Hollanti - Englanti 23.3.2018, Hollannilla näytönpaikka

Hollanti jäi taas rannalle arvokisoista. Se lähtee rakentamaan menestyvää joukkuetta Ronald Koemanin valmentamana. Englanti voitti oman MM-karsintalohkonsa.

Tänä viikonloppuna pelataan kovatasoisia maaotteluita, kun joukkueet valmistelevat itseään Venäjän MM-kisoihin. Yksi perjantain parhaista otteluista on Hollannin ja Englannin kohtaaminen Amsterdamissa. Hollannilla on näytönpaikka, alamaissa olevat oranssipaidat jäivät taas rannalle arvoturnauksesta. Englanti pelasi hienot karsinnat, kuten oikeastaan aina, mutta varsinaisissa turnauksissa joukkue on lähes aina ollut tyystin vässykkä.

Brasilian MM-kisoissa neljä vuotta sitten Hollanti pelasi itsensä komeasti kolmanneksi. Tämän jälkeen joukkueella alkoikin sitten kova alamäki, Ranskan EM-kisat jäivät väliin, samaten kuin kesän Venäjän kisat. Venäjän kisojen karsintalohkossaan Hollanti tuli kolmanneksi Ranskan ja Ruotsin jälkeen. Hollannin paikka karsintakierroksella oli lähellä. Se sai kasaan yhtä paljon pisteitä kuin Ruotsi, mutta maaliero oli huonompi. Ratkaiseva ottelu oli Ruostin kotiottelu Luxemburgia vastaan. Hollannin päävalmentaja Dick Advocaat totesi, että ei Ruotsi Luxemburgia nyt sentään 8-0 voita. Ja Ruotsi tietenkin voitti juuri 8-0, näillä maaleilla karsintapaikka meni ruotsalasille.

Englantia vastaan Hollanti on viimeksi pelannut keväällä 2016. Tuolloin Hollanti oli Wembleyllä parempi ystävyysottelussa 2-1.

Hollanti on parantanut

Hollanti on nyt melko hyvässä kunnossa, se on voittanut viisi viimeistä otteluaan, joista kolme oli MM-karsintoja ja kaksi harjoitusotteluita. Vastuksetkaan eivät ole olleet aivan kehnoja, nurin ovat menneet muun muassa Ruotsi, Romania ja Bulgaria.

Hollannin valmentaja Advocaat sai luonnollisesti epäonnistuneiden karsintojen jälkeen potkut. Uusi päävalmentaja oranssipaidoilla on aiemmin Evertonista lähtöpassit saanut puolustajalegenda Ronald Koeman.

Hollannin joukkueessa on uusiutumisen paikka. Veteraanit Robben, Sneijder ja van Persie ovat viimeinkin jättäneet maajoukkuepelit. Loukkaantumisten ja kehnon pelituntuman vuoksi sivussa ottelusta ovat ainekin Blind, Veltman, Hoedt, Ginkel, Janssen sekä Locadia.

Englannille on tullut jo tavaksi, että se hoitaa arvoturnauksen karsinnat rutiininomaisen komeasti, mutta sitten itse turnaus on häpeäksi maalle. Tällä kertaa se otti kymmenestä karsintaottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tasuria, ja voitti luonnollisesti lohkonsa. Jälleen kerran karsinta oli monin tavoin lupaava. Englanti päästi vain kolme maalia kymmenessä ottelussaan. Ja jälleen kerran Englannissa kysellään, että olisiko tämän vuoden ryhmä uusine vastuunkantajineen tarpeeksi hyvä voittamaan parempiakin vastuksia.

Kaksi nolla-nollaa Wembleyllä

Viime vuoden marraskuussa Englanti pelasi harjoitusottelut Saksaa ja Brasiliaa vastaan. Kumpikin peli päättyi Wembleyllä maalittomana. Englannin puolustus taitaa olla Gareth Southgaten valmentamana tiukka. Kärkipäässä joukkueella ovat muun muassa Spursin Kane ja Alli, joten voisihan Englanti nyt, pitkästä aikaa, olla oikeasti kovatasoinen ja moderni joukkue.

Tässä ottelussa Harry Kane on tosin sivussa loukkaantumisen vuoksi. Samaten sairastuvalla ovat Clyne, Jones, Bertrand, Loftus-Cheek ja Barkley.

Vetopuolella Unibet on asettanut kertoimet 2.50 – 3.30 – 3.10. Lukemat ovat aikalailla kohdillaan, vierasjoukkue on astetta parempi ja varmempi juuri nyt. Pelistä odotetaan vähämaalista, alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi vain 1.68. Hyvä veto voisi olla alle 0.5 maalia ensimmäisellä puoliajalla, eli maaliton avausjakso. Unibet antaa tästä kertoimeksi 3.40, ja eiköhän tämä osu ainakin joka kolmannella kerralla. Englanti ei takuulla muuta loistavasti toiminutta puolustussysteemiään, ja ilman Kanea sen hyökkäys on hivenen vaarattomampi.

Hollannin mahdollinen avaus: Cillessen – Tete, de Vrij, van Dijk, Ake – Strootman, Propper, Wijnaldum – Promes, Dost, Depay

Englannin mahdollinen avaus: Pickford – Stones, Dier, Maguire – Walker, Henderson, Wilshere, Young – Sterling, Vardy, Alli

Vetopuolella Unibet on asettanut kertoimet 2.50 – 3.30 – 3.10. Lukemat ovat aikalailla kohdillaan, vierasjoukkue on astetta parempi ja varmempi juuri nyt. Pelistä odotetaan vähämaalista, alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi vain 1.68.

Aseta vetosi