Golden State Warriors - Portland Trailblazers 17.5.2019, Portland parantaa

Golden State oli avauksessa kova, Currykin upotti peräti yhdeksän kolmosta sisään. Portland taas oli vaisu, Lillard ja McCollum tekivät yhteensä vain 36 pistettä. Tähän tulee muutos.
Golden State Warriors - Portland Trailblazers
May 17,2019
04:00

NBA:n Lännen finaaleissa pelaavat viime vuosina kenttiä hallinnut Golden State Warriors sekä Portland Trailblazers. Avausottelussa Warriorsien kotikentällä Golden State voitti 116-94. Joukkueiden tasoero ei ole niin paljon, mitä ensimmäisen pelin loppulukemat antavat ymmärtää.

Toinenkin osaottelu pelataan Golden Staten kentällä Kalifornian Oaklandissa ennen kuin joukkueet matkaavat pohjoiseen Portlandiin.

Pudotuspelien loppupuolella vaihtopenkin osuus alkaa nousta esille, ja tästä on kyse Lännen finaaleissakin.

Golden State on pelannut kaksi viimeistä otteluaan ilman supertähti Kevin Durantia, ja hän on sivussa vielä ainakin seuraavasta ottelusta. Durantilla on pohjevamma. Golden State on löytänyt vaihtopenkiltä ratkaisijoita. Avausottelussa Portlandia vastaan ruotsalainen penkkimies Jonas Jerebko teki yhdeksän pistettä ja toinen vaihtomies Quinn Cook kahdeksan pistettä.

Edellisessä sarjassa Houston Rocketsia vastaan Durant oli ratkaisevasta ottelusta sivussa, ja silloinkin vaihtopenkin miehet nostivat hienosti rooliaan. Kevon Looney teki ottelussa 14 pistettä ja Shaun Livingston 11. Warriors voitti Houstonin penkkimiehet selvästi 33-17, lopputulos oli Golden Statelle 118-113.

Vaihtomiehet nousseet esille

Warriors ei ollut runkosarjassa kovinkaan laajalla materiaalilla pelaava joukkue. Se oli runkosarjassa vasta sijalla 28, kun lasketaan vaihtomiesten tekemät pisteet. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa Los Angeles Clippersiä vastaan Golden Staten penkkimiehet hävisivät Clippersin penkkimiehille lukemin 29.7 – 55.7 pistettä per ottelu.

Seuraavat kierrokset ovat sitten kuitenkin näyttäneet, että Warriors -joukkueesta löytyy tällainenkin vaihde.

Golden Staten päävalmentaja Steve Kerr totesi ensimmäisen Portland -ottelun jälkeen, että Trailblazersia vastaan on helpompi peluuttaa vaihtomiehiä, match-upit osuvat paremmin kohdalleen. Kaikki kahdeksan Warriorsien penkkimiestä pääsivät plussalle avausottelussa. Golden Staten penkki voitti Portlandin vaihtomiehet 36-28.

Portland -sarjan avausottelun viimeisen neljänneksen ensimmäiset minuutit näyttivät hyvin, kuinka Warriorsin penkki pärjää. Golden Statella oli hetken kentällä avauksen Klay Thompson ja neljä penkkimiestä, vastassa Portlandissa oli myös etupäässä vaihtopelaajia. Golden State repi eron yli kymmeneen pisteeseen jakson aikana, kun Thompson ja Cook paukuttelivat kolmosia sisään.

Penkki hoiti Nuggetsit

Portland on paremminkin tunnettu siitä, että sen penkillä on tasoa ja syvyyttä, mutta avausottelussa joukkue sukelsi pahasti.

Trailblazers -vaihtopenkki oli iso tekijä siinä, että joukkue pudotti edellisellä kierroksella kovan Denver Nuggetsin. Portland voitti Nuggetsit vaihtomiesten pisteissä noin 34 – 25 per ottelu.

Avausottelussa Golden Statea vastaan Portland oli yksinkertaisesti kehno. Vain reilut 36 prosenttia heitoista osui koriin. Pallonmenetyksiäkin tuli liikaa, kokonaista 21, ja Warrior -takamies Stephen Curry pääsi heittämään 15 kolmosesta yhdeksän sisään. Curry sai aivan liikaa helppoja heittoja.

Portlandin tähtipelaajat olivat avauksessa huonoja. Takamieskaksikko Lillard ja McCollum teki yhteensä vain 36 pistettä, 31 heitosta vain 11 sisään ja kolmosista vain kolme kymmenestä. Joukkueen ehdoton avainpelaaja Lillard myös menetti pallon seitsemän kertaa.

Golden Staten mahdollinen avaus: Curry, Thompson, Green, Iguodala, Bogut

Portlandin mahdollinen avaus: Lillard, McCollum, Kanter, Aminu, Harkless

 

Unibetilla kertoimet ovat 1.32 – 3.85, tasoitus on 7.5 pistettä. Portland varmasti parantaa. Durant on edelleen sivussa. Portland +7.5 saa Unibetilla kertoimeksi 1.96, ja sen voi pelata.

Aseta vetosi