Japani - Senegal su 24.6.2018, Aasialaisten ylpeys haastamaan afrikkalaismiehistöä.

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat, kun vastakkain asettuvat erittäin tasaiselta vaikuttavassa kamppailussa Japani ja Senegal. Lohko H:ssa pelaavat myös Puola ja Kolumbia. Kyseessä on turnauksen yksi tasaisimmista lohkoista, ja realistisesti jokaisella joukkueella on aito mahdollisuus päästä lohkosta mukaan pudotuspeleihin. Japani ja Senegal eivät ole toisilleen täysin tuntemattomat vastustajat, sillä miehistöt ovat kohdanneet toisensa kertaalleen, mutta siitä on vierähtänyt aikaa jo toistakymmentä vuotta.
Japani - Senegal Jalkapallon MM-kisat 24.6.2018
Japani - Senegal
Kesäkuu 24,2018
18:00

Japani – Senegal – kertoimet otteluun

Japani ja Senegal pääsevät molemmat lähtemään tähän peliin erinomaisista asetelmista. Takana on riemukas ensimmäinen peli, josta tuli täydet kolme pistettä mainiolla esityksellä. Japani kaatoi vajaamiehisen Kolumbian lukemin 2-1 ja samoilla lukemilla Senegal kaatoi ennakkosuosikki Puolan. Melkoinen kulttuurien sulatuslohko siis kyseessä kun tarjolla on afrikkalaista, eurooppalaista, aasialaista ja etelä-afrikkalaista futiskulttuuria.

Tähän otteluun Senegal lähtee ennakkosuosikkina, Unibet tarjoaa otteluun peruskertoimet 3.50 – 3.25 – 2.25. Japanilla lienee taas omat mahdollisuutensa ottelussa, mutta jos Senegal ei sorru punaiseen korttiin voisi vierasjoukkuetta pitää ihan ennakkosuosikkina.  Mutta niitä maaleja? Lohkon molemmissa peleissä tehtiin kolme maalia ensimmäisissä peleissä, yli 2.5 maalia tuo tähän otteluun varsin kelvollisen ja pelattavan kertoimen 2.43. Jos luotat siihen että tulee maali vähemmän, 1.44 kerroin on myös ihan pelattava. Molemmat joukkueet toki tykkäävät hyökätä, joten…

Sadio Mane väläytteli pari kertaa edellisessä matsissa, mutta taisi ainakin vielä olla ikävä Liverpoolin syöttökoneita. Jos maali tulee tässä pelissä, sille on varattuna Unibetin kerroinlistassa komea 3.00 kerroin. Moussa Sow (3.45) ja Diafra Sakho (3.70) voisivat olla myös hyviä pelikohteita jos kentälle pääsevät.

Japanilta maalintekijävetoon voisi laittaa Osako (3.75), Okazaki (3.85) ja Kagawan (4.70) joka niittäsi rankkarin sisään Kolumbiaa vastaan.

Japani – Senegal ennakoidut kokoonpanot

Näillä kokoonpanoilla joukkueet lähtivät edellisiin peleihin, joitain muutoksia voi olla tulossa?

Japani (4-2-3-1)

Kawashima – Nagatomo, Shoji, Yoshida, Sakai – Hasebe, Shibasaki – Inui, Kagawa, Haraguchi – Osako

Senegal (4-2-2)

N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sane, Wague – Mane, N’Diaye, Gueye, Sarr – Niang, Diouf

Japani

Japani pääsi mukaan MM-kisoihin voittamalla karsinnoissa oman lohkonsa ennen toiseksi tullutta Saudi-Arabiaa. Valkopaidat viimeistelivät maaleja 17 kappaletta, ja puolestaan omissa peliväline ehti käymään seitsemään otteeseen. Maalinteossa valkopaidat onnistuivat 17 otteeseen, ja omissa verkot soivat vain seitsemän kertaa. Karsintojen viimeisellä kierroksella Japani koki tappion nimenomaan Saudi-Arabiaa vastaan, mutta vihreäpaidoilla ei ollut enää mahdollisuutta päästä lohkossa ykköspaikalle. Hyökkäyspäässä etenkin Genki Haraguchi oli yksi suurimmista onnistujista.

