FA Cup: Bournemouth - Arsenal 27.1.2020, Arsenal jatkoon?

Bournemouthilla on tiukka paikka Valioliigassa, huono jakso on pudottanut sen jo putoamisrajan alle. Bournemouthilla on myös liikaa avainpelaajia sairastuvalla.
Bournemouth - Arsenal
tammikuu 27,2020
22:00

Bournemouth on päässyt FA Cupissa vain kerran pidemmälle kuin neloskierros ja sekin oli vuonna 1989. Arsenal on koko turnaushistorian menestynein joukkue, se on 13 kertaa päässyt nostelemaan FA Cup -kannua.

FA Cup alkaa jo olla sellainen turnaus, että se ei ole seuroille kovinkaan tärkeä. Valioliigassa ja Mestareiden liigassa on niin paljon enemmän rahaa kiinni, että perinteikäs FA Cup ei enää kiinnosta. Onhan se sääli, että bisnes määrää, mihin keskitytään.

Nyt voisi kuitenkin olla sellainen vuosi, että ainakin Arsenal ottaa FA Cupin tosissaan. Se on Valioliigassa sijalla kymmenen, eikä se tule enää pääsemään top neloseen ja ensi kaudeksi Mestareiden liigaan Valioliigan kautta. Matkaa nelosena olevaan Chelseaan on jo kymmenen pistettä. Ei Arsenal kyllä sarjasta putoamaankaan pääse, etumatkaa putoamisrajan alle on seitsemän pistettä.

Arsenalilla on 24 ottelun jälkeen vähemmän pisteitä liigassa kuin kertaakaan sitten kauden 1975-76. Arsenal on voittanut tällä kaudella vain kuusi liigaottelua, vain Watford ja Norwich ovat voittaneet vähemmän. Se on melko uskomaton tilasto Arsenalin tasoiselta seuralta.

Arsenal ollut tasurikone

Uusi manageri Mikel Arteta on saanut sen verran korjattua joukkuetta, että Arsenal ei ole tämän vuoden puolella hävinnyt. Tasureita on tosin tullut liigassa kolme, eikä sillä nousta takaisin kärkeen. Arsenalin viimeisin tasuri oli hyvä ottelu, 2-2 tulos Chelsean Stamdord Bridgellä kelpaisi varmaan kenelle vain.

Bournemouth on voittanut Valioliigassa yhtä monta ottelua kuin Arsenalkin, eli kuusi. Bournemouth on sitten hävinnyt 13 liigapeliä, ja siksi se on putoamisrajan alla. Bournemouthille, eli Cherriesille, liigapaikan pitäminen on varmasti cup-pelejä tärkeämpää. Tämä saattaa sitten näkyä peluuttamisessa.

Bournemouth on hävinnyt kymmenen viimeisistä 13 liigamatsista, eli se on viime viikkoina pudonnut ja lujaa. Viimeisimmän se kuitenkin voitti, kun tiistaina se kukisti Brightonin 3-1. Ensi viikonloppuna Bournemouth pelaa liigamatsin Aston Villaa vastaan, ja se on jo isompi ottelu. Melkein kuin kuuden pisteen ottelu helmikuussa.

Bournemouthin ja Arsenalin kokoonpanot

Arsenalin David Luiz on pelikiellossa, kuten on myös kärkimies Aubameyang. Martinelli pelannee avauksessa, hänen 60 metrin soolomaali Chelseaa vastaan on vielä muistissa.

Sokratis lienee kunnossa sairastelun jälkeen.

Bournemouthilla on omat poissaolonsa. Joshua King, Jack Stacey, Arnaut Danjuma, Charlie Daniels, David Brooks ja Chris Mepham ovat sivussa, ja se on kova paikka pikkuseuralle.

Wilson lienee avauksessa kärjessä, mutta hän on tehnyt vain yhden liigamaalin syyskuun jälkeen, ja se oli tiistaina.

Bournemouthin mahdollinen avaus: Travers; Smith, Francis, Ake, Rico; Wilson, L Cook, Surman, Gosling, Fraser; Wilson

Arsenalin mahdollinen avaus: Martinez; Maitland-Niles, Sokratis, Holding, Saka; Torreira, Guendouzi; Pepe, Ceballos, Martinelli; Lacazette

Kertoimet otteluun ovat Unibetilla 4.20 – 3.65 – 1.85. Arsenalin kerroin on ollut ainakin muilla bookkereilla laskussa. Otetaan tuo 1.85 peliin, Arsenal on varmasti motivoituneempi ja todennäköisesti se tuo enemmän ykkösketjun pelaajia kentälle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä