F1 Unkarin GP 29.7.2018, Hamilton on karkaamassa Vetteliltä

Lewis Hamilton ajoi omien sanojensa mukaan viime osakilpailussa Hockenheimissa elämänsä parhaan ajon. Kova kunto ja paalupaikka tekevät Hamiltonista selvän suosikin Unkarin kisaan.
F1 Unkarin GP
Heinäkuu 29,2018
16:10

F1 menee noin kuukauden mittaiselle tauolle Unkarin GP:n jälkeen. Lewis Hamilton on kuskien pistetilaston ykkönen ennen Sebastian Vetteliä. Eroa on 17 pistettä. Kimi Räikkönen on listan kolmonen ennen Valtteri Bottasta.

Ennen Unkaria kisa ajettiin Saksan Hockenheimissa, ja siellä Mercedekset ottivat kaksoisvoiton. Hamilton oli ykkönen ja Bottas kakkonen.

Unkarin kisaan lähdetään sellaisesta asetelmasta, että paalupaikalta starttaa Hamilton ja Bottas hänen viereltään. Kimi Räikkönen aloittaa kolmospaikalta, ja Vettel hänen viereltään. Kolmosrivissä on sitten tuoreempaa kuljettajaa. Viitosruudusta lähtee Renaultin Saintz ja kuutosesta Toro Rosson Gasly.

Aika-ajot ovat tuloslistan Unkarissa merkittävässä roolissa. Viime vuonna kärkiviisikko tuli maaliin siinä järjestyksessä, missä lähtikin. Ricciardo oli viime vuoden aika-ajojen kuutonen, ja hän joutui keskeyttämään.

Vaikka autot tulivatkin viime vuoden osakisassa maaliin aikalailla lähtöjärjestyksessä, niin kyllä kisassa silti tapahtui kaikenlaista. Hamilton jäi viime vuonna neljänneksi, kun Vettel ja Räikkönen veivät kaksoisvoiton Ferrarille. Valtteri Bottas oli kisan kolmonen.

Mercedes voitti viime kilpailun, mutta silti se on yrittänyt hieman vaimentaa mahdollisuuksiaan Unkarissa. Tätä samaa talli tosin on yrittänyt tehdä koko kauden. Tallipomo Toto Wolff ja ykköskuski Hamilton haluavat vierittää suosikin viittaa pois hartioiltaan. Tällä kaudella Ferrari on Mersuille todellinen vastustaja, joten ”mind games” ovat varmaan kohdallaan.

Aika-ajojen menestyksen jälkeen Wolffin ja Hamiltonin on oltava hetki hiljaa, ja ajettava sunnuntain kisa suosikkina.

Mercedes on muutenkin nyt hyvässä iskussa. Se meni Ferrarin ohi myös tallien pistetaulukossa. Lewis Hamiltonkin on hyvässä kunnossa. Hän sanoi, että viime kisan voitto Saksassa oli hänen uransa paras ajo.

Unkarin rata ei ehkä ole aivan paras Mercedekselle, sen autojen on sanottu olevan liian vahvoja Unkarin tiukoille käännöksille, mutta myös Ferrarille Unkarin rata voi olla hankala.

Hamilton on ollut Unkarissa hyvä. Hän on voittanut kisan viisi kertaa, kun Vettel on voittanut vain kahdesti.

Hamiltonin voitto Unkarissa voisi olla jo ratkaiseva maailmanmestaruuden kannalta. Voiton jälkeen Hamiltonin ero Vetteliin olisi vähintään 24 pistettä, ja se olisi iso ero, kun jäljellä on enää yhdeksän kisaa.

 

Hamilton on vetomarkkinoilla suosikki voittamaan kisan, mutta ei hänen kertoimensa aika-ajovoiton jälkeenkään oli kovin pieni. Betsson maksaa Hamiltonin voitosta kertoimen 2.05, ja sen voi hyvin pelata. Vettelin kerroin on 2.87, ja se on varmasti alikerroin nelosruudun miehelle.

Aseta vetosi