Karsintojen jälkeen Japani on ehtinyt pelaamaan harjoitusotteluiden ohella myös Itä-Aasian mestaruuskisoissa. Siellä valkopaidat onnistuivat nappaamaan voiton kahteen otteeseen ja häviämään yhdessä kamppailussaan. On hyvä mainita, että tappio tuli turhankin rumin lukemin Etelä-Koreaa vastaan. Edellisissä harjoitusotteluissaan japanilaiset ovat pelanneet vähämaalisen tasapelin Malia vastaan ja hävinneet Ukrainalle.

Japanin joukkue videolla:

 

Senegal

Senegal voitti karsintojen viimeisellä kierroksella Etelä-Afrikan maalein 2-1, mutta tappiollakin Afrikan ylpeys olisi varmistanut matkansa MM-kisoihin. Toiseksi edellisellä kierroksella voitto irtosi vieläpä samaa miehistöä vastaan, ja se oli ratkaiseva voitto lohkon voittamisen kannalta. Karsinnoissa Senegal voitti neljään otteeseen ja lisäksi muutama kamppailuista päättyivät pistejakoon. Maaleja Senegalin taistoissa viimeisteltiin keskimäärin reilut kaksi kappaletta, joten runsasmaalisesta nipusta ei ollut kysymys. ”Les Lions de la Terangalla” ei ollut ykköskärkeä, sillä Diafra Sakho viimeisteli ainoana pelaajana minimissään kaksi osumaa.

Alkuvuoden aikana Senegal on ehtinyt pelaamaan muutamassa harjoitusottelussa. Niiden ohella afrikkalaiset ovat edustaneet edellisen vuoden aikana maataan Afrikan mestaruusturnauksessa ja Cup of Nationissa. Alkuvuonna pelatuissa harjoitusotteluissaan Senegal on kerännyt vähämaalisen tasapelin Uzbekistania vastaan sekä maalittoman tasapelin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Syyskuun puolen välin jälkeen vastustajat eivät ole tehneet heille kertaakaan vähintään kahta maalia, joten puolustuspelaaminen on ollut monta kuukautta putkeen loistavalla tasolla.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Japanin ja Senegalin kohtaaminen käydään Jekaterinburgin stadionilla. Ottelu alkaa kello 18.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 35 696 ihmistä.

H-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Colombia vs Japan World Cup 2018

Kolumbia vs Japani ennakko

19/06
15:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Senegal World Cup 2018

Puola vs Senegal ennakko

19/06
18:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Senegal World Cup 2018

Japani vs Senegal ennakko

24/06
18:00

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Colombia World Cup 2018

Puola vs Kolumbia ennakko

25/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Poland World Cup 2018

Japani vs Puola ennakko

28/06
17:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Senegal vs Colombia World Cup 2018

Senegal vs Kolumbia ennakko

29/06
17.00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa tuttuun tapaan MM-kisoihin lähetysoikeudet, joten Japanin ja Senegalinkin kohtaamista pääsee seuraamaan Ylen kanavilta niin televisiossa, Yle Areenassa. Myös liveseuranta ja radio auttavat pitämään kartalla otteluiden tapahtumista. Voit katsoa peliä suomeksi ja ruotsiksi sekä monilla laitteella.

Näin pelataan

Lähtökohdat Japanin ja Senegalin kohtaamiseen ovat kaikkiaan erittäin tasaiset, ja tiedossa onkin todennäköisesti toisen kierroksen yksi tiukimmista kamppailuista. Materiaaliltaan Senegal on korkeintaan lievästi Japania parempi kokonaisuus, mutta alkuvuoden harjoitusotteluissaan afrikkalaisten hyökkäyspelaaminen ei ole ollut lainkaan kummoista. Toisaalta heitä vastaan viimeistellään hyvin harvoin enemmän kuin yksi maali, joten puolustuspelaaminen antaa kamppailusta toiseen hyvän pohjan menestymiselle. Tasapelin todennäköisyys vaikuttaa näistä lähtökohdista vain korostuvan, ja ainakaan maalijuhlia ei ole odotettavissa.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt