Girona - Real Madrid 31.1.2019, Girona teki avauksessa kaksi vierasmaalia

Espanjan cupin, Copa del Reyn, ensimmäisessä osassa Real Madrid voitti kotonaan Santiago Bernabeulla Gironan 4-2. Gironan vierasmaalit antavat sille mahdollisuuden.
Girona - Real Madrid
tammikuu 31,2019
22:30

Jalkapallomaailmassa tämä torstai on hiljainen. Kovin ottelu on Gironan ja Real Madridin toinen osaottelu Copa de Reyssä. Ensimmäinen osa Madridissa päättyi Realille 4-2. Real teki kaksi maalia viimeisen vartin aikana. Gironan kaksi vierasmaalia antaa joukkueelle yllätysmahdollisuuden.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella La Ligassa Gironan kotikentällä. Peli oli elokuussa, ja sen Real voitti 4-1.

Girona on umpisurkeassa kunnossa. Se ei ole voittanut peliäkään kymmeneen viime otteluun. Kolme viimeistä Girona on hävinnyt. Viimeksi se pelasi La Ligassa kotonaan Barcelonaa vastaan, eikä 0-2 -tappio ole kehno tulos maan ykkösseuraa vastaan.

Ennen kolmen häviön putkea Gironalla oli alla komea viiden tasapelin sarja. Tasapelisarjaan mahtuu hieno ”voittokin”. Espanjan Cupissa suurseura Atletico Madridia vastaan se pelasi kahdesti tasan, mutta kun ottelu Madridissa päättyi 3-3, niin Girona sai jatkaa.

Gironalla paha putki alla

Gironan kausi uhkaa kääntyä painajaiseksi. Sillä oli lokakuussa hieno jakso, jonka aikana se ei hävinnyt kertaakaan seitsemään otteluun, mutta nyt surkeat pelit ovat pudottaneet se jo kolmen pisteen päähän putoamisrajasta.

Gironan paras maalintekijä Stuani ei ole pelannut paljonkaan Copa del Reyssä, mutta tänään päävalmentaja Sacristan voisi kutsua hänet mukaan. 32-vuotias Stuani on tehnyt La Ligassa tällä kaudella 12 maalia.

Real Madrid on hieman parantanut viime aikoina. Sillä on nyt kolmen voiton putki. Joka tapauksessa Santiago Solarin ryhmällä ja managerilla itsellään on jatkuvasti paineet niskassa. Se on La Ligassa kolmantena ja Barcelona on jo kymmenen pisteen karkumatkalla. Viime ottelussaan Real voitti vieraissa Espanyolin 4-2.

Jos Realissa ollaan realisteja, niin liigamestaruus on jo siltä karannut. Pokaalit pitää voittaa Copa del Reyssä tai sitten perinteisesti Mestareiden liigassa. Solari tuonee otteluun vahvan kokoonpanon. Joukkue on nyt tehnyt kolmessa viime ottelussaan kymmenen maalia, ja päästänyt neljä, joten kärjen voi sanoa olevan kunnossa, mutta puolustuksessa on ongelmia.

Bale taas kunnossa

Realin walesilainen Gareth Bale palasi viikonloppuna kentille loukkaantumisen jälkeen, ja pelasi 23 minuuttia. Tänään Bale lienee avauksessa. Toni Kroos oli viikonloppuna aloituksessa, mutta hän ei oman loukkaantumisensa jäljiltä ole vielä sellaisessa kunnossa, että toinen 90 minuutin matsi menisi heti perään.

Realin puolustuksen sielu Sergio Ramos on todennäköisesti sivussa. Hänellä on polvivaivaa. Varane ja Dani Carvajal ovat mukana, heillä on La Ligassa edessä pelikiellot, mutta tämä ei koska cup-otteluita.

Gironan joukkueesta Borja Garcialla on ollut takareisivaivaa, mutta ilmeisesti hän on pelikunnossa, ja se tietää hyvää Gironan hyökkäykselle, jos vielä Stuanikin on mukana.

Gironan mahdollinen avaus:
Bounou; Alcala, Espinosa, Juanpe; Porro, A.Garcia, Pons, Granell, Fernandez; Stuani, Portu

Real Madridin mahdollinen avaus.
Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Ceballos, Llorente, Modric; Isco, Bale, Junior

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 4.20 – 4.00 – 1.75. Nämä ovat sen verran kohdallaan, että parempi jättää rauhaa. Yli 3.5 maalia saisi Unibetilta kertoimeksi 2.45, ja sitä voi pienellä kokeilla. Realin hyökkäys kulkee, ja Gironakin tulee ykköspyssyillään mukaan. Jos varovaisemmin haluaa ottaa, niin yli 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.56, ja toki sitäkin voi pelata.

Aseta vetosi