F1 Kanadan GP 9.6.2018, Hamilton voittanut kolme viimeistä Kanadassa

Hamilton tekee eroa Vetteliin F1 -pistetaulukon kärjessä. Ferrarin olisi pian taas päästävä Mersujen vauhtiin kiinni, muuten Hamiltonin karkumatka on jo ratkaiseva.

F1 -osakilpailu ajetaan tällä viikolla Kanadan Montrealin Gilles Villeneuve -radalla. Viime kisan Monacon katuradalla voitti Red Bullin Daniel Ricciardo, Ferrarin Seb Vettel oli kakkonen ja Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmas. Ricciardon voitto oli yllättävä ja hieno. Hän ajoi ykköseksi, vaikka Red Bullin autossa oli pahojakin ongelmia kisan aikana.

Pistetilanne on nyt sellainen, että Hamilton on ykkönen 110 pisteellä, kakkonen on Vettel 96 pisteellä ja Riccairdo on kolmas 72 pisteellä. Nelonen ja viitonen ovat suomalaiskaksikko Bottas ja Räikkönen.

Hamiltonille Monacon kisa oli menestys. Monte Carlon katuradalla Mercedes ei ole ollut parhaimmillaan, ja tämä kisa olisi ollut Vettelille mainio paikka kaventaa eroa kärkeen. Montrealin radalla Mercedes taas on ollut viime vuosina hyvä, Hamilton on voittanut kolme viimeistä kisaa Gilles Villeneuve -radalla. Montrealissa Hamilton myös voitti koko uransa ensimmäisen GP:n vuonna 2007. Jos Hamilton voittaa tänä sunnuntaina, niin hän nousee Michael Schumacherin rinnalle seitsemän Kanadan GP:n voittajana.

Hamiltonin voitto Montrealissa alkaisi jo latistaa F1 -kisaa. Vettel tarvitsee ehdottomasti pian suunnanmuutoksen. Hän aloitti kauden erinomaisesti voittamalla kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, mutta Kiinan GP:ssä Max Verstappenin kanssa ajetun kolarin jälkeen Ferrari on alkanut pudota Mersun kyydistä. Nyt Vettel on ajanut neljä kisaa ilman voittoa.

Kaksi vuotta sitten Vettel oli hyvin lähellä voittaa Hamilton Kanadassa. Tuolloin Ferrarin kahden pysähdyksen taktiikka petti pahemman kerran.

Monacon voittaja Ricciardo on vaikeuksissa Kanadassa, sillä hän tulee saamaan lähtoruuturangaistuksen käytettyään edellisessä kisassa liikaa varaosia.

Ricciardon hankaluudet Montrealissa voisivat olla Valtteri Bottakselle hyvä väylä palkintopallille. Bottas ei ole tällä kaudella ollut lähelläkään voittajien vauhtia, mutta palkintopallille hän on kuitenkin jo päässyt kolmesti. Vuosina 2015 ja 2016 Bottas ajoi Montrealissa kolmanneksi, joten myös toiselle Mersulle Gilles Villeneuve -rata sopii hyvin.

 

Betssonilla Hamiltonin voitosta Kanadassa saa kertoimeksi 2.50. Vettelin kerroin on 3.00. Kolmossuosikki Bottas saa lukemat 8.00. Hamiltonin voittokerroin riittää peleihin. Ferraria ei voi pelata, ennen kuin talli taas näyttää olevansa kärkivauhdissa. Bottas ei voita Hamiltonia ilman britin keskeytystä tai muuta pahaa ongelmaa.

Aseta vetosi