F1 Japanin GP 7.10.2018, Hamilton on mestari, Vettel on taipunut

Seb Vettel ei enää saa Lewis Hamiltonia kiinni. Vedonlyöjä jättää kärkikaksikon rauhaan ja kääntyy katsomaan Verstappenia ja Gaslya.
F1 Japanin GP
Lokakuu 07,2018
08:10

F1 -kausi alkaa olla loppuseremonioita vailla valmis. Tänä viikonloppuna ajetaan Japanissa. Lewis Hamilton johtaa sarjaa 50 pisteen erolla ennen Seb Vetteliä. Hamilton ajoi vielä Japanin aika-ajoissa itsensä paalupaikalle, ja Vettelin romahti peräti yhdeksänneksi. Syy epäonnistumiseen oli Ferrarin tallin. Se lähetti Vettelin ja neljänneksi sijoittuneen Kimi Räikkösen radalle välikelin renkailla, kun kaikki muut autot starttasivat kolmososion alussa kuivan kelin renkailla.

F1 -kautta on jäljellä enää Japanin jälkeen neljä osakilpailua. Vettelillä ei enää käytännössä ole mahdollisuuksia Hamiltonin saavuttamiseen, eikä siihen mene kauaa, että ei ole enää teoreettisiakaan mahdollisuuksia.

Kärkitaiston osalta vedonlyönti on menettänyt kiinnostuksensa. Hamiltonin voittokerroin Japanin kisaan on Unibetilla vain 1.35. Onhan se liian vähän, mutta ei vastustajistakaan oikein voi nostaa toista voittajasuosikkia. Bottas tulee varmasti häviämään Hamiltonille, Mercedeksen talli on jo myöntänyt, että tallimäääryksiä saa tulla jatkossakin. Venäjän kisassa Mersu jo komensivat Bottaksen häviämään Hamiltonille. Tämä oli oikeastaan aivan turha imagotappio. Nyt Mercedestä pidetään ikävänä tallina, joka ei pelaa aivan reilusti. Mersut olisivat voittaneet kauden ilman Venäjän temppuilujakin, joten aivan turhaan talli hankki pahan maun kaudesta.

Viime kaudella Hamilton oli Japanissa ylivoimainen. Hän voitti aika-ajot selvästi ollen jokaisen aika-ajon osuuden nopein. Kisassa Hamiltonilla ei ollut myöskään ongelmia. Hän ajoi itse kisassa myös uuden Suzukan rataennätyksen. Hankala nähdä, että Hamilton ei tänä vuonna paalulta myös veisi voittoa lähes näytöstyyliin.

Vedot täytyy hakea muualta kuin Hamiltonin ja Vettelin kaksintaistosta. Red Bullin Max Vestappen ajoi aika-ajoissa kolmanneksi, ja Verstappen on myös hyvä suosikki palkintopallille itse kisassa. Kerroin on hyvien aika-ajojen jälkeen Verstappenin top 3 -sijasta vain 1.50, mutta se kelpaa kupongille. Verstappen on Hamiltonin kanssa ollut loppukauden kuuma kuski. Singaporen kisassa Verstappen ajoi hyvät aika-ajot ja oli itse kisassa komeasti toinen. Venäjän GP:ssä Verstappen lähti kilpailuun aivan lähtöruudukon hänniltä, mutta silti hän nousi komeasti viidenneksi.

Red Bullilla on autossa nyt Renaultin vahvat moottorit. Suzukan kisassa on sateen uhka, ja kunnon myrskytuuli oikeastaan auttaisi Red Bulleja.

Toinen hyvä veto Japanin kisaan on Toro Rosso Pierre Gaslyn menestys. Gasly lähtee ruudusta seitsemän. Hänen autossaan on huimasti parantunut Hondan moottori, ja se on plussaa tallille. Ensi kaudella Gasly tulee ajamaan Red Bullilla, ja syy siihen on se, että mies on hyvin lupaava. Gasly on ajoittain tällä kaudella näyttänyt väläyksiä potentiaalistaan. Jos sade sotkee kisaa, ja kärkitalleille tulee ulosajoja, niin ehkä Gasly voisi tehdä todellisen paukun ja nousta palkintopallille asti. Kerroin tähän on Unibetilla kova 34.00.

 

Hamiltonin takana on pari muutakin kovassa iskussa olevaa kuskia ja autoa. Nuoret Verstappen ja Gasly ovat vedon arvoiset. Unibetilla Verstappenin podiumpaikasta saa kertoimen 1.50 ja Gaslyn top kolmosesta 34.00. Verstappeniin voi panostaa enemmän, Gaslyyn sitten se mitä taskun pohjalle on jäänyt.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä