Hoffenheim - Manchester City 2.10.2018, City hävisi viimeksi Lyonille

Mestareiden liigan avauskierros oli Manchester Citylle kauden pahin epäonnistuminen. Ikävä juttu, sillä Mestareiden liiga on varmasti seuran ykkösturnaus tällä kaudella.
Hoffenheim - Manchester City
Lokakuu 02,2018
19:55

Mestareiden liigan ykkösuosikki Manchester City hävisi kauden ensimmäisen ottelun kotonaan Lyonille 1-2. Lyonin voitto oli kova yllätys, sen voitosta sai kertoimeksi noin 19.00.

Hoffenheim pelasi oman avausottelunsa Ukrainassa Shaktar Donetskia vieraissa tasan 2-2. Hoffenheim johti ottelua maalilla vielä kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Hoffenheim on tällä kaudella ollut hieman alamaissa. Viime kaudella se tuli Bundesliigassa kolmanneksi, ja se oli seuran kaikkien aikojen paras Bundesliiga-kausi. Nyt kuuden kierroksen jälkeen Hoffenheim on Saksan liigassa vasta sijalla 12 saldolla 2-1-3. Kärkinelikko on jo neljän pisteen päässä.

Hoffenheimilla on erikoinen tilanne joukkueen managerin kanssa. Julian Nagelsmann on vasta 31-vuotias, ja mahdollisesti tulevaisuuden suurvalmentaja. Nagelsmann on jo sopinut, että ensi kesänä hän vaihtaa Hoffenheimin Leipzigiin. Hoffenheimin viimeisin tappio Bundesliigassa oli juuri Leipzigia vastaan.

Manchester City oli viime kaudella Valioliigassa aivan ylivoimainen. Parhaillaan se on taas Valioliigan kärjessä, kun viime viikonloppuna Liverpool ja Chelsea pelasivat keskenään tasapelin. City ei varmastikaan ole vielä päässyt aivan täyteen vireeseen. Ennen viime kierroksen Lyon -ottelua City voitti Fulhamin rutiininomaisesti 3-0, mutta silti Pep Guardiola oli ollut tyytymätön. Hän valitti, että Cityn olisi pitänyt tehdä paikoistaan enemmän maaleja. Ja sitten seuraavassa ottelussa Mestareiden liiga alkoi kotitappiolla. Lyon oli ottelussa kahden maalin johdossa, kun Bernardo Silva kavensi parikymmentä minuuttia ennen loppua. Aikaa olisi ollut vielä tasoittaa, mutta ei löytynyt Cityltä enää temppuja.

Manchester City teki Lyon -ottelussa ennätyksen. Se oli viime kaudella hävinnyt Mestareiden liigan pudotuspeleissä Baselille ja sitten perään kahdesti Liverpoolille, eli nyt sillä on neljän UCL -tappion putki. Yksikään englantilainen joukkue ei ole hävinnyt neljää Mestareiden liigan peliä putkeen.

City on jo voittanut Valioliigan viimeisen kymmenen vuoden aikana jo kolme kertaa. Mestareiden liiga on varmasti sen ykköstavoite. Toinen tappio tämän kauden lohkopeleissä alkaisi jo olla katastrofin poikanen.

Pep Guardiola kertoi viikonloppuna, että Sergio Aguero ei ole täydessä pelikunnossa. Saattaa olla, että Cityn kärjessä pelaa yksinäisenä hyökkääjänä Gabriel Jesus. Benjamin Mendy ja Fabian Delph ovat taas loukkaantuneina, joten vasemmalla laitapakkina pelannee Oleksandr Zinchenko.

Hoffenheimillakin on loukkaantumishuolia, jopa kahdeksan pelaajaa saattaa olla tällä viikolla sivussa. Puolustuksesta saattaa puuttua kolmikko Vogt, Bicakcic ja Nordtveit. Muita poissaolijoita ovat ainakin Nuhu, Hubner, Rupp ja Geiger.

Hoffenheimin mahdollinen avaus: Baumann; Schulz; Posch, Vogt, Akpoguma, Kaderabek; Kramaric, Grillitsch, Bittencourt; Szalai, Joelinton

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Zinchenko, Laporte, Kompany, Danilo; D.Silva, Fernandinho, Bernardo; Sane, Jesus, Mahrez

 

Agueron ja De Bruynen puute ovat paha paikka Citylle. Ja kun Hoffenheimkin on pahasti rampa, niin joukkueet saattavat olla aika sekaisin. City on vetomarkkinoilla todella suuri suosikki. Unibetilla kertoimet ovat 8.10 – 5.75 – 1.38. Cityn kertoimet eivät missään nimessä ole pelattavia. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi peräti 3.00. Siihen ainakin on syytä laittaa pikkupanos. Hoffenheim +1.5 Unibetin kertoimella 1.90 on myös hyvä veto.

Aseta vetosi