Kansojen liiga: Bulgaria - Suomi 15.11.2020 klo 19.00, Suomi on selvä suosikki

Suomi on suosikki Bulgariaa vastaan vieraskentälläkin. Kertoimissa varmasti painaa Suomen komea 2-0 -voitto Ranskasta.
Bulgaria - Suomi
Marraskuu 15,2020
19:00

Kansojen liiga: Bulgaria – Suomi

Nacionalen Stadion Vasil Levski, Sofia, Bulgaria

Kertoimet: 3.80 – 3.20 – 2.15

TV: Nelonen

Suomi jatkaa Kansojen liigaa vierasmatsilla Bulgariassa. Nyt on Huuhkajien itseluottamus varmasti huipussaan, kun viikolla treenimatsissa meni maailmanmestari Ranska nurin 2-0, vaikka Suomi pelasi kakkosketjulla. Maajoukkueen ensikertalaiset Brentfordin Forss sekä Kyproksen liigaa pelaava Valakari tekivät komeat maalit. Onhan se kova buusti joukkueelle, kun Paul Pogba jää katselemaan kantapäitä ja Suomi-junnut painavat maalit.

Suomen nousukiito maajoukkuefutiksessa ei tunnu olevan mikään ohimenevä jakso. Joukkueessa on tapahtunut kehitystä takavuosikymmenistä. Vaikka 90-luvulla ja 2000-luvun alussa maajoukkueessa pelasivat Jari Litmasen ja Sami Hyypiän kaltaiset supertähdet, niin vasta nyt maajoukkue saa aikaan tulosta.

Ex-maajoukkuevalmentaja Antti Muurinen totesi hiljattain, että Suomen maajoukkueen tasaisuus on nyt jotain aivan muuta kuin hänen kaudellaan. Jos Muurisen aikaan joukkueen avainpelaajista joku oli sivussa, niin korvaajaa ei oikein löytynyt. Ja jalkapallo jos mikä on joukkuepeli, heikko kohta kentällä pettää aina. Nyt Suomen joukkueeseen löytyy penkiltä tasaisia korvaajia joka paikalle.

Ja Suomen pelin kulmakivet pelaavat joko uransa parasta futista nyt tai sitten he ovat kovasssa nousussa olevia pelaajia. Teemu Pukki ja Lukas Hradecky ovat juuri viime kausina olleet parhaimmillaan ja Glen Kamara on jo nyt joukkueen selkeä avainpelaaja, mutta hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessä.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Suomen ja Bulgarian kokoonpanot

Bulgaria -matsissa Kanerva palannee vanhaan tuttuun avauskokoonpanoonsa. Penkillä on nyt kuumia pelaajia, joita voi tarvittaessa tuoda mukaan, mutta avaus lienee aikalailla sama kuin lokakuun Kansojen liigan kierroksilla. Augsburgin Jensen, joka on tehnyt muutaman tärkeän maaottelumaalin tänä syksynäkin, on nyt sivussa.

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky; Granlund, Toivio, Arajuuri, Uronen; Lod, Kamara, Sparv, Taylor; Pukki, Pohjanpalo

Jos Suomi on hyvässä ja alati jatkuvassa nousussa, niin Bulgaria taas on alamaissa pahemman kerran. Maa oli vielä 90-luvulla yksi maailman futiksen parhaita. USA:n MM-turnauksessa 1994 Bulgaria oli Hristo Styoichkovin ja Krassimir Balakovin johtamana MM-nelonen. Nyt Bulgaria on viimeisistä kymmenestä matsistaan hävinnyt seitsemän.

Viikolla treeniottelussa Bulgaria voitti Gibraltarin 3-0, mutta sitä ennen sillä oli alla neljän tappion putki. Mukana näissä häviöissä oli 0-2 -tappio Suomelle Helsingissä lokakuun Kansojen liigan kierroksella.

Gibraltarin valitseminen treenivastukseksi oli varmaan fiksu veto valmennusjohdolta. Sen matsin Bulgaria sentään pystyi voittamaan, ja edes jotenkin joukkue sai kasattua itseluottamusta kokoon.

Bulgaria tuonee uusia pelaajia avaukseen

Bulgrian joukkueesta on hankala nostaa sellaisia nimiä esille, jotka voisivat viedä joukkuetta eteenpäin. Porukan paras maalintekijä maaotteluissa on Bozhidar Kraev. Kraev on Midtjyllandin pelaajia, ja hänellä on vasta kolme maaottelumaalia tehtynä. Bulgarian yksi isoista ongelmista on maalinteko. Kolme maalia Gibraltaria vastaan ei lupaa sen parempaa.

Bulgaria on nyt varmaan hyvin erilaisella kokoonpanolla liikkeellä kuin edellisessä Kansojen liigan matsissa, kun Wales kävi hakemassa Sofiasta pisteet 1-0 -voitolla Kraev ja laituri Yomov varmasti ovat mukana, mutta muuten rotaatio pyörii. Esimerkiksi Dominik Yankov pelasi vasta toisen maaottelunsa Gibraltaria vastaan, mutta nyt hän voisi olla mukana.

Bulgarian mahdollinen avaus: Lukov; Cicinho, Zanev, Dimitrov, Popov; Malinov, Ivanov; Yankov, Tsvetkov, Yomov; Kraev

Suomi on suosikki vieraskentällä, ja se on jo harvinaista. Jos joku olisi vuosituhannen alussa sanonut, että virallisessa matsissa Suomi on selvä suosikki Bulgarian Sofiassa, niin tuskin sitä kukaan olisi uskonut. Kertoimet ovat nyt Unibetilla 3.80 – 3.20 – 2.15.

Paras veto matsiin lienee kuitenkin alle 2 maalia asian handicap Unibetin kertoimella 1.91. Tasan kahdella panos palautetaan. Bulgarialla on kärjessä ongelmia, ja Markku Kanervan pelisysteemi on tehokas. Pari kuukautta sitten Irlanti – Suomi päättyi 0-1, ja siihen suuntaan varmaan mennään nytkin.

Huuhkajat Unibetille

Alle 2 maalia asian handicap Unibetin kertoimella 1.91.

Aseta vetosi