F1 Monza GP 2.9.2018, Monza on Kimin kotirata

Räikkösellä menee mukavasti. Uusi sopimus Ferrarin kanssa taitaa syntyä lähiaikoina, auto on hyvä ja Hotakainen teki Kimistä kirjankin. Nyt vielä kova kisa Monzassa, ja mies on olusensa ansainnut.
F1 Monzan GP
Syyskuu 02,2018
16:10

Tänä viikonloppuna F1 kisataan Monzan legendaarisella radalla, ja odotettavissa voisi olla Maranellon Punaisten paholaisten juhla. Ferrarin kotikaupungista Maranellosta on Monzaan muutaman sadan kilometrin matka, joten kyllähän Monza on oikeastikin Ferrarille todellinen kotikisa.

Kimi Räikkösen tilanne Ferrarilla on tällä hetkellä oikein hyvä. Näyttää siltä, että suomalainen Jäämies on Ferrarin kuski vielä ensi kaudellakin. Räikkösellä on nyt putki päällä, ja hyvinkin vire saattaa riittää itse kisaankin. Vetomarkkina ei juurikaan arvosta Räikköstä tällä hetkellä, mutta potentiaali on kuitenkin olemassa, Ferrarin auto on hyvässä kunnossa ja Monzan kotiyleisö siivittää vielä Punaiset vauhtiin.

Viime viikonloppuna Belgian Span radalla Ferrarin Seb Vettel vei voiton selvällä erolla ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Maalissa eroa oli yli 11 sekuntia. Red Bullin Verstappen oli kolmantena jo yli puoli minuuttia perässä. Vettelin voitto teki MM-kisan taas jännittäväksi. Hetken näytti siltä, että Hamilton olisi karkaamassa Vetteliltä, mutta nyt eroa on enää vain 17 pistettä.

Tilanteen vaihtelevat tämän kauden F1 -turneessa nopealla tahdilla. Nyt tilanne on se, että Ferrari on selvästi koko sirkuksen nopein auto,paitsi ehkä aivan hitaimmilla radoilla. Kahden viikon päästä tilanne tosin saattaa olla taas aivan toinen.

Monzassa tämän hetken Ferrarin kuuluu olla selvä ykkönen.

Force India -talli on ollut viime aikoina otsikoissa rahasotkujen vuoksi. Belgian GP:n alla ei ollut aivan varmaa, että pystyykö Force India viemään kautta loppuun. Lopulta tilanne meni sellaiseksi, että ”vanha” Force India ei enää aja F1 -sarjassa, vaan nyt hommaa jatkaa uudella nimellä Racing Point Force India F1 Team.

Kaiken sotkun jälkeen talli sitten ajoi mainosti Belgian GP:ssä. Se oli paras talli kolmen suuren, Ferrarien, Mersujen ja Red Bullien, jälkeen.

Belgian sateisissa aika-ajoissa Force India nappasi komeasti koko kakkosrivin. Ykkösestä lähtivät vierekkäin Hamilton ja Vettel, mutta kakkosesta sitten aloittivat Ocon ja Perez. Itse kisassa Sergio Perez oli viides ja Esteban Ocon kuudes.

Viime kaudellakin Force India oli mainio talli. Perez ja Ocon ajoivat 20 kisassa 16 kertaa yhdessä pisteille, se on hyvä osoitus tallin tasaisuudesta. Tällä kaudella F1 -turneen keskikastissa on tiukempaa kuin viime vuonna, mutta kyllä edelleen Perez ja Ocon saavat autostaan irti kaiken. Span kisa on myös tavannut olla jonkinlainen suunnannäyttäjä Monzan kisaan, joten Force Indialtakin voi odottaa tulosta.

 

Betsson antaa Kimi Räikkösen palkintopallisijoituksesta Monzassa kertoimeksi 1.55. Sen voi pienellä kokeilla, ei tuo varsinainen ylikerroin ole, mutta osuu sen verran usein, että kahvirahat voi Jäämiehelle laittaa. Toinen mahdollinen veto voisi olla Force Indian suuryllätys. Betsson antaa Oconin tai Perezin palkintopallisijoituksesta komeasti kertoimeksi 25.00. Näitäkin voi pienellä kokeilla, voi valita summamutikassa toisen tai laittaa vaikka molemmat.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä