Italia N - Brasilia N 18.6.2019, Italia on jo jatkossa

Italia on kovassa nousussa naisten futiksessa. Se on mukana ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, ja jatkopaikka tuli Australia- ja Jamaika-voittojen ansiosta.
Italia N - Brasilia N
Kesäkuu 18,2019
22:00

Italia on aloittanut naisten MM-turnauksen erinomaisesti. Kahden ottelun jälkeen se on jo varmistanut jatkopaikkansa. Avauksessa Italia voitti lohkon ennakkosuosikin Australian 2-1 ja seuraavassa ottelussa meni nurin lohkon ennakolta heikoin Jamaika 5-0.

Italia on mukana naisten MM-kisoissa 20 vuoden tauon jälkeen. Vuoden 2015 kisoista se jäi niukasti pihalle, mutta nyt se pelasi todella hyvät karsinnat. Italia voitti karsinnoissa seitsemän peliä putkeen, ja sillä tuli lohkon ykköspaikka. Aikaisemmista kisoista Italian paras sijoitus on vuoden 1991 neljännesfinaalit.

Italiassa on ilmeisesti menossa naisfutiksen buumi, ja siihen varmasti vaikuttaa sekin, että maan misestan joukkue on ollut viime aikoina kehnonlainen. Kun miehet eivät pääse MM-kisoihin, niin naiset sitten pääsivät.

Italia on tällä hetkellä FIFA:n rankingissa sijalla 15, ja joukkue on kovassa nousussa rankkauksissa.

Starat Juventuksesta

Italian joukkueesta voi naistenkin puolella nostaa esille avainpelaajat Juventuksesta. Juven kärkinainen Barbara Bonansea oli joukkueen ehdoton avainpelaaja jo karsinnoissa. Kahdeksassa karsintamatsissa hän teki kolme maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Australia-ottelussa Bonansea teki Italian molemmat maalit. Jamaikaa vastaan toinen Juventuksen kärkipelaaja Cristiana Girelli teki hattutempun ja vaihdosta kärkeen tullut Juventuksen Aurora Galli teki viimeiset kaksi maalia. Toppari, Juventuksessa pelaaja kuinkas muuten, Sara Gama on pelannut jo 95 maaottelua, ja hän on puolustuksen ehdoton tukipylväs.

Ennen turnausta Italia nostettiin hyvinkin mahdolliseksi jatkajaksi alkulohkosta, mutta kyllä sen pelit ovat yllättäneet.

Brasilia tarvitsee ottelusta kunnon voiton. Se voitti avauksessa Jamaikan 3-0, mutta hävisi seuraavassa ottelussa Australialle 2-3, vaikka oli jo kahden maalin johdossa.

Brasilia on naistenkin puolella jonkinlainen legenda, mutta se ei kuitenkaan ole koskaan voittanut MM-titteliä. Paras sijoitus on finaalitappio vuonna 2007.

Komea tappioputki

Brasilia on ollut todella kehnossa kunnossa viime vuosina. Se voitti viime heinäkuussa Japanin 2-1, mutta sen jälkeen se pelasi peräti yhdeksän tappion putken ennen Jamaika-voittoa.

Brasseilla on joukkueessaan ryhmä todellisia veteraaneja, ja sen verran heikosti joukkue on pelannut viimeisen vuoden, että hankala sanoa, onko heidän mukana pitäminen hyvä vai huono juttu. Formiga, joka pelaa keskikentän pohjalla, on 41-vuotias ja mukana jo seitsemänsissä MM-kisoissa. Veskari Barbara on ollut joukkueen ykkönen sitten vuoden 2007. Kärjessä pelaavat 34-vuotias Cristiane ja pitkään epävirallista maailman paras pelaaja -titteliä kantanut 33-vuotias Marta. Cristiane ja Marta tekivät maalit Australiaa vastaan, Jamaika-voitossa Cristiane teki hattutempun. Marta on Brasilian legendaarinen kymppipaita, mutta pienet loukkaantumiset ovat vaivanneet häntä viime aikoina.

Brasilian joukkueessa on Martan lisäksi useampikin pelaaja, joilla on pikkuvaivoja. Koko joukkue on ollut viimeisen vuoden pahasti alamaissa. Italia on selvästi nousussa olevan joukkue. Asetelmaa sotkee se, että Italian ei tarvitse enää voittaa. Se on jo jatkopaikkansa saanut.

Italian mahdollinen avaus: Giuliani, Guagni, Gama, Linari, Bartoli, Galli, Giugliano, Cernoia, Sabatino, Girelli, Bonansea

Brasilian mahdollinen avaus: Barbara, Tamires, Monica, Kathellen, Santos de Oliveira, Debinha, Thaisa, Formiga, Andressa, Cristiane, Marta

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.00 – 3.10 – 2.55. Tämä lienee kohdillaan. Italia saattaa antaa avainpelaajille huilivuoron. Jos Italia olisi varmasti parhaimmillaan mukana, niin se olisi mainio pelikohdel. Nyt fiksuin veto on yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.83. Brasilian vahvuus on kärjessä, ja luulisi hyvin maaleja tekevän Italiankin saavan paikkoja aikaiseksi vaikka sitten olisikin kakkosketjua kentällä.

Aseta vetosi

Parhaat tarjoukset ja striimit urheilutapahtumiin

  • Pelisivusto
  • Nappula
  • Bonus
  • Arvio
  • Tietoja