F1 Azerbaidzhan GP 29.4.2018, Vettel jälleen paalulla

Ferrarin Sebastian Vettel on nyt kolmatta kertaa peräkkäin paalupaikalla, vierestä lähtee Mercedeksen Lewis Hamilton. Räikkönen teki pahan virheen aika-ajoissa, ja menetti ykköspaikan.

F1 -osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Azerbaidzhanin Bakussa. Aika-ajoissa tilanne asetettiin niin, että Ferrarin Sebastian Vettel otti kolmannen peräkkäisen paalupaikan. Vettelin vierestä lähtee Mercedeksen Lewis Hamilton, kakkosrivistä toinen Mersun kuski Valtteri Bottas sekä Red Bullin Daniel Ricciardo. Viitosruudusta ajoon lähtee toinen Red Bull, Max Verstappen, ja kuutosesta starttaa Kimi Räikkönen. Räikkönen oli aika-ajojen viimeisellä kierroksella paalupaikkavauhdissa, mutta sitten Räikkönen söhläsi homman viimeisessä mutkassa.

Räikkösen lauantai oli muutenkin hankala, hän joutui käyttämään ylimääräisen setin ultrapehmeitä renkaita, ja sen vuoksi Räikkönen joutuu lähtemään kisaan ultrapehmeillä. Tämän vuoksi Räikkönen joutuu tulemaan varikolle muita aikaisemmin. Startissa pehmeimmät renkaat ovat eduksi, mutta väliäkö sillä hyvällä startilla, jos joutuu renkaan vaihtoon heti alkukierroksilla. Bakun rata on kuitenkin sellainen, että turva-auto saattaa hyvinkin tulla radalle, ja se voi tarjota Räikköselle yllätyspaikan.

Ferrari on varma

F1:n alkukausi ei ole mennyt niin kuin ennen kautta lähes kaikki expertit uumoilivat. Kauden avauskisassa Australiassa aika-ajojen jälkeen näytti vielä siltä, että Mercedeksen täytyy vain tulla paikalle, niin se voittaa kisan kuin kisan ja vie helposti mestaruuden. Kuukausi on pitkä aika, nyt Ferrari on formulaturneen ykköstalli. Mercedes romahti taktiseen kömmähdykseen Australiassa ja myöhemmin pariin alavireiseen kisaan. Mersu ei ole enää ykkössuosikki, Vettelin paalupaikka Bakussa alleviivaa tilannetta.

Ferrari on talleista se, joka on varma ja tekee tulosta. Mercedeksen kohdalla haetaan selityksiä. Bahrainissa Mersuille oli liian kuumaa, Kiinassa oli liian kylmää. Olisiko Bakussa sitten sopivaa, kuten Melbournessa? Hamilton ei ollut aika-ajoissa paljoa Vetteliä perässä, eroa oli 0.179 sekuntia.

Haasin rata

Formuloiden kolme kärkitallia ovat juuri ne, jotka top kolmoseen kauden alla rankattiinkin, joskin järjestys on nyt hieman eri kuin ajateltiin. Melbournen kisassa Haasin autot miehittävät nelosrivin, kisa tosin meni pieleen surkeiden pit stoppien vuoksi. Bahrainissa Haasin Kevin Magnussen lähti kisaan nelosrivistä ja tuli maaliin viitosena. Kiina oli top kolmosen ulkopuolella Renaultin heiniä.

Bakun radalla tiukkoja oikealle kääntyviä mutkia, ja todella pitkä varikkosuora, ja se sopii Haasille. Jos Bakussa kolaroidaan, ja kärkitallista kuskeja putoaa radan syrjään, niin Haasin autot ovat kärkyllä top kuusi -paikkaan. Betsson maksaa kertoimen 6.00 siitä, että Magnussen tulee Bakussa kuuden parhaan joukkoon. Se kelpaa vedoksi, pikkurahalla tosin.

 

 

 

Betsson maksaa kertoimen 6.00 siitä, että Magnussen tulee Bakussa kuuden parhaan joukkoon. Se kelpaa vedoksi, pikkurahalla tosin.

Aseta vetosi