alkaa siitä mihin viime kausi jäi. Mercedeksen Lewis Hamilton on selvä ykkössuosikki, Ferrarit ja Red Bullit yrittävät haastaa.

Formula 1 -kausi starttaa jälleen Australian Melbournesta. Suurin huomio on jälleen viime kauden mestarissa Mercedeksen Lewis Hamiltonissa. Kauden odotetaan alkavan siitä, mihin viime kausi jäi. Hamilton on selvä ennakkosuosikki, ja haastajat ovat tallikaveri Valtteri Bottas, Ferrarin ykkösmies Sebastian Vettel sekä Red Bullin kaksikko Max Verstappen ja Daniel Ricciardo. Avauskisassa on merkityksensä, tallien voimasuhteet ja kausien välillä tehty työ paljastuu Melbournen Albert Parkilla. Kisan alla tosin kukaan ei odota muutoksia vakiintuneisiin valtasuhteisiin.

Vetomarkkinoilla Lewis Hamilton on selvä suosikki voittamaan kauden avauksen. Hamiltonin voitosta saa Unibetilla kertoimeksi 2.50. Sebastian Vettelin kisavoitosta saisi kertoimen 3.80, Bottaksen lukema on 5.00 ja Verstappenin 9.00.

Hamiltonin kerroin liian pieni

Australian GP ei ole ollut Hamiltonille parhaimpia kisoja, hän on voittanut Melbournessa kahdesti, vuosina 2008 ja 2015. Kahtena viime kautena Hamilton on lähtenyt Australiassa paalulta kisaan ja tullut kakkosena maaliin. Mercedes on kuitenkin tällä hetkellä kiistatta formulasirkuksen paras auto ja Hamilton on varma kuski.

Kisan voittajasta on hankala tarjotuilla kertoimilla löytää vetokohteita.Hamiltonin kerroin 2.00 ei aivan houkuta, avauskisassa on sen verran kysymysmerkkejä. Hamiltonia vastaankaan pelaaminen ei tunnu fiksulta, sen verran vakuuttavan loppukauden britti viime vuonna ajoi.

Mercedeksen erinomaisuudelle voisi lyödä pienen panoksen, ja vetomuotona voisi olla Hamiltonin paalupaikka. Betsson antaa tälle vaihtoehdolle kerrointa vain 1.72, mutta silti sen laittaa kupongille mieluummin kuin Hamiltonin koko kisan voiton. Hamilton on ollut viime vuosina aika-ajoissa hallitseva kuski. Viimeisen kolmen kauden aikana Hamilton on lähtenyt kisaan paalulta 34 kertaa. Australiassa Hamilton on voittanut karsinnat neljänä viime kautena, ja miksipä tuo muuttuisi, kun Mersu on edelleen ykköskärry?

Ricciardon kotikisat

Toinen hyvä vaihtoehto avausviikonlopun vetoihin on Red Bullin Ricciardon paikka kuuden parhaan joukossa. Ricciardo ajoi viime vuonna hyvän kauden, ja useampikin formula-asiantuntija on nostanut tällä kaudella Red Bullin Mercedeksen ykköshaastajaksi. Red Bullin nuori Max Verstappen saa huomiota Ricciardoa enemmän, mutta Ricciardo lienee kuskeista varmempi. Top 6 -paikka australialaiselle Ricciardolle saa Betssonilta kertoimeksi 1.45.

28-vuotias Ricciardo oli kuuden parhaan joukossa viime kaudella jokaisessa kisassa, jonka hän tuli maaliin asti. Palkintopallillakin Ricciardo oli yhdeksän kertaa 14 loppuun ajamastaan kisasta. Tämä on vankka tae miehen tasaisuudesta. Ja onhan Ricciardo vielä kotikisassaan.

Viime kauden kisan kohokohdat:

28-vuotias Ricciardo oli kuuden parhaan joukossa viime kaudella jokaisessa kisassa, jonka hän tuli maaliin asti. Palkintopallillakin Ricciardo oli yhdeksän kertaa 14 loppuun ajamastaan kisasta. Tämä on vankka tae miehen tasaisuudesta. Ja onhan Ricciardo vielä kotikisassaan.

Aseta vetosi