Iran - Espanja ke 20.6.2018, Venyykö suuri altavastaaja yllätykseen?

Iran ja Espanja kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisoissa. Vuoden 2010 maailmanmestari lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, ja Iranin onkin epäilty jäävän voitoitta jo alkulohkossa. No sellainenhan tuli sitten heti ensimmäisessä pelissä Marokkoa vastaan. Joukkueet pelaavat lohko B:ssä yhdessä Portugalin ja Marokon kanssa.
Iran - Espanja Jalkapallon MM-kisat 20.6.2018
Iran - Espanja
Kesäkuu 20,2018
21:00

Iran – Espanja – kertoimet otteluun

Iran nappasi ehkä hieman yllättäen kolme pistettä Marokolta Marokon oman maalin turvin. Nyt vastus kovenee huomattavasti ja kun Espanjalla on vielä hieman pakko niitä pisteitä ottaa, niin sijaiskärsijäksi taitaa Iran tässä hoitua. Ei Iran suostu tässä pelissä heittopussiksi, vaikka kertoimet otteluun ovatkin melkoisen hurjat. Iltaottelussa on kertoimet Unibetillä asetettu muotoon Iran 23.00 – Espanja 1.17 ja tasapeli 7.90, joten ei liene kyse siitä kumpi ottelun voittaa vaan millä numeroilla Espanja pelin hoitaa.

Diego Costa oli melkoisen mukavalla pelituulella Espanjan kohdatessa Portugalin. Pari maalia ja muutenkin pirteä esitys. Samanlaista showta vaaditaan myös Irania vastaan ja betsejä kannattaa laittaa jälleen vaikkapa maalille, parille tai jopa hattutempulle. Löytyy Espanjalta muutakin maalintekotaitoa, mutta Costa lienee se joka ampuu myös rankkarit tässä tapauksessa.

Costan kerroin maalintekijäksi on varsin pieni, 1.86. Tämän lisäksi voi siis viljellä muitakin maalintekovetoja, kahta ja kolmea maalia. Oma kerroin löytyy myös maalille ja maalisyötölle sekä siihen että mies tekee maalit molemmilla puoliajoilla. Costan vireellä voi tehdä tässä pelissä melkoisen annoksen kahisevaa, Iranin kolme pistettä on varmasti laittanut sen miehistön hieman leijumaan ja nyt tulee karu palautus maan pinnalle. Vai tuleeko sittenkään? Marokkoa vastaan joukkue puolusti kurinalaisesti, mutta ei tässä kauheasti pitäisi jakoa olla ns. kotijoukkueella.

Hallintaprosenttivedot on tässä asetettu peräti 69.5% kohdalle, hallitseeko Espanja yli 69.5% (1.75) vai alle 69,5% (1.95)? Espanja piti Portugalia vastaan palloa 61%, joten tuo prosenttilukema ei ole välttämättä Irania vastaan temppu eikä mikään.  Tai kummalla joukkueella löytyy nopeampi pelaaja? Tasapelissä tässä on aika kivat kertoimet, 2-00 – 21.00 – 1.75.

Portugali-ottelussa Pique pinkoi Espanjan huiput 32.62 – Marokon huiput Irania vastaan pinkoi Hakimi (32.83). Tämän perusteella betsit Marokolle.

Iran – Espanja ennakoidut kokoonpanot

Iran (4-1-4-1)
Beiranvand – Safi, Pouraliganji, Cheshmi, Rezaeian – Ebrahimi – Ansarifard, Amiri, Shojaei, Jahanbakhsh – Azmoun

Espanja (4-3-3)
De Gea – Alba, Ramos, Pique, Nacho – Iniesta, Busquets, Koke – Silva, Costa, Isco

Iran

Iran onnistui selvittämään karsintojen viimeisen vaiheen ilman tappioita. Voitto osui kohdalle kuusi kertaa ja tasapelejä tuli neljästi. Lähes kaikki ottelut ratkesivat vain maalin erolla, eikä Aasian ylpeys onnistunutkaan saamaan kertaakaan kahta enempää maalia otteluitaan kohden. Useimmiten ”Team Melli” sai kylläkin luotua usein toistakymmentäkin maalintekopaikkaa, mutta viimeistelyssä oli useasti paljon parantamista.

