F1 Kiinan GP 15.4.2018, Vettel vei paalun Kimiltä sadasosilla

Vettel on vienyt kauden kaksi ensimmäistä kisaa. Shanghain radallekin Ferrarin ykkösmies lähtee paalupaikalta, Kimi Räikkösen vierestä.

Ferrarin Sebastian Vettel lähtee Kiinan GP -kisaan paalupaikalta, mutta eipä jäänyt Ferrarin ja Suomen Kimi Räikkönen Vettelistä. Eroa oli vain 0.087 sekuntia Vettelin hyväksi. Mercedekset lähtevät kisaan kakkosrivistä, Bottas tällä kertaa ennen Hamiltonia. Red Bullit ajoivat kolmosriviin, Verstappen oli Ricciardoa nopeampi.

Ferrari on vienyt alkukaudesta Mercedekseltä ykköstallin tittelin. Sebastian Vettel on voittanut kauden kummatkin aikaisemmat kisat. Hankala uskoa, että kahden tallin voimasuhde olisi näin vain äkkiä keikahtanut italialaisten hyväksi. Ennen kautta asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että tulossa on jälleen Mersun hallintaa.

Shanghain pitäisi sopia Mersuille

Shanghain kisan pitäisi sopia Hamiltonille, mutta aika-ajo hieman vihjaa jotain muuta. Hamilton on voittanut Shanghain radalla viisi kertaa, viime kaudellakin hän oli tällä radalla ykkönen. Shanghain radan pitäisi vielä olla Mercedekselle otollinen rata. Mersun pitäisi olla vahva auto, ja Shanghain pitkät suorat olisivat tällaiselle juuri sopivia. Silti Vettel voitti Mercedekset yli puolella sekunnilla aika-ajoissa.

Rengaspuolella Hamilton ja Bottas ovat ottaneet valikoimaan muutaman ultrapehmeän vähemmän kuin Ferrarit. Mersu-kuskit saattavat yrittää ajaa pidemmälle rengassetillään kuin Ferrarit. Hamilton ja Bottas ovat pärjänneet hyvin aiemmin tällä kaudella kovemmilla renkaillaan. Varikkostopeissa saattaa olla yksi kisan avaimista. Talleilla on tässä vaiheessa vielä melko erilaisia rengasvalikoimia, vielä ei ole selvää mikä kenellekin toimii.

Gaslyn tähdenlento

Bahrainin kisassa yllätysnelonen oli Toro Rosson Pierre Gasly. Koko talli oli Gaslyn ajon jälkeen kunnon juhlatuulella, melkein kuin oma kuski olisi päässyt samppanjan suihkutteluun. Gaslyn komea ajo oli joko keskikastin tallin loikka pari pykälää ylemmäs tai sitten jonkinlainen kertavahinko. Kiinan GP:n aika-ajossa Gasly sitten romahti taas pohjalle, lähtöruutu on vasta 17. Gaslyn pelaamisesta saisi nyt Kiinan GP:ssä komeat kertoimet, palkintopallisijoituksen kerroin on Unibetilla peräti 251.00. Hankala kyllä nähdä edellisen kisan yllättäjän nousevan kaukaa takaa kärkitallien ohi.

Lähtöruudukon keskivaiheilla lähtevillä on Kiinan GP:ssä hyvät mahdollisuudet yllättää. Radan ensimmäinen ja toinen mutka ovat tiukkoja ja kaoottiisia, näissä saatetaan ruuhkassa kolaroida. Sellaiset kuskit kuin seiskaruudun Renaultin Nico Hulkenberg, kasiruudun Renaultin Carlos Sainz, tai sitten ruudun 13 McLaren-kuski Alonso voisivat olla sellaisia, jotka voisivat käyttää hyödyksi kärkiautojen ensimmäisen kierroksen ongelmat.

Hulkenbergin palkintopallisijoituksesta saisi komeasti Unibetilta kertoimeksi 34.00, Saintzin lukema on 51.00 ja Alonson 67.00. Näistä voi pikkurahalla kokeilla jotain yllättäjää. Hamiltonin voittokerroin on Unibetilla 4.75, ja sekin tuntuu hyvältä kertoimelta. Ei Mercedeksen vauhti ole mihinkään kadonnut, eivätkä Hamiltonin taidot.

Hamiltonin voittokerroin on Unibetilla 4.75, ja sekin tuntuu hyvältä kertoimelta.

Aseta vetosi