Kansojen liiga: Islanti - Englanti 5.9.2020 klo 19.00, Islanti jää nollille

Islannin futistaru oli huipussaan kesällä 2016, kun se pudotti Ranskan EM-kisojen pudotuspelissä Englannin. Sen jälkeen Islanti on taantunut ja Englanti parantanut huimasti.
Islanti - Englanti
Syyskuu 05,2020
19:00

Kansojen liiga: Islanti – Englanti

Laugardalsvöllur, Reykjavík, Islanti

Kertoimet (Unibet) 12.00 – 5.00 – 1.35

Islannin futissatu alkaa hiipua. Vielä nelisen vuotta sitten se tyrmäsi Ranskan EM-kisoissa pudotuspeleissä Englannin, mutta nyt se jäi seuraavien EM-kisojen karsintalohkossa kolmanneksi. Sillä on vielä mahdollisuus päästä kisoihin jatkokarsintojen kautta, mutta kiviseltä sekin reitti näyttää, kun joukkue ei ole aivan entisensä.

Edellisessä Kansojen liigassa Islanti hävisi kaikki neljä otteluaan Belgiaa ja Sveitsiä vastaan.

Toki se oli aivan odotettavaa, että Islanti putoaa alas päin. Ei ole mahdollista, että noin 360 000 asukkaan kansakunta olisi huipulla maailman suosituimmassa joukkuelajissa.

Islannin ensimmäinen matsi EM-kisojen jatkokarsinnoissa on noin kuukauden päästä Romaniaa vastaan. Nämä pelit ovat tärkeämpiä kuin Kansojen liiga. EM-karsintoihin on kuitenkin sen verran aikaa, että se ei tähän Englanti-otteluun vaikuta.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Viimeksi Hollanti pudotti Englannin finaalista

Englanti pääsi viime Kansojen liigassa semifinaaleihin asti, näissä Hollanti sitten oli parempi. Jos Islanti on joukkue, joka on pikku hiljaa hiipumassa ja jonka huippukohta oli Englannin peittoaminen EM-play offseissa 2016, niin Englannille tuo matsi oli pohjakosketus, ja se on joukkue, joka on edelleen nousussa. Venäjän MM-kisoissa Englanti oli semifinaaleissa, ja se on edelleen nuori joukkue.

EM-kisapaikka Englannilla on jo varma. Se lopetti EM-karsinnat voittamalla Kosovon 4-0. Nyt Englanti on ottelussa hieman oudolla kokoonpanolla. Paljon tuttuja pelaajia on sivussa loukkaantumisten tai muiden syiden vuoksi. Näiden tilalla joukkueessa on lupaavia nuoria, ja se on merkki siitä, että Englanti pysynee Euroopan huipulla vielä useamman vuoden.

Islannin ja Englannin kokoonpanot

Englannin joukkueessa ovat nuorina ja uusina Kolmen Leijonan pelaajina mukana muun muassa Dean Henderson, Conor Coady, Phil Foden, Jack Grealish, Ainsley Maitland-Niles, Kalvin Phillips ja Mason Greenwood. Poissa joukkueesta sitten taas ovat muun muassa Marcus Rashford, Jordan Henderson, Harry Winks ja Harry Maguire.

Englannin maalilla pelannee Nick Pope.

Jos joukkue muuten onkin kovasti uudistunut, niin kärkikolmikko lienee sama kuin ennen koronataukoakin. Harry Kane pelaa keskellä ja Raheem Sterling sekä tulevaisuuden stara Jadon Sancho laidoilla.

Islanniltakin puuttuu useampi avainpelaaja. Ainakin Gylfi Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson, Aron Gunnarsson, Alfred Finnbogason ja Ragnar Sigurdsson, eikä pikkumaalta varmasti löydy korvaajia.

Islannin kokenein pelaaja tässä joukkueessa on Brescian Bjarnason. Paras maalintekijä on AIK:n Sigthorsson, hänellä on tehtynä 22 maajoukkuemaalia.

Islannin mahdollinen avaus: Halldorsson; Hermannsson, Arnason, Ingason, Skulason; A Sigurdsson, Bjarnason, Trautason, Anderson; Bodvarsson, Sigthorsson

Englannin mahdollinen avaus: Pope; Alexander-Arnold, Gomez, Keane, Walker; Mount, Rice, Foden; Sterling, Kane, Sancho

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 12.00 – 5.00 – 1.35, ja kovin pieneksi on painettu Kolmen Leijonan kerroin. Englannille ei voi noilla kertoimilla vetoa lyödä, vaikka joukkue onkin selvä suosikki.

Islanti alle 0.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.82. Sitä voi pienellä pelata. Islannilta puuttuu paljon ykkösavauksen pelaajia, ja se varmasti vaikuttaa. Ennen koronabreikkiä Islannin hyökkäys ei ollut häävi. Se teki esimerkiksi Andorraa vastaan kotikentällä vain kaksi maalia, ja Andorra on sentään vain hieman Hämeenlinnaa isompi paikka.

Kansojen liigaa Unibetille

Islanti jää nollille, betsi Unibetille!

Aseta vetosi