Iran on pelannut karsintojen jälkeen kaikkiaan kahdeksan harjoitusottelua, joista se on voittanut suurimman osan. Voittojen ohella harjoitusotteluista on tullut yksi tasapeli ja niukka tappio Tunisiaa vastaan. Karsintaotteluidensa tavoin Iranin harjoituspelit ovat olleet lähes säännöllisesti vähämaalisia lukuun ottamatta selkeää 4-0 voittoa Sierra Leonea vastaan. Tuolloin erityisesti Karim Ansarifard ja Ali Gholizadeh olivat hyvässä pelivireessä.

Espanja

Espanja pelasi loistavat karsinnat voittamalla yhdeksän kymmenestä ottelustaan. Ainoa tasapeli tuli 1-1 lukemin huipputaistossa Italiaa vastaan. Maaleja ”La Roja” iski huikeat 36 kappaletta ja oma maali säilyi koskemattomana seitsemässä pelissä vastustajien saadessa yhteensä vain kolme maalia. Euroopan kärkijoukkueissa pelaavat Isco, Alvaro Morata ja Diego Costa olivat vastustajilleen lähes mahdottomia pysäytettäväksi.

Espanja on onnistunut maalinteossa myös karsintojen jälkeen voittamalla edellisessä harjoitusottelussaan Argentiinan peräti maalein 6-1. Myös muita laadukkaita joukkueita vastaan punakeltaiset ovat olleet vahvassa pelivireessä, sillä esimerkiksi Saksaa vastaan ”La Roja” nappasi vähämaalisen tasapelin. Sekä hyökkäys että puolustus ovat toimineet kuukaudesta toiseen hyvin, mikä onkin näkynyt selkeinä lopputuloksina.

Espanjan joukkue videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Iranin ja Espanjan kohtaaminen pelataan Kazanin stadionilla käynnistyen klo 21.00 Suomen aikaa. Kazanin stadionille mahtuu 44 779 silmäparia.

B-LOHKON OTTELUT

OTTELUNENNAKOT

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Morroco vs Iran World Cup 2018

Marokko vs Iran Betting ennakko

15/06
18:00 am

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Spain World Cup 2018

Portugali vs Espanja ennakko

15/06
21:00

Fisht Olympia Stadion, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Morroco World Cup 2018

Portugali vs Marokko ennakko

20/06
15:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Spain World Cup 2018

Iran vs Espanja ennakko

20/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Portugal World Cup 2018

Iran vs Portugali ennakko

25/06
21:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Spain vs Morocco World Cup 2018

Espanja vs Marokko ennakko

25/06
21:00

Kaliningrad Stadion, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa aikaisempien vuosien tapaan MM-kisojen lähetysoikeudet. Pääset katsomaan Iranin ja Espanjan välienselvittelyä suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Myös liveseuranta auttaa pitämään kartalla ottelun tapahtumista, sekä osa taistoista on kuunneltavissa radiossa. Ottelut lähetetään suomeksi ja ruotsiksi sekä usealla laitteella katsottaviksi. Studio-osuutta Iranin ja Espanjan kohtaamiseen ei ole toistaiseksi selvillä.

Näin pelataan

Iran vetäytyy varmasti hyvinkin puolustusvoittoiseksi, kun taas Espanja dominoi palloa ja pyrkii pääsemään hyville maalintekopaikoille. Mikäli suursuosikki onnistuu nopean avausmaalin tekemisessä, loppulukemat tulevat olemaan selkeät. Jotta Aasian ylpeydellä olisi realistisia menestymismahdollisuuksia, ensimmäinen puoliaika olisi pidettävä punakeltaiset poissa pahanteosta. Olisi kuitenkin shokki, jos suuri altavastaaja venyisi edes pistejakoon näin selvältä vaikuttavassa ottelussa.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt