F1 USA GP 21.10.2018, Hamilton taitaa varmistaa mestaruutensa

Hamilton voittanee Austinin kisan, ja jos Vettel ei pysty kolmospaikkaa parempaan, niin sitten kausi on valmiiksi paketoitu.
F1 USA:n GP
Lokakuu 21,2018
21:10

F1 -kisa ajetaan tänä sunnuntaina USA:n Austinissa, Texasissa. Paalupaikalta kisaan lähtee Mercedeksen Lewis Hamilton. Kakkospaikalla on Kimi Räikkönen ja kolmosena Valtteri Bottas. Ferrarin Sebastian Vettel ajoi aika-ajoissa toiseksi nopeimman ajan, mutta hän sai perjantaina harjoituksissa kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Aika-ajon asetelma taitaa jo merkitä sitä, että Hamilton varmistaa Austinissa maailmanmestaruuden. Tämä varmistuu sillä, että Hamilton voittaa kisan ja Vettel ajaa kolmanneksi tai heikommin. Mersujen kaksoisvoitto antaisi saisi aikaan Hamiltonin juhlat. Viimeksi Hamilton ja Bottas ottivat kaksoisvoiton Venäjän osakilpailussa Sotsissa.

Mercedes on kauden loppupuolella ottanut nopeasti eroa Ferrareihin ja Red Bulleihin. Sebastian Vettelin Ferrari taisi olla kauden puolivälissä nopein auto, mutta sitten Mercedes kehitti omaansa vielä sen verran, että viimeiset kolme kisaa se on ollut selvä ykkönen. Hamiltonilla ja Bottaksella on pieni etu autonsa puolesta muihin nähden, ja se pienikin etu on merkittävä.

F1 -kisojen loppukauden kiinnostavimmat tallit ja kuskit löytyvät paremminkin kärkikolmikon takaa. Top 3 -tallien kohdalla tuskin enää tapahtuu mitään sen kummempaa.

Silvertonessa majaansa pitävä Force India on kauden loppupuolella pärjännyt hyvin. Sen kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Koko talli oli jo menossa nurin, ja joutui selvitystilaankin. Tallille löytyi vielä uudet omistajat, ja se palasi toisella nimellä ja toisella lisenssillä kisoihin.

Viime aikoina Force India on ollut todella varma auto. Seitsemän kertaa viimeisistä yhdeksästä kisasta kumpikin Force India on ajanut pisteille. Kaksi viikkoa sitten Japanin kisassa Sergio Perez oli paras kuski, jos jätetään top 3 -tallit pois laskuista.

Force Indian pahin kilpailija on Haas, joka on nopeampi auto, mutta ei ollenkaan niin luotettava.

Kisan voittaja -vedoista kiinnostuneiden kannattaisi varmaan säästää lanttinsa. Hamiltonin paalupaikka laski miehen voittokertoimen vain noin 1.30 -tasolle, eikä sellaista numeroa kannata pelata formuloissa. Hamilton voittanut neljä viimeistä kisaa Austinissa, ja tällä kaudella kuusi seitsemästä viimeisestä. Hamilton varmasti voittaa ainakin seitsemän kertaa kymmenestä, mutta sen verran autojen kanssa on teknistä riskiä, että enempää ei oikein voi luvata.

 

Hyvä veto Austinin kisaan on Force Indian autojen nouseminen top kuuden sakkiin. Oconin lähtoruutu kisaan on kuutonen, Perezin ruutu on numero kymmenen. Oconin kerroin kuuden sakkiin ajamisesta on Betssonilla 2.20 ja Perezin 3.75. Siitä voi valita useammin osuvan, eli Oconin, tai harvemmin osuvan, eli Perezin. Kummankin kerroin kelpaa vetolapulle.

Aseta vetosi