Fenerbahce - Benfica 14.8.2018, Benficalla toinen jalka jatkossa

Vastakkain Portugalin suurseura ja Turkin mahtijoukkue. Benfica voitti kotikentällään avauksen ja jätti Fenerbahcen ilman maalia.
Fenerbahce - Benfica
Elokuu 14,2018
21:00

Benfican ja Fenerbahcen Mestareiden liigan karsinta on vielä aivan avoin. Benfica voitti oman kotiottelunsa 1-0. Se hallitsi ottelua selvästi, esimerkiksi laukaukset menivät Benficalle 18-4. Turkissa tilanne on tyystin toinen, kotikentän etu on melkoinen tässä otteluparissa.

Fenerbahcen olisi nostettava tasoa. Se voitti viimeksi Turkin liigassa Bursasporin 2-1. Ottelu oli Turkin liigan kauden ensimmäinen. Joukkue on varmasti vielä keskenkuntoinen, mutta kyllä Turkin liigan viime vuosien selvä ykkösjoukkue on parhaimmillaan kova ryhmä. Viime kaudella Fenerbahce oli Turkissa kakkonen, mutta viimeisten kymmnen vuoden aikana se on voittanut Turkin liigan seitsemän kertaa.

Täksi kaudeksi Fenerbahcen manageriksi tuli hollantilainen ex-maajoukkuepelaaja Phillip Cocu. Uuden managerin ajatusten tuominen joukkueenseen kestän tovin, tämän sai huomata vaikka Arsenal Valioliigan avauskierroksella.

Fenerbahce on vahvistanut joukkuettaan, mutta uusista pelaajista tuskin on aivan heti avainpelaajiksi. Joukkue hankki Leicesteristä algerialaisen kärkimiehen Slimanin, mutta tuskin hän on vielä edes avauksessa.

Fenerbahce saa tähän otteluun keskikentän Souzan takaisin, joten joukkue on parempi kuin viimeksi portugalissa. Sivussa ovat vielä ainakin loukkaantuneet Koybasi, Ucani ja Chahechouhe.

Benficakin aloitti kotimaansa liigan viime viikonloppuna. Avauksessa se kukisti Guimaraesin kotonaan 3-2, eli Benfica on tällä kaudella vain voittanut.

Benfica piti ensimmäisessä ottelussa Fenerbahcen nollilla, ja tämä on joukkueelle etu seuraavassa pelissä. Nyt se pystyy ottamaan rauhallisesti, keskittyä puolustukseen ja odottaa vastustajan virheitä.

Avausottelun ainoan maalin teki hyökkääjä Cervi toisen jakson puolivälissä. Portugalin liigan avauksessa sitten mainio keskikenttäopelaaja Pizzi paukutteli hattutempun heti ensimmäisellä puoliskolla. Benfican keskittyminen herpaantui Guimaraesia vastaan ottelun loppupuolella. Se päästi vastuksen vielä peliin mukaan, kun Guimaraes iski kymmenisen minuuttia ennen loppua kaksi maalia viidessä minuutissa.

Kehno loppu varmasti oli myös herätys, ja manageri Vitorio varmasti korotti ääntään pukukopissa ottelun jälkeen.

Benficalta sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi veskari Varela, puolustuksen Ebuehi, keskikentän Krovinovic sekä kärki Jonas.

Fenerbahcen mahdollinen avaus: Demirel – Isla, Neustadter, Skrtel, Kaldirim – Topal, Souza – Potuk, Giuliano, Ayew – Soldado

Benfican mahdollinen avaus: Vlachodimos – Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo – Fejsa – Salvio, Pizzi, Fernandes, Cervi – Ferreyra

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.65 – 3.25 – 2.65. Vetomarkkina pitää Benficaa selvästi parempana joukkueena, mutta ei ero varmastikaan ole aivan niin suuri kuin kertoimet antavat ymmärtää. Turkin ykkösseura ei ole kovin paljon Portugalin parasta heikompi, ja turkkilainen kotikenttä on paha paikka. Fenerbahce +0 Unibetin kertoimella 1.87 on pienen pelin arvoinen. Tasurilla panos palautuu.

Aseta vetosi