HJK - Rovaniemi 4.8.2018, Klubi on karkaamassa

Mestareiden liiga jäi HJK:lta ensi talvena väliin, Eurooppa-liiga on vielä mahdollinen. Veikkausliigan voitto alkaa jo olla HJK:n, etumatka on melkoinen.
HJK - RoPS
Elokuu 04,2018
17:00

Lauantaina Veikkausliigassa pelataan kärkiottelu, kun RoPS matkaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Joukkueet ovat liigan kärkikaksikko, mutta kovin tiukka tilanne mestaruustaiston osalta ei ole. HJK on liigaykkönen kymmenen pisteen erolla ennen rovaniemeläisiä.

HJK:n suurin tapahtuma viime päivinä on ollut Mestareiden liigan karsinta Valko-Venäjän BATE Borisovia vastaan. HJK putosi Mestareiden liigasta, vaikka tilanne oli ollut ennen kotiottelua mainio 0-0. Ryhmässä on varmasti vaikeuksia löytää latausta RoPS-otteluun. Veikkausliiga on melkein jo HJK:lle paketoitu, ja vielä olisi mahdollisuus jatkaa Eurooppa-liigan karsintoja.

Vaikka HJK hävisikin kotonaan BATE:lle 1-2, niin se pelasi hyvin. Tappio oli paremminkin epäonnea kuin vastustajan paremmuutta. BATE:n ensimmäinen maali oli Rafinhan oma maali, ja siinä osumassa pallon kulku verkkoon oli melkoinen sattuma.

HJK hallitsi BATE -ottelua pitkät tovit, mutta maaleja ei tullut kuin yksi, vastustajan veskari Denis Scherbitsky pelasi mainion ottelun. BATE teki maalit erinomaisella onnistumisprosentilla.

Liigaotteluissa HJK on ollut viime aikoina hyvässä kunnossa. Sillä on alla kolmen voiton putki, ja viimeisistä kymmenestä se on voittanut seitsemän.

RoPS on ollut viime kierroksilla kovin keskinkertainen. Viimeisistä viidestä Veikkausliigan ottelusta se on voittanut vain kaksi.

Edellisessä Veikkausliigan ottelussaan HJK voitti Hongan vieraissa 2-1, vaikka se pelasi melkein koko toisen puoliskon vajaalla Roni Peiposen jouduttua suihkuun. Edellisessä kotiottelussaan HJK voitti TPS:n 2-1.

RoPS:n pelin ykkösase on loistava puolustus. Se on päästänyt Veikkausliigan vähiten maaleja, 21 ottelussa vain 14. Kauden alusta RoPS piti maalinsa puhtaana komeat yli 600 minuuttia- RoPS voitti kauden viisi ensimmäistä ottelua. Seuraavista seitsemästä se tosin sitten voitti vain yhden.

RoPS:n etu ottelussa on ehdottomasti se, että se on paljon paremmin levännyt. HJK huhki tiukkoja eurokarsintoja, ja Rovaniemi on pelannut edellisen ottelunsa viime viikon torstaina.

RoPS:n joukkue on muuttunut paljon ennen kautta ja vielä kauden aikana. Rovaniemen puolustuksen ykköshahmoksi tuli täksi kaudeksi HJK:ssakin pelannut nigerialainen Taye Taiwo. Taiwo on yhdessä maalivahti Regueron kanssa ollut RoPS:n puolustuksen avain.

Kauden aikana Rovaniemi on saanut vielä kärkeen Aleksander Kokon ja Vahid Hambon. Aivan hiljattain kymppipaikalle on tullut uutena miehenä georgialainen Gorozia.

Vaikka ryhmä on muuttunut paljon, niin se ei ole sekoittanut peliä, vaan RoPS vaan porskuttaa.

Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Rovaniemellä. Sen pelin Klubi voitti 2-1, Klauss teki molemmat osumat.

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Rafinha, Katz, Vesiaho, Sumusalo, Annan, Vertainen, Yaghoubi, Banza, Klauss, Alho

RoPS:n mahdollinen avaus: Reguero, Taiwo, Järvenpää, Väisänen, Hämäläinen, Okkonen, Lingman, Agnaldo, Muinonen, Ivanovski, Roiha

 

HJK on vetomarkkinoilla selvä suosikki, sen voittokerroin on hieman päälle 1.30 -tason. Klubi on varmasti väsyneempi, ja sen valmistautuminen otteluun on varmasti RoPS:a heikompaa. RoPS +1.5 Unibetin kertoimella 1.74 kelpaa hyvin peliksi. Rovaniemen puolustus on liigan paras, ja nyt se tuo kentälle joukkueen, joka tuskin muuta ajatteleekaan kuin puolustamista.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä