Golden State Warriors - Toronto Raptors 6.6.2019, Warriors on rampa

Golden Staten Kevin Durant on sivussa ja Klay Thompson on vähintään puolikuntoinen. Raptors pärjää hyvin, kun saa vain heitot sisään.
Golden State Warriors - Toronto Raptors
Kesäkuu 06,2019
04:00

NBA:n finaalikiertue lähtee länsirannikolle Golden State Warriorsien kotihalliin Oaklandiin. Tilanne on Toronton avausmatsien jälkeen 1-1. Ensimmäisen pelin Raptors vei 118-109, ja sen jälkeen jo puhuttiin Warriors -dynastian päättymisestä. Golden State kuitenkin voitti toisen ottelun Torontossa 109-104 ja ollaan taas tilanteessa, jossa Warriors on niskan päällä.

Torontolla olisi nyt kyllä elämänsä tilaisuus voittaa mestaruus, sillä Golden State on pahasti rampa. Tähtilaituri Kevin Durant on ollut sivussa Warriorsien seitsemän viime ottelua, eikä hän pelaa kolmannessa ottelussakaan. Heittävä takamies Klay Thompsonkin on pahasti vajaakuntoinen. Ilmeisesti Thompson aikoo pelaa kolmannessa ottelussa, mutta hänen takareitensä on sen verran kehnossa kunnossa, että tuskin mies aivan täyskuntoinen on. Warriorsien vaihtomies Kevon Looney pelasi toisessa ottelussa vain kymmenisen minuuttia, mutta nyt hänellä on murtunut kylki ja kausi on ohitse.

Thompsonin pelaaminen on uutisten mukaan hänestä itsestä kiinni, eli aivan varmasti hän käy ainakin kokeilemassa, että miten sujuu.

”Jos on kipua, niin sitten en voi pelata. Tästä voi tulla pitempikin finaalisarja, joten ei ole järkeä pelata, jos on vaaraa, että vamma pahenee. Sitten voisi loput matsit jäädä väliin yhden pelin vuoksi”, Thompson sanoi.

Thompson oli Warriorsien ykkösmies toisessa finaalissa, joten hänen puuttumisensa iskisi pahasti hallitsevaan mestariin. Koko sarjassa kolmosten erikoismies Thopmson on osunut viivan takaa seitsemän kertaa 12 heitosta. Thompson on pelannut finalisarjassa loistavaa puolustusta, ja tämä osa oli tärkeä Warriorsien viime ottelun voitossa.

Toronto romahti kakkosfinaalissa

Golden Staten hyökkäyspään tilastot olivat kahdesa ensimmäisessä finaalissa liki identtiset, kaiken kaikkiaan heitot upposivat avausottelussa 43,6 prosentin tarkkuudella ja voittopelissä 46,3 prosentin tarkkuudella, kolmosissa lukeat 38,7 ja 38,2.

Toisen ottelun ratkaisu oli siinä, että Toronton hyökkäys oli avauspeliä heikompi. Ensimmäisessä finaalissa Toronto teki 118 pistettä ja toisessa 104. Avauspelin heittoprosentit olivat kaiken kaikkiaan 50,6 ja kolmosen viivan takaa 39,4. Tappiopelissä lukemat olivat vain 37,2 ja 28,9.

Toronton leirissä ollaan vakaasti sitä mieltä, että heitto-ongelmat saadaan korjattua helpostikin.

”Saimme kuitenkin paljon heittoja, saimme paikat joita haimme. Meni vain paljon ohi, enemmän kuin sisään ensimmäisessä finaalissa”, Raptorsien Kyle Lowry sanoi.

Toronton kamerunilainen laituri Pascal Siakam oli avausottelussa joukkueen ykkönen. Hän upotti peräti 14 heittoa 17:sta ja teki 32 pistettä. Toisessa finaalissa Siakamilta meni vain viisi sisään 18 heitosta, ja tuloksena 12 pistettä. Ehkä tässä on kyse kokemuksesta. Raptorsilla saattoi lataus purkautua loistavan avauspelin jälkeen, ja hieman pääsi unohtumaan, että finaalisarja on pitkä ja vastassa on joukkue, joka rokottaa heti, kun saa paikan.

Kotikenttn on vahva Golden Statella. Edellisillä kierroksilla Portlandia ja Houstonia vastaan Warriors voitti kaikki kotiottelunsa. Historian valossa kolmosottelu on tärkeä. 38 kertaa NBA:n historiassa tilanne on ollut kahden ensimmäisen ottelun jälkeen 1-1, ja 31 kertaa kolmannen pelin voittaja on vienyt mestaruuden.

Golden Staten mahdollinen avaus: Curry, Thompson, Cousins, Iguodala, Green

Toronton mahdollinen avaus: Lowry, Green, Gasol, Siakam, Leonard

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.55 – 2.70. Varmasti tilanne on tasaisempi kuin mitä Unibet yrittää väittää. Hyvä veto otteluun on Toronto +4.5 Unibetin kertoimella 1.97. Warriors on kovin rampa joukkue.

Aseta vetosi