FA Cup: Oxford - Newcastle 4.2.2020, avausmatsi oli maaliton

Oxford venyi hienosti avausottelussa tasapeliin, ja sai uusinnan omalle kotikentälle, Tässä välissä se on kuitenkin ehtinyt jo myydä pois kaksi kovaa keskikentän pelaajaa.
Oxford - Newcastle
Helmikuu 04,2020
22:05

League Onen Oxford venyi hyvin Newcastlea vastaan FA Cupissa Newcastlen kotikentällä. Tulos maaliton, ja uusinta Oxfordin kentälle. Newcastlella oli ottelussa vielä hyvä avauskokoonpano kentällä, laidoilla Saint-Maximin ja Almiron, kärjessä Joelinton, ja muutenkin parhaat mukana.

Newcastle toki hallitsi matsia, mutta ei Oxford mitenkään jyrän alla ollut. Maalilaukaukset ottelussa menivät Newcastlelle 4-2.

Kummallakin joukkueella on menossa tappioton putki. Newcastlella on seitsemän matsia ilman häviötä ja Oxfordilla neljä. Tasureita kummallakin on listassa paljon, Newcastle on pelannut kolme viimeistään tasas ja Oxford kolme neljästä.

Newcastlella on vielä huolena täysinäinen sairastupa. Viime viikonlopun maalittomasta Norwich -ottelusta puuttui yhdeksän ykkösryhmä pelaajaa.

 

Valioliigan putoajajoukkue

Aukko Oxfordin keskikentällä

Englannin alasarjojen joukkueet ovat aikalailla riippuvaisia siitä, että ne myyvät pelaajia yläsarjojen joukkueille. Tämä on tilanne ja ongelma Oxfordillakin. Tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä Oxford kaksi parhaimpiinsa kuuluvaa pelaajaa. 24-vuotias keskikentän Tariqe Fosu sekä toinen keskikentän pelaaja, 21-vuotias Shandon Baptiste lähtivät Brentfordiin. Kumpikin oli avauksessa edellisessä Newcastle -ottelussa.

Kolme vuotta sitten aikalailla samoihin aikoihin nämä joukkueet kohtasivat FA Cupissa. Silloin Oxford nöyryytti kotikentällään Newcastlea 3-0. Tuosta joukkueesta Newcastlen ryhmässä ovat jäljellä enää Ritchie ja Hayden.

Valioliigassa on nyt menossa pitkä talvibreikki, eikä Newcastlen managerilla Steve Brucella ole oikein mitään syytä olla laittamassa ykkösketjua kentälle. Huilia on ottelun jälkeen melkein kaksi viikkoa.

Newcastle on selvästi parempi

Vetopuolella kertoimet on laitettu noin 3.70 – 3.50 – 2.00. Kyllä näillä numeroilla on pelattava Valioliigan joukkuetta. Se tullee ykkösryhmällä peliin, ja Oxford on ilman kahta keskikentän avainpelaajaa. Valioliigan ja League Onen tasoero on kyllä sellainen, että vieraat vievät tämän useammin kuin joka toisella kertaa. Newcastlen kertoimet olivat eilen laskussa, eli vetoväki on aikalailla samaa mieltä.

Oxfordilla on joukkueessa nyt Derbystä lainattu keskikenttäpelaaja George Thorne, ja hän tuli viikonloppuna jo vaihdosta mukaan. Thorne saattaisi olla nyt avauksessa paikkaamassa myytyjen pelaajien jättämiä aukkoja. James Henry on sivussa loukkaantuneena, samaten ilmeisesti Anthony Ribbs. 11 maalia tällä kaudella tehneen Henryn poissaolo jättää ison aukon.

Newcastlella on edelleen porukkaa sairastuvalla. Ainakin Andy Carroll, Paul Dummett, Jetro Willems, Jack Colback, Yoshinori Muto, Jonjo Shelvey ja Emil Kraft ovat sivussa, mutta kyllä Newcastle silti on huomattavasti parempi ryhmä.

Oxfordin mahdollinen avaus: Eastwood; Long, Moore, Dickie, Ruffels; Brannagan, Gorrin, Henry; Sykes, Mackie, Browne

Newcastlen mahdollinen avaus: Darlow; Yedlin, Schar, Lascelles, Lejeune, Ritchie; Almiron, M Longstaff, S Longstaff, Saint-Maximin; Joelinton

Unibetilla Newcastlen voitosta saa kertoimeksi 2.00. Sitä sopii pelata.

Aseta vetosi