FA Cup 2020 23.5.2020, FA Cupissa harvoin yllätysmestareita

Viimeisen kymmenen vuoden aikana FA Cupin on vain kerran vienyt yllättäjä, kun Wigan nosti pokaalia finaalin päätteeksi. Muuten mestari on ollut Chelsea, Arsenal tai joku muu suurista.

FA Cup on Englannin suurseuroille vasta se kolmanneksi tärkein turnaus Valioliigan ja UEFA:n euroturnausten jälkeen. Voisi luulla, että tämä antaa hyvän mahdollisuuden kaivella vetomarkkinoilta yllättäjiä. Niin se ei kuitenkaan ole, esimerkiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana FA Cup on mennyt varsinaisen suurseuran ulkopuolelle vain kerran. Keväällä 2013 Wigan vei FA Cupin, muuten viimeisinä kymmenenenä vuotena Chelsea ja Arsenal ovat vieneet pokaalin kolmesti, Manchester City kahdesti ja Manchester United kerran.

FA Cupissa pelataan tammikuun lopussa neljäs kierros. Siinä vaiheessa mukana on vielä 32 joukkuetta. Valioliiga-seuroista ovat pudonneet jo Everton, Aston Villa, Brighton ja Crystal Palace.

Vetomarkkinoilla Manchester City on ykkössuosikki. Unibetilla Cityn mestaruuskerroin on 3.25. Liverpool on kakkossuosikki, Unibetilla kerroin on 6.00.

Liverpool on dominoinut tämän kauden Valioliigaa. Syy siihen, että City ja Liverpool ovat FA Cupin kertoimissa vaihtaneet paikkaa lienee se, että Citylle alkaa jo kotimaan cup-turnauksetkin olla arvokkaita kisoja, kun Valioliiga on mennyt Liverpoolille.

Seuraavassa lyhyt katsaus FA Cupin suurimpiin voittajasuosikkeihin:

Manchester City

City on tietenkin edelleen erinomaisen kova joukkue. Kun se hyökkäys sujuu, niin Englannin kentillä ainoastaan Liverpool voi esittää jotain samantasoista. City on tällä kaudella ollut aikaisempia kausia epävarmempi. Se on nyt jo hävinnyt viisi Valioliigan ottelua, kun koko viime kaudella se hävisi vain neljä liigamatsia.

Liverpool

Pool on Pool, joukkue voi voittaa kenet tahansa. FA Cupin kohdalla on ainoa kysymys on peluuttaminen ja motivaatio, mutta ei se tässä ole sen kummemmassa asemassa kuin Citykään. Mestareiden liigan pudotuspelit ovat niissä mukana oleville toki tärkeämpiä kuin FA Cup, mutta suurseuroilla on kyllä sen verran kovat vaihtopenkit, että sieltä löytyy tuoreita jalkoja kentälle. FA Cupin kolmoskierroksella Liverpool vielä pudotti Evertonin, vaikka Pool toi kentälle melkein kolmosketjunsa.

Chelsea

Chelsean voittokerroin on Unibetilla 9.00. Se on astetta heikompi joukkue kuin Valioliigan kärki, mutta kun mennään kerrasta poikki, niin mitä vain voi sattua. Chelsea esimerkiksi Valioliigan puolella voitti joulukuussa vieraskentällä Arsenalin ja Tottenhamin. Sitten toisaalta joulukuussa Chelsea myös meni kotikentällään häviämään pikkuseuroille Bournemouth ja Southampton.

Leicester

Leicesterin kerroin FA Cupin mestariksi on Unibetilla 11.00. Se pelaa taas komeettakautta. Valioliigan mestaruutta Leicester ei tällä kaudella pysty viemään, niin kuin se teki keväällä 2016, mutta ensi kauden Mestareiden liigaan se hyvinkin saattaa päästä mukaan. Leicesterin ero muihin kärkiseuroihin on se, että se pelaa huomattavasti pienemmällä budjetilla ja pelaajaringillä. Se ei pysty kevään ratkaisuotteluissa tuomaan jatkuvasti tuoreita pelaajia kentälle, avainpelaajat alkavat olla FA Cupin loppukierroksilla jo aika kuormitettuja.

Tottenham

Spurs saa Unibetilta Leicesterin tapaan kertoimeksi 11.00. Jose Mourinho ei ole ainakaan vielä tehnyt Tottenhamista mitään sen enempää, mitä joukkue oli Pochettinon viime viikkoina. Kärkimies Harry Kanen pitkä loukkaantuminen tuo oman hankaluutensa, Kane ei välttämättä pelaa enää tällä kaudella ollenkaan.

Arsenalin kerroin on Unibetilla 13.00 ja Manchester Unitedin 15.00. Kumpikin on ollut tällä kaudella pahasti alamaissa, mutta ainahan cup-kisassa voi sattua mitä vain. Ja mitäpä jos, Teemu Pukin joukkue Norwich saa aikaan kovan kevätkunnon ja vie perinteikkään FA Cupin seuran palkintokaappiin. Norwichin mestaruuskerroin on 101.00.

Kun Chelsea voitti FA Cupin keväällä 2009, niin ottelussa tehtiin maali jo 25 sekunnin jälkeen:

Hyvä betsi ennen neljättä FA Cupin kierrosta on pelata Liverpoolin voittoa kertoimella 6.00. Pool on erinomainen kakkosketjullakin. Eikä Liverpoolilla ole sen enempää rasitusta kuin vaikka pahimmalla kilpakumppanilla Manchester Cityllä, kummallakin on vielä Mestareiden liigakin kesken.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä