Liiga: HIFK - Kärpät perjantai 4.1.2019 kello 18:30

HIFK:n kotikerroin on korkea, mutta korkea on vuori kiivettävänä Kärppien kanssa. Jo ties mones kohtaaminen tänä vuonna ja Kärpät näyttää vahvalle. Liian vahvalle IFK:ta ajatellen. Pudotuspelipaikka luisuu yhä kauemmaksi tämän pelin myötä.
Liiga: HIFK - Kärpät
Joulukuu 28,2018
18:30

Liiga: HIFK – Kärpät, monellako maalilla vieraat voittaa?

Perjantaina Helsingissä kohtaavat jälleen HIFK ja Kärpät. Pitkävetokertoimet otteluun lupaavat Kärppä-voittoa ja melkoiseen venymiseen joutuvat punaiset yltää jos aikovat vieraiden pistepussista pinnankin napata. Unibet lupaa otteluun kertoimiksi 3.35 – 4.10 – 1.96, joten Kärpät on se joukkue jolla ennakkosuosikin paineet tai ainakin viitta on olemassa.

Entä paljonko ottelussa painetaan maaleja? Näiden jengien kesken on nähty otteluita joissa on tullut vain muutama maali, sitten on pelejä joissa muutama maali on tehty jo ensimmäiseen viiteen minuuttiin ja lopussa on kolkuteltu jo 10 maalin loppulukemia. Tähän peliin yli 4.5 maalia on laitettu tarjolle kertoimella 1.79 Unibetillä, yli 5.5 puolestaan 2.63. Yli 6.5 maalia on sitten jo 3.75 kertoimella, mutta ei ole mahdoton sekään. Todennäköisesti Kärpiltä Vehviläinen pelaa tässä ottelussa ja Engren IFK:ta, lauantaina Kärpät saa kotona vastaansa Jukurit, IFK:lla vastassa on SaiPa Lappeenrannassa. Olisiko lauantain matseissa sitten kakkosmaalivahtien vuoro näyttää?

 

Vajausta miehistöissä, Kärpät vie silti

Molemmilla on vakiokokoonpanosta melkoisesti vajausta nuorten U20 MM-kisojen takia, Kärpiltä puuttuvat tehopelaajat Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari. Kärppien materiaali on kuitenkin IFK:n vastaavaa astetta tai parempaa kovempi, joten näillä mennään. IFK:ssa poissaolijoita ovat ainakin Nuorten U20 kisoissa viilettävät Anton Lundell ja Teemu Engberg. Kisoista pois jäänyt Niklas Nordgren ja muutama muu on vielä saikulla, Iikka Kangasniemen tilanne ilmeisesti selkiytyy vasta ottelupäivänä. Joonas Lyytinen saanee tässä pelissä jo sen tulikasteensa HIFK:n paidassa?

HIFK on ollut vasta 7. paras kotijengi tällä kaudella ja maalejakin on syntynyt tässä hallissa aika vähän. 17 peliä, 8+1 voittoa ja 5+3 tappiota. 47-41 maaliero eli 5 maalia per peli. Alle 5.5 maalia ei siis ole mikään huono veto. Kärpät on ollut paras vierasjoukkue tähän mennessä, 17 peliä, 10+4 voittoa ja vain kolme tappiota. Tuskin tuolle tappio-osastolle tästä tulee lisää merkintöjä.

HIFK yrittää kaataa Kärppiä - taitaa vieraat olla liian vikkeliä?

Kyllähän taivaankappaleet taitaa olla taas siinä asennossa että Kärpät tämän ottelun hoitaa. Perjantai-illan huumaa tarjolla Stadissa, taitaa vaan kotifaneille jäädä paha maku suuhun. Ja nyt ei puhuta Koffista.

Aseta vetosi