Kansojen liiga: Saksa - Espanja 3.9.2020 klo 21.45, alle 2.5 maalia

Maaotteluissa on ollut pitkä tauko. Edellisen kerran Saksa ja Espanja ovat pelanneet noin kymmenen kuukautta sitten. Mukana on nyt paljon uusia pelaajia.
Saksa - Espanja
Syyskuu 03,2020
21:45

Kansojen liiga: Saksa – Espanja

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart, Saksa

Kertoimet (Unibet) 2.45 – 3.45 – 3.06

UEFA:n Kansojen liigan kakkoskierros alkaa. A-liigan huippuottelu on heti ensimmäisenä päivänä Euroopan suurvaltojen Saksan ja Espanjan peli. Edellisen kerran nämä maat ovat pelanneet maaottelun kymmenisen kuukautta sitten. A-lohkon nelosryhmässä pelaavat Saksan ja Espanjan lisäksi Sveitsi ja Ukraina.

Pitkän pelitauon vuoksi on aikalailla hankala arvioida maajoukkueiden pelikuntoa juuri nyt. Sarjakauden päättyivät sekavissa tunnelmissa, ja se vaikuttaa varmasti pelaajiin. Mestareiden liigassa loppuun saakka menneet pelaajat ovat vasta aivan hiljattain lopettaneet viime kauden, ja heillä ei oikeastaan ole ollut minkäänlaista kunnon lomaa ennen nyt alkavaa Kansojen liigaa. Ainakin Bayern Munchenin Mestareiden liigan voittaneilla pelaajilla on ollut hyvin lyhyt aika latautua uuteen kauteen.

Viime Kansojen liigassa Saksa jäi lohkossaan vasta jumboksi Hollannin ja Ranskan jälkeen. Ei se mitenkään erityisen hälyyttävää ollut, lohko oli kova. Saksa lienee jo toipunut Venäjän MM-kisojen jättiepäonnistumisesta. Viimeisistä kymmenestä maaottelusta Saksa on hävinnyt vain yhden, 2-4 Hollannille vuosi sitten. Viimeisistä kymmenestä Saksalla on seitsemän voittoa.

Kolme päivää Espanja -matsin jälkeen Saksa pelaa Sveitsiä vastaan. Tiukalla ohjelmalla maaottelufutiskin laitetaan taas käyntiin.

Luis Enrique meni ja tuli

Espanja oli viime Kansojen liigan lohkokakkonen Englannin jälkeen. Tämän jälkeen pelatuissa EM-karsinnoissa sekin oli Saksan tavoin suvereeni. Sen saldo kymmenessä karsintapelissä oli 8-2-0.

Espanjan joukkueessa on ollut hieman epävarmuutta valmentajatilanteen suhteen. Luis Enrique jätti päävalmentajan hommat henkilökohtaisten syiden vuoksi viime vuonna, ja sitten hän kuukausia myöhemmin palasi hommiin loppuvuodesta. Roberto Moreno oli valmentanut joukkueen hyvään vauhtiin EM-karsinnoissa ja sitten Luis Enrique tuli hoitamaan homman loppuun.

Saksan ja Espanjan kokoonpanot

Kokoonpanoista löytyy mielenkiintoisia valintoja, kun seurajoukkueiden otteluohjelmat ovat menneet uusiksi ja koko maajoukkue on ollut pitkällä tauolla.

Saksan päävalmentaja Joachim Löw on jättänyt Mestareiden liigassa ja Eurooppa-liigassa ratkaisuotteluihin päässeiden joukkueiden pelaajat syrjään. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Bayern Munchenin kokeneet Manuel Neuer ja Joshua Kimmich ovat syrjässä, samaten kuin Serge Gnabry ja Leon Goretzka. Leipzigin Halsternberg ja Klostermannkin ovat sivussa. Bayernin Niklas Sule on kuitenkin mukana, hän on mukana pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Uusia pelaajia Saksan joukkueessa ovat Borussia Minchengladbachin Neuhaus ja Atalantan Gosens.

Espanjalla on nuori ryhmä mukana, jonkinlaista sukupolvenvaihdosta ollaan ilmeisesti taas tekemässä. Nuorista mukana ovat ainakin Ansu Fati, Eric Garcia, Ferran Torres ja Oscar Rodriguez. Wolvesin nopea Adama Traore oli joukkueessa mukana ensimmäistä kertaa, mutta hän joutuu jäämään pois saatuaan koronaviruksen. Vanhoista tutuista Luis Enrique on jättänyt sivuun muun muassa Jordi Alban, Saul Niquezin, Alvaro Moratan ja Diego Costan.

Saksan mahdollinen avaus: Leno; Kehrer, Sule, Ginter, Gosens; Gundogan, Kroos; Sane, Havertz, Brandt; Werner

Espanjan mahdollinen avaus: Kepa; Navas, Ramos, P.Torres, Reguilon; Fabian, Busquets, Thiago; F.Torres, Rodrigo, Fati

Vedot Unibetille

Vetomarkkinoilla kotijoukkue Saksa on suosikki. Unibetilla lukemat ovat 2.45 – 3.45 – 3.06, ja kaipa nämä ovat kohdallaan. Yleisöä ei lehtereillä vieläkään ole, joten kotietu on ole niin kova kuin normaalisti.

Alle 2.5 maalia saa Unibetilla kertoimeksi 1.93. Sitä voisi pelata. Maajoukkueiden on pakko olla ruosteessa. Pelitauko on ollutpitkä, mukana on paljon uusia pelaajia ja pelaajat ovat kauden alla vasta tulemassa pelikuntoon.

Kansojen liigan betsit Unibbetille

Alle 2.5 maalia, Unibetin kerroin 1.93.

Aseta vetosi