FIFA Club MM: Monterrey - Liverpool 18.12.2019, Liverpool hakee maailmanmestaruutta

Liverpool on nyt ehdotonta Euroopan huippua. Se ei kuitenkaan ole koskaan vielä voittanut seurajoukkueiden MM-turnausta. Nyt se on selvä suosikki mestariksi, semifinaalivastus tulee Meksikosta.
Monterrey - Liverpool
Joulukuu 18,2019
19:30

Liverpool aloittaa seurajoukkueiden MM-pelit pelaamalla ensin meksikolaista Monterreyta vastaan. Liverpool ei ole koskaan voittanut MM-turneeta.

Liverpool on tosissaan MM-turnauksessa. Se on ottanut matkaan mukaan kaikki ykkösjoukkueen pelaajat, ja kotiin on jäänyt vain alle 23 -vuotiaitten ryhmä, joka pelaa alkuviikosta Liigacupin ottelun Aston Villaa vastaan.

Liverpool on luonnollisesti seurajoukkueiden MM-turnauksessakin suurin mestarisuosikki. Euroopan ykkösjoukkue on nykyään aina mestarikandidaatti numero yksi. Eurooppalainen joukkue on voittanut 14 viimeistä MM-kisan semifinaaliaan.

Unibetin listoilla Liverpoolin mestaruuskerroin tässä turnauksessa on vain 1.37. Kakkossuosikki turnauksessa on brasilialainen Flamengo. Sen maailmanmestaruudesta saisi kertoimeksi 3.20.

Kova ohjelma joulukuussa Liverpoolilla

Liverpoolin kausi on mennyt tähän saakka loistavasti. Sen johto Valioliigan kärjessä on kymmenen pistettä. Mestareiden liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Pool pelaa Atletico Madridia vastaan. Tässäkin Pool on selvä suosikki. Sen jatkopaikan kerroin on Unibetilla vain 1.33.

Liverpoolilla on tiukka joulukuu. MM-turnauksen jälkeen tapaninpäivänä se pelaa Valioliigan kakkospaikkaa pitävää Leicesteriä vastaan.

Liverpool ei ole koskaan aikaisemmin pelannut meksikolaista vastusta vastaan. Ei-eurooppalaistakin joukkuetta vastaan se on pelannut vain neljästi, ja hävinnyt niistä kolme. 2005 seurajoukkueiden MM-turnauksessa Liverpool voitti costaricalaisen Depotivo Saprissan, mutta sitten brassijoukkue Sao Paolo oli finaalissa parempi.

Monterrey on selvä altavastaaja, mutta ei se varmaan kuitenkaan mikään kynnysmatto ole. Meksikolaista futista on hankala verrata eurooppalaiseen, vertailukohtia ei hirveästi ole ollut tarjolla. Maajoukkuetasolla Meksiko olisi vankkaa eurooppalaista keskikastia, mutta se ei välttämättä kerro paljonkaan maa kansallisesta sarjasta.

Monterrey meni Meksikon liigan finaaliin

Monterrey on kyllä kovassa iskussa. Sillä on nyt alla 13 ottelun tappioton putki, ja tähän putkeen mahtuu kymmenen voittoa. Voittoputki vei joukkueen myös Meksikon liigan finaaliin, joka pelataan myöhemmin joulukuussa. Monterrey ei ole yllättäen voittanut maansa mestaruutta vuoden 2010 jälkeen, vaikka muuten se onkin saanut pystejä palkintokaappiin. Maanosansa CONCACAF:n Mestareiden liigan Monterrey on voittanut tällä vuosikymmenellä neljästi.

Monterrey voitti Al-Sadd -joukkueen viikonloppuna 3-2, ja sillä voitolla se nousi semifinaaleihin. Monterrey pelasi Al-Saddia vastaan avointa ja hyökkäävää jalkapalloa. Jää nähtäväksi kuinka joukkue tulee pelaamaan, kun vastus on selvästi parempi.

Wijnaldum loukkaantui viikonloppuna Poolin ja Watfordin pelissä, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Jurgen Klopp varmast kierrättää pelaajiaan paljon joulukuun ruuhkassa, ja eiköhän ainakin joku kärkikolmikosta Firmino, Mane ja Salah saa huilivuoron tähän otteluun. Penkillä on kovia korvaajia.
Poolin sairastupalaiset ovat Lovren, Matip, Fabinho ja Clyne.

Monterreyllä ei ole uusia loukkaantuneita. Hurtado on pitkäaikaisloukkaantunut.

Monterreyn mahdollinen avaus: Barovero; Medina, Montes, Sanchez, Vangioni; Rodriguez, Gonzalez; Pabon Pizarro, Gallardo; Funes Mori

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Milner, Keita; Shaqiri, Origi, Mane

Liverpoolin voittokerroin on Unibetilla vain 1.22. Ei maksa vaivaa pelata niin pientä lukemaa. Alle 3.5 maalia saa kertoimeksi 1.79 ja sitä voisi pienellä pelata. Pakkohan Monterreyn on pelata puolustuksen kautta, ja Liverpoolilla saattaa olla paljon kakkosketjun miehiä kentällä. Eikä Poolillakaan ole tarvetta maalijuhlaan, varovainen ja riskitön voitto riittää.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä