HJK - Olimpija Ljubljana 16.8.2018, turha toivo, Klubi!

HJK lähtee toiseen osaotteluun kolmen maalin takaa-ajoasemasta, ilman vierasmaalia. Nyt on kyllä liian kova homma, ja siihen taitaa myös katketa Mika Lehkosuon valmennusura HJK:ssa.
HJK - Olimpija Ljubljana
Elokuu 16,2018
19:00

HJK otti Eurooppa-liigan karsintojen avausottelussa Olimpija Ljubljanaa vastaan kunnolla neniin. 0-3 -tappiosta on jo liian vaikea nousta jatkoon. Jos tehokkaasti avauksessa pelannut Olimpija tekee yhden maalin, niin sitten HJK:n olisi tehtävä viisi.

HJK:n kotisivuilla tosin ollaan vielä optimistisia, ja todetaan, että HJK:lla on vielä sana sanottavana. Niin varmaan, saattaahan Klubi ottelun kotonaan keinonurmella voittaa, mutta ei se kyllä jatkoon pääse ilman superyllätystä.

HJK aloitti viime viikon ottelun Sloveniassa hyvin, ja se sai mainion paikan avausmaalintekoonkin, mutta Mensah ei osunut. Tämän jälkeen Olimpija alkoi ottaa peliä haltuun. Issah teki pelin ensimmäisen maalin avauspuoliskon lopulla, sama mies teki pelin viimeisenkin maalin. Olimpijan toisen osuman teki rankkarista Kronaveter.

Olimpija pelasi kotikentällään tiukkaa prässiä, ja sen kanssa Klubilla oli selviä vaikeuksia. Prässäävä vastus lienee HJK:lle outo paikka, tuskin kukaan Veikkausliigassa yrittää ylivoimaista HJK:ta vastaan lähteä ottamaan siltä tilaa pois heti ylhäältä. Olimpijan prässissä HJK:lla oli hankaluuksia saada hyökkäyksiä käyntiin.

Viimeistelyssäkin joukkueilla oli iso ero, Olimpija paukutteli kasseja kovalla prosentilla, kun HJK sitten hyvistäkin maalipaikoista epäonnistui.

Toiseen osaan Olimpija tulee varmasti varovaisemmin. Sillä ei ole hätää, HJK:n on tehtävät paljon maaleja ja Olimpija voi yrittää vain kontrolloida palloa ja hakea vastaiskupaikkoja.

HJK:n uusi mies Jordan oli jo mukana avausottelussa. Hän tuli viimeiseksi puoleksi tunniksi keskikentälle Sebastian Dahlströmin tilalle. Jordan saattaa hyvinkin olla tänään avauksessa. Klubin joukkueesta sivussa ovat oikeastaan vain Mosa ja Patronen, joilla on jo varoitustili täynnä. HJK:lla ei ollut viime viikonloppuna ottelua Veikkausliigassa, se on voinut valmistautua tähän otteluun koko viikon. Asetelma on HJK:lle mainio, mutta kyllä etumatkaa on vierailla aivan liikaa.

Olimpija pelasi viikonloppuna kotimaansa liigaa. Sarjajumbo Triglav hävisi Olimpijalle 4-0. Ottelu ei ollut hankala, ja Olimpija pääsi kierrättämään pelaajiaan, sillä oli kentällä seitsemän samaa pelaajaa avauksessa kuin HJK-ottelussakin.

Ottelusta saattaa tulla maalirikas, ainakin avauspeli antaa sellaiseen mahdollisuuden. Olimpijan vahvuus oli avauksessa selvästi hyökkäyspäässä. Se teki kolme maalia ja muutenkin vyörytti hyökkäyksiään Klubin päätyyn. Jos maalipuut olisivat olleet suosiollisia ja HJK:n maalivahti Rudakovilla heikompi päivä, niin Olimpija olisi voinut tehdä kuusikin maalia. HJK:nkin olisi pitänyt saada pallo maaliin avauksessa, sen verran paljon silläkin oli kutipaikkoja.

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Rafinha, Obilor, Sumusalo, Annan, Chrisantus, Jordan, Alho, Riski, Mensah, Klauss

Olimpija Ljubljanan mahdollinen avaus: Ivacic, Stiglec, Zarifovic, Ilic, Putincanin, Tomic, Kronaveter, Maksimenko, Kapun, Avramovski, Abass

 

HJK:n on tehtävä maaleja, ja mielellään nopeasti. Se lähtee hyökkäämään. Ja kun vastustajan selvästi paras osa on kärkipää, niin jossain päässä soi. Unibet antaa kertoimen 2.23 sille, että pelissä tulee yli 2.5 maalia. Siihen lantit!

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä