Formula 1 GP Iso-Britannia sunnuntaina 14.7.2019 kello 16:10

Formula ykkösiin saatiin taas ihan uutta väriä Itävallassa kun kaikkien aikojen nuorin eturivi ja kisan kärkikaksikko nappasi pisteet. Värikkäiden vaiheiden jälkeen vuorossa Silverstone, jossa Mercedes on perinteisesti ollut vahva. Viime vuonna tosin Ferrari oli ykkönen, miten käy nyt?
F1 veikkaus
Formula 1 GP Silverstone Iso-Britannia
Heinäkuu 14,2019
16:10

Formula 1 GP Iso-Britannia, Mercedeksien paluu kärkeen?

GP Iso-Britannia CMorella!

Itävallan GP tarjosi mukavasti draamaa ja rytinää ja katsojien ja vedonlyöjien katseet kiinnittyivä Max Verstappenin huimaan nousuun koko kisan voittoon. Harmittavasti jännitystä piisasi vielä tunneiksi kisan jälkeen kun tuomaristo arpoi vielä protestin kanssa, oliko Verstappenin pukkaus Charles Leclerciin sääntöjen vastainen vai ei? Rengas rengasta vastaan taisto on tietenkin F1-sarjalle positiivinen juttu, viime aikojen kisat ovat olleet melkein samanlaista kuin katselisi seinämaalin kuivumista. Joskus sekin loppuu.

No, nyt ollaan sitten Silverstonessa, kenties jopa viimeistä kertaa vähään aikaan? Lontoon katuradan kisaa on puuhattu jo pidemmän aikaa, ensi kaudelle mitä ilmeisimmin saadaan jo uusia kisoja Zandtvoortin paluun myötä, samoin kuin Vietnamin Hanoin rata on isketty ensi kauden kalenteriin. Huhuissa on ollut myös Miamin rata, joka korvaisi Meksikon GP:n. Myös Saksan Hockenheim ja Espanjan Barcelonan kisa on vaarassa, näillä kun ei ole toistaiseksi vielä sopimusta ensi kauden kisasta.

Mercedekset kärsivät Itävallasta liian kuumasta säästä, tätä ei taida tulla eteen Silverstonessa. Ennemminkin siellä voi taas sataa ainakin yhtenä päivänä kisaviikonlopusta, tuolloin kannattaa vedonlyöjän olla hereillä. Hamiltonin kerroin voittoon on taas pohjamudissa, alle 2.00 kerroin voitosta on melkoisen todennäköinen jos haavereita ei satu.

Veikkaus: Mercedes palaa parrasvaloihin – kaksoisvoitto?

Hamiltonin piste-etumatka kaventui Itävallassa vain hieman ja kyllähän se alkaa vaikuttamaan taas siltä että Bottas ajelee kauden loppuun Hamiltonin aisankannattajana. Mercedes haluaa sen tallimestaruuden ja kun Bottas jätti jälleen kerran huippupaikat käyttämättä – tässä on tulos.

Mercedes on jälleen lähellä kaksoisvoittoa, aika-ajoissa Ferrari-kaksikko ja Max Verstappen Red Bullilta voi toki päästä lähelle. Pitkässä vedossa Mercedes taitaa kuitenkin olla se vahvin auto tällä radalla, ei välttämättä kannata liikaa provosoitua superkuuman Itävallan GP:n tuloksista.

Peruskertoimet itse kisaan ovat 1.90 – Lewis Hamilton, 4.50 Valtteri Bottas ja Charles Leclerc 5.00. Tässä voisi olla kova kolmikko niin aika-ajoissa kuin itse kisassakin? Max Verstappen voi toki tässäkin kisassa tehdä taikojaan, Pierre Gaslylle alkavat kyllä kohta kellot soida, tulosta ei tule kärkiviisikon takana ei sitten millään. Myös Sebastian Vettelin ajot näyttää olevan melkoisessa suvannossa, olisiko tästä kisasta sitten maineen palauttajaksi?

Käy katsomassa kaikki F1-kohteet viikonlopulle, betsaaminen alkaa jo ensimmäisistä harjoituksista ja loppuu sinne ruutulipun viuhumiseen saakka! Mercedes voittaa jos ei mitään hassua tapahdu. No, viime kisassa tapahtui, miksei siis tässäkin kisassa?

Cmore F1 televisioinnit ja livestream:

Formulat Silverstonessa 12.-14.7.

  • Ensimmäiset vapaat harjoitukset pe 12.7. klo 11.55
  • Toiset vapaat harjoitukset pe 12.7. klo 15.55
  • Kolmannet vapaat harjoitukset la 13.7. klo 12.55
  • Aika-ajot la 13.7. klo 15.55, lähetys alkaa klo 15.00
  • Osakilpailu su 14.7. klo 16.05, lähetys alkaa klo 15.00

Kuka mahtaa riemuita kisan jälkeen radioon?

Back to normal? Silverstoneen ei luvassa hellettä!

Niin, olihan se toki tiedossa ette Mercedes oikein tykkää liian lämpimästä, mutta Itavallan floppaus oli yllätys. No, Silverstonessa ei niin kuuma ole ja Mercedekset toimii taas. Näinkö se menee? Hamilton voittaa ja yleisö on innoissaan? Mitä lapulle?

Aseta vetosi