F1 Bahrain GP 8.4.2018, Vettel paalulla, Hamilton kaukana takana

Ferrarit ovat ilmeisen hyviä ainakin nyt alkukaudella, Vettel on Bahrainissa ykkösruudussa ja Kimi Räikkönen siinä vieressä.

Bahrainin GP:n aika-ajoissa saatiin aikaan lähtöjärjestys, jossa ykkösriviin nousivat Ferrarit Vettel nopeimpana ja Räikkönen toisena. Kimi Räikkönen oli harjoitussessioiden kuuma kuski, hän oli nopein kahdessa viimeisessä harjoituksessa ennen varsinaisia aika-ajoja. Ferrarit ovat ainakin Bahrainissa ottaneet nopeimman tallin osan. Valtteri Bottas lähtee kisaan kolmosruudusta. Lewis Hamilton ajoi neljänneksi nopeimman aika-ajon, mutta hänellä on viiden ruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisen vuoksi. Daniel Ricciardo nousee Bottaksen rinnalle nelosruutuun.

Sebastian Vettel voitti kauden avauskisan Australian Melbournessa. Hamilton lähti Melbournen kisaan paalulta, ja hän hallitsi tilannetta, kunnes Romain Grosjeanin auton hajottua turva-auto tuli radalle. Kisan stoppaminen turva-auton taakse käänsi tilanteen Vettelille, tämä pääsi pian kärkeen eikä sitten enää päästänyt ketään ohitse. Vettel myönsi kisan jälkeen, että hän oli onnekas turva-auton kanssa.

Kuuma rata on etu Ferrarille

Ennen Bahrainia Hamiltonia pidettiin suosikkina, mutta harjoitukset ja aika-ajot muuttivat tilanteen. Ferrari on tällä kaudella nopea, parempi kuin ennen kautta ennakoitiin.

”Ferrari on todella nopea suorilla. He olivat parempia kuin odotin. He tulevat olemaan nopeita seuraavassa kisassa. He ovat aina hyviä, kun on kuumaa. Vaikka Bahrainissa ajetaan illalla, niin se on kuitenkin kovaa renkaille”, Lewis Hamilton sanoi Melbournen kisan jälkeen.

Kuskit ovat parhaita asiantuntijoita, heitä on syytä kuunnella. Hamilton varsinkin tuntee Bahrainin hyvin. Hän on voittanut kisan kahdesti, tosin edellinen on kaudelta 2015. Joka kisassa viimeisen neljän kauden aikana hän on ollut palkintopallilla.

Vettel on ottanut selvän suosikin paikan vetomarkkinoilla aika-ajojen jälkeen. Unibetilla Vettelin voittajakerroin on vain 1.50, ja se on pelikelvottoman vähän. Vedot on syytä kaivaa muualta.

Lewis Hamiltonin kerroin Unibetilla on 9.00 ja sitä voisi harkita. Hamilton tulee ajamaan kisan hyvin eri taktiikalla kuin muut. Hamilton lähtee kisan kovemmilla renkailla kuin muut, ja silti hän oli näillä aika-ajojen neljänneksi nopein. Hamilton säästänee kisassa yhden varikkopysähdyksen, jos taktiikka natsaa, niin Hamiltonilla on hyvät mahdollisuudet kärkikahinoihin. Kupongille siis Hamilton Unibetin kertoimella 9.00.

Lewis Hamiltonin kerroin Unibetilla on 9.00 ja sitä voisi harkita.

Aseta vetosi