F1 Britannian GP 8.7.2018, Mercedes nyt sitten taas ongelmissa

Viikko sitten näytti siltä, että Mercedes olisi taas nousemassa ykköstalliksi. Itävallan osakilpailu meni Mersuilta kuitenkin penkin alle, ja nyt Ferrarilla olisi valtit käsissä.
F1 Britannian GP
Heinäkuu 08,2018
16:10

Formulat ajavat tiheästi kilpaa heinäkuussa ennen kesätaukoa. Tänä viikonloppuna kisat ajetaan Englannin Silverstonessa.

Viime viikonlopun osakilpailu Itävallassa toi neljännen voittajan tämän kauden kisoihin. Kauden kymmenennen osakilpailun voitti Red Bullin Max Verstappen, joka nousi hyvän ajon ansiosta kuskien pistetaulukossa viidenneksi. Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi Itävallassa kakkoseksi ja toinen Ferrarin mies Seb Vettel oli kolmas. Vettel nousi viime kisassa kokonaispistetaulukon kärkeen, kun Mercedeksen Lewis Hamilton ei päässyt maaliin ollenkaan.

Mersulla alkaa ilmeisesti olla ongelmia, joten Silverstonen ajo olisi Ferrareille mainio tilaisuus repiä eroa kärjessä.

Viime vuonna Silverstonessa Hamilton voitti ja Bottas ajoi kakkoseksi. Mennyt dominointi tuntuu nyt kaukaiselta, vaikka Mersut rankattiin kauden alla selvästi kärkeen, niin kisat ovat näyttäneet, että muut ovat ottaneet kiinni. Hamiltonin lisäksi myös Bottas joutui viime viikonloppuna keskeyttämään aikaisin.

Itävallan osakilpailussa Mercedes putosi jo tallienkin pistetilastossa Ferrarin taakse. Mercedeksellä on nyt kaikki paineet, tallin olisi saatava homma kurssiin. Tällä kaudella Mersut ovat olleet kovin epätasaisia, välillä talli on selvästi nopein ja sitten viikon päästä mikään ei onnistu. Mercedeksen ongelmat näyttävät vielä pahemmalta, koska siinä missä Mersut eivät osaa korjata vikoja, niin Ferrari jo valmistautuu täysillä kauteen 2019. Tästä kertoo sekin, että talli on tuonut Sauberin Charles Leclercin Ferrarille, ja tämä korvannee kauden jälkeen Kimi Räikkösen.

Lewis Hamilton sanoi Itävallan kisan jälkeen, että se oli hänen heikoin kisaviikonloppunsa hyvin pitkään aikaan, eikä lausahdus tainnut olla mitenkään liioiteltu.

Vetomarkkina on edelleen Lewis Hamiltonin takana. Lieneekö se syynä, että Silverstonea pidetään britti Hamiltonin kotikisana? Unibetilla Hamiltonin voittokerroin on 1.75, kun Vettelin voittokerroin on 3.50. Bottas saa kertoimeksi 5.25 ja Kimo Räikkönen 13.00. Hamiltonin voittokerroin on aivan varmasti alikerroin, ja sitä vastaan on syytä pelata.

Vettelin voittokerroin tuntuu erinomaisen hyvältä. Vettel ei juurikaan ole takellellut viime aikoina. Itävallan kisassa hän näytti taitonsa nousemalla kuutosruudusta palkintopallille.

 

 

Sebastian Vettelin voittokerroin 3.50 on erinomaisen hyvä pelivalinta. Kyllä Vettel vie Silverstonen kisan ainakin kerran kolmesta. Ferrari on nyt varmin talli, ja Vettel takuulla yksi kauden parhaista kuskeista.

Aseta vetosi