Italia - Portugali 17.11.2018, Portugali on ollut joukkueista varmempi

Portugali on ilman Ronaldoakin ollut hyvässä kunnossa, Italia kompastelee silloin tällöin. Portugali voitti kotonaan 1-0.
Italia - Portugali
Marraskuu 17,2018
21:45

Kansojen liigan A-liigan kolmosryhmän kärkipaikasta pelaavat tänään Portugali ja Italia. Tällä hetkellä Portugali on ykkösenä kaksi pistettä Italiaa edellä. Portugali on pelannut yhden ottelun Italiaa ja Puolaa vähemmän. Puola putoaa ensi kaudeksi B-liigaan.

Italia ei ole viime maaotteluissaan ollut erityisen häävi. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan se on voittanut vain kaksi, ja se on kovin vähän yhdelle legendaarisimmalle futismaalle. Viime ottelussa se voitti Puolan vieraissa 1-0, ja tuolla ottelulla Italia varmisti paikkansa ensi kaudellakin A-liigassa.

Portugali taas on ollut vakuuttava MM-Venäjän jälkeen. Se on pelannnut nelja matsia sen jälkeen kun putosi MM-turnauksessa, ja nämä kaikki neljä se on voittanut.

Edellisessä Portugalin ja Italian ottelussa syyskuussa Portugali voitti kotonaan 1-0.

Italian päävalmentaja Roberto Mancini on tehnyt rajuja vaihtoja joukkueeseensa. Peräti kahdeksan aiemmin mukana ollutta pelaajaa on jätetty nyt pois. Ensikertalaisina joukkueessa ovat mukana Sandro Tonali, Stefano Sensi ja Vicenzo Grifo.

Merkittävin poissaolo Italian joukkueessa Juventuksen laituri Federico Bernardeschi, joka joutui jättämään maaotteluhommat väliin takareisivamman vuoksi. Kun Bernardeschi on sivussa, niin Federico Chiesa on oikeastaan ainoa vaihtoehto oikealle laidalle.

Italian puolustus on oikeastaan jo 60-luvun catenaccio -vuosista saakka ollut joukkueen vahvuus. Maalivahti Donnarumman edessä pelaavat vakiokasvot Chiellini, Bonucci, Florenzi, vasemman pakin paikka on hieman auki, siellä pelaa todennäköisesti Biraghi. Juventuksen Chiellini pelaa Portugalia vastaan sadannen maaottelunsa.

Keskikentällä Jorginho ja Verratti ovat varmoja aloittajia, ja varmaan Barella tulee kolmanneksi. Kärkipäässä Chiesa ja Insigne pelannevat laitureina, ja kärjessä sitten koko Lasagna tai Immobile. Immobile ei ole Mancinin aikana maajoukkuessa vielä maalia tehnyt, joten hän saanee penkkipaikan.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos ei ole lähtenyt muuttamaan joukkuetta MM-kisojen jälkeen, etupäässä samoilla mennnään. Cristiano Ronaldo ei ole syksyn otteluihin halunnut tulla mukaan, ja siihen on Portugalin tyydyttävä. Ronaldon puuttuminen ei todellakaan ole haitannut menoa.

Keskikentällä Portugalilla pelannevat William Carvalho ja Ruben Neves, sekä Andre Gomezin loukkaannuttua varmaankin Pizzi.

Puolustuksen kovanaama Pepe on sivussa pelikiellon vuoksi, hän sai varoituksen kummassakin Portugalin aikaisemmassa Kansojen liigan ottelussa. Ruben Dias pelannee Fonten kanssa toppareina.

Portugalin kärjessä pelannee kolmikko Bruma, Bernardo Silva ja Andre Silva.

Italian mahdollinen avaus: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Biraghi; Verratti, Jorginho, Barella; Chiesa, Lasagna, Insigne

Probable Lineup (4-3-3):Rui Patricio; Cancelo, Fonte, Dias, Rui; Carvalho, Neves, Pizzi; Bernardo Silva, Andre Silva, Bruma

 

Italia on vetoväelle melko selvä suosikki. Unibetilla kertoimet ovat 2.22 – 3.25 – 3.75. Portugali on ollut joukkueista paljon varmempi. Italia on pelannut kolme viimeistä kotiotteluaan 1-1. Portugali +0.5 Unibetin kertoimella 1.72 on hyvä veto.

Aseta vetosi