F1 Itävallan GP 1.7.2018, Mercedes hallitsee taas formuloita

Valtteri Bottas on viihtynyt Itävallassa. Nyt paalupaikka, viime vuonna koko kisan voitto. Mutta mitä tekee Mercedeksen talli, jos Bottas ja Hamilton ovat kahdestaan kärjessä kisan loppupuolella?
F1 Itävallan GP
Heinäkuu 01,2018
16:10

Formulakisa ajetaan tänä viikonloppuna Itävallan Red Bull Ringillä. Viime viikonloppuna Ranskassa Mercedeksen Lewis Hamilton voitti kisan, Red Bullin Max Verstappen ajoi kakkoseksi ja Suomen sekä Ferrarin Kimi Räikkönen komeasti kolmanneksi. Ferrarin ykkösmies Vettel ajoi vasta viidenneksi.

Hamilton on nyt kuskien pistetaulukossa 14 pistettä Vetteliä edellä, Red Bullin Ricciardo on jo kaukana takana, matkaa Vetteliin on 35 pistettä.

Heinäkuun on kiireistä aikaa F1:ssä. Kesätauko on tuloillaan, mutta sitä ennen ajetaan viidessä viikossa neljä kisaa. Paljon ehtii vielä tapahtua ennen breikkiä, viimeisissä kolmessa osakilpailussa on ollut kolme eri voittajaa.

Mercedes hallitsi aika-ajoja, mutta tällä kertaa niin päin, että Valtteri Bottas ajoi paalupaikalla ja Lewis Hamilton kakkoseksi. Ferrarin Vettel ajoi kakkosriviin, mutta aikasakon vuoksi hän putosi viidenneksi. Räikkönen lähtee kolmospaikalta, neloselta Red Bullin Verstappen ja Vettelin vierestä Haasin Grosjean.

Itävalta on ollut Bottakselle hyvä kisa muutenkin, sillä viime kaudella Nastolan mies voitti koko osakilpailun. Vettel oli viime vuonna kakkonen ja Ricciardo kolmonen. Lewis Hamilton oli kehno viime kaudella Itävallassa, hän oli aika-ajoissa vasta kahdeksas ja itse kisassa neljäs.

Vettel ajoi kolarin viime viikonlopun kisassa Ranskassa. Bottas joutui kolarin jälkeen ulos, ja Vettel sai sen verran osumaa, että hän joutui hankaluuksiin. Vettel sai kisassa viiden sekunnon rangaistuksen. Hän pääsi vielä kisaan mukaan, mutta sitten toinen varikkokäynti pudotti Vettelin viidenneksi.

Mersun tallissa oltiin sitä mieltä, että Vettelin rangaistus Ranskan kisossa oli liian kevyt. Mersut ja Vettel alkavat olla jo tukkanuottasilla, loppukaudella saattaa olla kunnon jännitettä. Kummallakin tallilla on syytä itseluottamukseen. Mersut olivat kovia Ranskassa, mutta toisaalta Vettelin nousu rangaistuksen jälkeen oli tehokas näyte miehen nopeudesta. Kisoja on vielä jäljellä sen verran, että takaa vielä hyvin ehtii kärkeen.

Vetomarkkinoilla Bottas ja Hamilton ovat lähes tasasuosikit. Hamilton hieman edellä kertoimella 2.10 ja Bottaksella kerron 2.20. Vettelin kerroin on jo 9.00. Mercedes taitaa nyt sitten taas olla se nopeampi talli, voimasuhteet F1:ssä vaihtelevat tiheästi tällä kaudella. Kyllä lantit on kaivettava Hamiltonille. Voisi hyvinkin kuvitella, että jos Mersut ovat kaksin kärjessä, kun kisa on loppukierroksilla, niin talli määrää Bottaksen päästämään Hamiltonin edelleen.

Aseta vetosi