F1 Brasilia 11.11.2018, Bottaksen paikka, kun Hamilton on jo osansa hoitanut

Hamilton varmisti Meksikossa mestaruutensa, ja tämän jälkeen hänellä on ollut tapana ottaa loppukausi iisisti. Red Bulleilla on ongelmia, joten Bottas tai Vettel?
F1 Brasilian GP
Marraskuu 11,2018
19:10

F1 -kauden toiseksi viimeinen kisa ajetaan Brasiliassa. Kausi on jo käytännössä ajettu loppuun, Mercedeksen Lewis Hamilton on jo kruunattu maailmanmestariksi. Kaksi viimeistä kisaa ajellaan kuka milläkin motivaatiolla. Mercedes johtaa Ferraria tallien pisteissä 55 pisteellä, tämä kisa saattaisi vielä olla tiukka, jos Mersut romahtavat Brasiliassa.

Jonkin verran kauden viimeiset kilpailut ovat vaikuttaneet seuraavaan kauteen, joten ehkä tallit nyt sitten ainakin hakevat hyvää lähtöasemaa ensi vuoteen. Nico Rosberg voitti maailmanmestaruuden 2016, ja hyvä kausi sai alkunsa jo kauden 2015 viimeisistä kilpailuista. Samaten Hamiltonin voitto vuonna 2017 alkoi jo kauden 2016 lopulta.

Brasilia oli pitkään formulakauden viimeinen osakilpailu, mutta Abu Dhabi piti saada koko kauden päättäväksi kisaksi.Viime kaudella Ferrarin Sebastian Vettel voitti Brasilian kisan melkein kolmen sekunnin erolla. Mersun Valtteri Bottas oli viime vuonna kakkonen, ja Kimi Räikkönen oli kolmas. Sama tulos tänä vuonna, ja niin Mercedeksen ja Ferrarin ero tallipisteissä olisi enää vain kymmenen pistettä.

Red Bull -tallissa on ollut eniten draamaa viime viikkoina. Meksikon kisan jälkeen Daniel Ricciardo oli lähes raivona, kun hän joutui keskeyttämään kauden kahdeksannen kerran. Ricciardo sanoi, että hän ei enää Red Bullilla aja, ja ensi kaudella auton rattiin tuleva Pierre Gasly saisi ajaa kauden loppuun. Nyt Ricciardo on toista mieltä ja aikoo ajaa itse kauden loppuun. Max Verstappenkin oli Meksikon osakilpailussa aika-ajojen jälkee raivona, mutta sitten hän voitti itse kilpailun ja taisi leppyä.

Hamilton on parina viime kautena löysännyt kravattia, kun mestaruus on ratkennut. Tuskin hän nytkään Brasiliassa aivan viimeiseen saakka itsensä ja autonsa vetää. Red Bulleilla on ongelmia autojen kanssa, joten nyt olisi muiden kuskien mahdollisuus nousta voittoon. Mercedeksen Valtteri Bottas voisi ottaa hyödyn irti tilanteesta. Bottas ei ole tällä kaudella voittanut vielä ainuttakaan kisaa, joten hänellä olisi motivaatiota. Samaten jälleen Ferrarillaan kakkoseksi jäänyt Seb Vettel varmasti haluaa lopettaa kauden hyvin. Ja ehkä Kimi Räikkönenkin haluaa vielä kerran näyttää Ferrarille pitkää nenää.

Viime vuonna Vettel voitti Brasilian kisan. Meksikossa Vettel oli kakkonen, joten kyllä mies ja auto ovat kunnossa.

 

Unibet antaa Bottaksen voitosta kertoimeksi 7.00 ja palkintopallipaikasta kertoimeksi 1.80. Nämä voi pelata. Jos mieluummin pelaa Ferrarin puolesta, niin Vettelin voittokerroin 2.50 on tässä kohtaa kautta melko hyvä.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä